Puma

Puma

Legendaarinen urheilubrändi PUMA on urheilu- ja streetwear-muodin edelläkävijä, jolla on ilmiömäinen kyky luoda trendejä ja rajoja rikkovaa designia vuodesta toiseen. Jo 1940-luvulla perustettu brändi on vuosikymmenten saatossa raivannut tiensä juoksuradoilta ja koripallokentiltä hip hop -kulttuurin ikoniksi ja highstreet-muodin johtotähdeksi. Brändin ikonisimpiin kenkämalleihin kuuluvat ajattomat klassikot, kuten pehmeälinjainen PUMA Suede sekä PUMA Basket. Klassikkomallien lisäksi brändin valikoima on täydentynyt myös täysin uutta ja ennennäkemätöntä PUMA-designia edustavilla sneakereillä, kuten PUMA Tsugi -sarja. Uusissa malleissa rokkaavat modernit materiaaliratkaisut sekä entistäkin kekseliäämpi muotokieli. Tha Athlete’s Footista löydä aina kunkin sesongin himoituimmat PUMA-kengät, PUMA-talvikengät ja PUMA-vaatteet.

Näytä lisää

Puma

PUMA – urheilun ja trendien sanansaattaja

Vuonna 1948 perustettu PUMA on jo vuosikymmenten ajan tarjonnut huippulaadukkaita ja trendikkäitä vaatteita, kenkiä ja asusteista aktiivisen elämäntyylin ja katumuodin ystäville. Brändin perusti alkujaan Rudolf Dassler, joka on legendaarisen adidas-brändin perustajan ”Adi” Dasslerin veli. PUMA perustettiin alun perin jo vuonna 1924, mutta nykyisen nimensä ja ilmeensä se vasta vuonna 1948. Alkuvuosinaan PUMA tuli tunnetuksi perinteisistä urheiluvaatteista ja -jalkineista, jotka näkyivät vahvasti esimerkiksi 1960-luvun Olympialaisissa. 1970-luvulla PUMA-kengät nousivat erityisesti koripalloilijoiden suosikkikengiksi. 1980- ja 1990-luvuilla brändistä tuli erottamaton osa sen ajan hip hop -kulttuuria ja breakdance-skeneä. Nykyisin PUMA tunnetaan urheilumuodin, sneakereiden ja streetwear-trendien yhtenä maailman johtavimpana ja suurimpana toimijana.

PUMA yhdistää tekniset ratkaisut ja ikonisen tyylin

Ennen kaikkea PUMA tunnetaan korkealaatuisten teknisten urheiluvaatteiden valmistajana. Merkki on erikoistunut luomaan esimerkiksi juoksuun, jalkapalloon, koripalloon sekä kuntosalitreenaamiseen tarvittavia vaatteita ja kenkiä. PUMAn suurta suosiota sekä tavallisten että huippu-urheilijoiden keskuudessa selittää tuotteiden ensiluokkainen suorituskyky sekä persoonallisen tyylikäs design. Urheiluvaatteiden ja -varusteiden lisäksi PUMA on vuosikymmenten tunnettu myös katumuodin trendien luojana ja pioneerina. Brändin valikoimasta löytyvät tyylikkäät ja mukavat PUMA-tennarit, PUMA-hupparit, PUMA-collegehousut ja PUMA-laukut. Brändin vapaa-ajan vaatteet ja jalkineet ovat yhdistelmä toimivia materiaaleja sekä tyylikästä muotokieltä. PUMA on myös yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista sneakereiden valmistajista. Merkin tunnetuimpiin kenkämalleihin kuuluu esimerkiksi ajattoman tyylikäs PUMA Suede Classic.

PUMA Suede ja muut klassikot

Pehmeälinjainen ja yksinkertaisen PUMA Suede -malli tunnetaan ikonisena katumuodin klassikkona. Kenkien suosio juontaa juurensa alkujaan erinäisten urheilulajien parista. PUMA Suede -lenkkarit lanseerattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1968, jolloin niiden pelkistetty design ja ominaisuudet olivat vielä reilusti omaa aikaansa edellä. Debyyttivuotenaan PUMA Suede -kengät saivat huomiota Olympialaisissa, jolloin suosikkikengät nähtiin muun muassa 200 metrin juoksijoiden Tommie Smithin ja John Carlosin jaloissa. Ensimmäisinä vuosikymmeninään PUMA Suede -kengät olivat tuttu näky myös koripallokentillä ja niiden ulkopuolella. 1970-luvulla PUMA Suede -kenkien mainoskasvona komeili muun muassa tunnettu koripallolegenda Walt ”Clyde” Frazier. Mainoskampanja teki PUMA Suede -kengistä halutut. 1980-luvulla PUMA Suede -tennarit nousivat skeittaajien ja breakdance-tanssijoiden suureen suosioon.

PUMA ja kansainväliset supertähdet

PUMAn designiin ja suorituskykyyn luottavat tunnetusti niin kansainvälisesti tunnetut huippu-urheilijat kuin artistitkin. PUMAn merkittävinä brändilähettiläinä ovat toimineet muun muassa useat huippujalkapalloilijat, Intian krikettijoukkueen kapteenina tunnettu Virat Kohli sekä maailman nopein mies, pikajuoksija Usain Bolt. PUMAn kansainvälisiin sanansaattajiin kuuluvat myös pop- ja hip hop -maailman supertähdet, kuten Rihanna, Kylie Jenner ja The Weeknd. Tunnetut ja ajankohtaiset brändilähettiläät sekä yllätykselliset yhteistyömallistot ovat jo vuosikymmenten ajan tehneet PUMAn vaatteista ja kengistä himoittuja keräilykohteita, jotka jokainen haluaa saada omakseen. Esimerkiksi Rihannan kanssa yhteistyössä luodun huippusuositun PUMA Fenty -malliston vaatteet ja kengät edustavat tällä hetkellä highstreet-muodin todellista eliittiä.

Uudet PUMA-mallit rikkovat rajoja

PUMA luottaa edelleen vahvasti retrohenkisten klassikkokenkiensä vetovoimaan. Niiden rinnalle on kuitenkin noussut myös uusia malleja, joiden tekniset ominaisuudet sekä design ovat täysin omaa luokkaansa. Esimerkiksi uusien PUMA Tsugi- ja Ignite-sarjojen kengät ovat istuvuudeltaan ja suorituskyvyltään lähes juoksukenkien kaltaiset. Toisin kuin entisaikojen PUMA-kengät, ne hengittävät, joustavat ja tukevat jalkaa tehokkaammin liikkeen aikana. Uusimmissa malleissa hyödynnetään ensiluokkaisia materiaaleja ja insinöörimäisellä tarkkuudella optimoitua muotoilua. Kenkien minimalistinen ja funktionaalinen muotokieli vievät ajatukset tulevaisuuteen. Esimerkiksi PUMA Tsugi -sarjan jalkineet saavat inspiraationsa japanilaisesta arkkitehtuurista. Uusimmat PUMA-kenkämallit edustavat rajoja rikkovaa uuden ajan streetwear-muotia.