Nike Cortez

Nike Cortez

Ikoninen Nike Cortez on yksi tämän hetken himoituimmista ja kiinnostavimmista klassikkolenkkareista. Jo vuonna 1972 lanseerattu tennari on koukuttaa rohkealla retrotyylillään, omaleimaisella muotokielellään ja pehmeällä istuvuudellaan. Suunnittelijanero Bill Bowermanin luoma kenkämalli on Niken kaikkien aikojen ensimmäinen juoksuun tarkoitettu kenkämalli. Kun Nike Cortez lanseerattiin ensimmäisen kerran, se saavutti suuren suosion ja teki samalla koko brändin tunnetuksi. Ajattoman tyylikäs Nike Cortez on vuosikymmenten saatossa siirtynyt juoksuradoilta kiinteäksi osaksi urheilu- ja katumuotia. Vaikka vuodet vierivät ja trendit muuttuvat, Nike Cortez tulee säilyttämään arvonsa yhtenä kaikkien aikojen ikonisimpana lenkkarina. Nike Cortez on ennakkoluulottoman ja klassikkomalleja rakastavan sneakerfanin valinta.

Nike Cortez

Nike Cortez – juoksuratojen ilmaakin kevyempi klassikko

Kun Nike Cortez lanseerattiin ensimmäisen kerran, tarkoituksena oli luoda lenkkari, joka olisi kevyempi ja vedenpitävämpi kuin yksikään markkinoilla oleva kenkämalli. 70-luvulla toteutettu alkuperäisdesign ei petä tänäkään päivänä, sillä Nike Cortez rokkaa edelleen eeppisen mukavalla istuvuudellaan ja hyödyllisillä ominaisuuksillaan. Paksun, ilmavan ja kestävän vaahtomuovipohjan ansiosta Nike Cortez -lenkkarit tekevät askeleelta kimmoisan ja huippukevyen. Alkuperäinen Nike Cortez -malli on päällystetty korkealaatuisella ja pehmeällä nahkapäällisellä, mutta nykyään klassikkomallista löytyy myös kevyemmällä tekstiilillä, kuten nylonilla, päällystettyjä versioita. Nike Cortez on designiltaan pelkistetty ja minimalistinen – sen nostalginen siluetti ei kikkaile rönsyilevillä yksityiskohdilla. Nike Cortez -mallin tunnistettavimmat piirteet ovat pyöreä kengän kärki, kylkeä koristava Nike-logo sekä pohjan kaksivärinen sävytys. Nike Cortezin ikoninen ulkomuoto henkii rentoa kalifornialaista skeittityyliä ja klassista urheilumuotia.

Nike Cortez -lenkkarit tuovat tyylisi rentoa fiilistä

Nike Cortezit ovat sinulle täydelliset tennarit, mikäli ajattomat klassikkosneakerit ovat sinun juttusi ja haluat kulkea aina uusimpien trendien etunenässä. Nike Cortez -tennareista löytyy runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja moneen makuun. Alkuperäinen, punaisella logolla ja pohjan sinisellä raidoituksella varusteltu valkoinen Nike Cortez on värivaihtoehdoista perinteisin. Legendaarisen alkuperäismallin lisäksi varmoja valintoja ovat esimerkiksi ylellisen kokovalkoiset tai raikkaan siniset Nike Cortezit. Kenkämalli on tyyliltään reippaan retrohenkinen – kiinnostavin asukokonaisuus syntyykin, kun yhdistät Nike Cortezit selkeään ja moderniin asukokonaisuuteen. Raikas asukokonaisuus syntyy, kun yhdistät kengät käärittyihin pillifarkkuihin ja pelkistettyyn collegepaitaan. Muista, että tämä kapealinjainen lenkkari näyttää hyvältä sekä leveä- että kapealahkeisten housujen kanssa. Kun yhdistät Nike Cortezit aavistuksen leveälahkeisempaan malliin, luot 70-luvun letkeää muotia henkivän tyylin.

Nike on voittajan valinta

Kreikkalaisen voitonjumalattaren mukaan nimetty Nike on yhdysvaltalainen brändi, joka on yksi maailman tunnetuimmista urheiluvaatteiden, -kenkien ja -varusteiden valmistajista. Jo vuonna 1964 perustettu Nike on todellinen pioneeri, mitä tulee teknisiin materiaaleihin, huipputyylikkääseen designiin ja ajattomiin klassikkosneakereihin ja -juoksukenkiin. Nike onkin vuosikymmenten saatossa kehittynyt yhdeksi katumuodin ja erilaisten urheilulajien tunnetuimmaksi ja uraauurtavimmaksi brändiksi niin kenkien, vaatteiden kuin asusteidenkin saralla. Nike on vuosien saatossa noussut niin huippu-urheilijoiden, artistien kuin muodin edelläkävijöidenkin kärkibrändiksi. Niken suosion salaisuuksia ovat korkea laatu, persoonallinen tyyli ja kyky luoda jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää.

Nike – yllätyksellinen, innovatiivinen ja klassinen

Nike pitää sisällään useita erillisiä yksiköitä, jotka ovat keskittyneet erillisiin lajeihin ja osa-alueisiin. Esimerkiksi Nike Running on keskittynyt juoksuun ja Nike Football jalkapalloon. Nike Jordan on sen sijaan suuntautunut vahvasti koripalloon sekä rentoon streetwear-pukeutumiseen ja sneakereihin. Nike Sportswear tunnetaan rennoista, katutrendejä ja urheilumuotia yhdistelevistä treeniin ja vapaa-aikaan suunniteluista vaatteista ja lenkkareista. Nike Sportswearin valikoimasta löytyy esimerkiksi rentoja t-paitoja, legginsejä, college-vaatteita, laukkuja ja sneakereita. Vaikka Niken valikoimasta löytyy sekä rentoa vapaa-ajan muotia, että suorituskykyä parantavia ja huipputeknisiä urheiluvaatteita, ideologia brändin taustalla ei muutu. Nike haluaa kannustaa sinua tekemään parhaasi ja inspiroida jokaista ottamaan ilon irti aktiivisesta elämäntavasta. Tästä kertoo myös brändin kuolematon lause – ”Just Do It.”

Nike Air Max ja muut ajattomat klassikot

Nike on ollut todellinen sneaker-muodin edelläkävijä jo kymmenien vuosien ajan. Sellaista sneakerfania ei maailmasta löydy, kenellä ei olisi kenkähyllyssään vähintään yhtä paria Nike-lenkkareita. Niken lenkkarit tunnetaan häkellyttävän innovatiivisista materiaali- ja design-ratkaisuista, jotka rikkovat perinteisen muotoilun rajoja. Hyviä esimerkkejä Niken edistyksellisimmistä luomuksista ovat esimerkiksi ikoniset lifestyle-kenkämallit, kuten kaikki Nike Air Max -kokoelman kengät, Nike Air Force 1 ja Nike Huarache. Esimerkiksi jo vuonna 1987 lanseerattu Nike Air Max 1 oli yksi oman aikana edistyksellisimmistä ja trendikkäimmistä vapaa-ajan jalkineista. Kengässä hyödynnettiin 80-luvulla ensimmäistä kertaa Visible Air -teknologiaa, joka toi sneakereihin täysin uudenlaista pehmeyttä ja mukavuutta. Ensimmäistä Nike Air Max -kenkää seurasivat ajattoman tyylikkäät mallit, kuten Nike Air Max 90 ja Nike Air Max 95. Nämä klassikkolenkkarit ovat säilyneet vuosikymmenten ajan sneaker-muodin kärkisijoilla. Niiden suosion salaisuutena ei ole vain tyylikäs ja näyttävä muotoilu, vaan myös äärimmäisen mukava istuvuus ja loistavat tekniset ominaisuudet. Vaikka niiden design pysyy uskollisena alkuperäisille malleille, ne ovat vuosikymmenten ajan saaneet myös uusia, modernisoidumpia muotoja ja sadoittain erilaisia värivariaatioita.

Uudet Nike-mallit luovat trendejä

Alkuperäiset Nike-klassikot tulevat säilymään katumuodin kärjessä vielä tulevaisuudessakin – niiden rinnalle on kuitenkin noussut myös uusia johtotähtiä. Modernit versiot legendaarisista alkuperäismalleista, kuten Nike Air Max Thea ja Nike Huarache Run Ultra edustavat minimalistisempaa ja hillitympää Nike-tyyliä. Uusissa malleissa yhdistyvät edistykselliset materiaalit, huipputekniset yksityiskohdat sekä ylelliset premium-materiaalit. Modernit Nike-mallit häikäisevät trendikkään ulkomuotonsa lisäksi mukavuutta ja suorituskykyä parantavilla ominaisuuksillaan. Vanhat klassikkomallit on päivitetty esimerkiksi joustavalla ja hengittävällä mikroknit-materiaalilla, joka on tuttu materiaali perinteisissä juoksu- ja treenikengissä. Pehmeän neulosmateriaalin ansiosta kengät sujahtavat jalkaan yhtä pehmeästi kuin sukka. Niken uusimmissa malleissa hyödynnetään myös urheilujalkineista tuttua Flyware-teknologiaa, jossa kengän pinnan päällä risteilevät narumaiset kaapelit. Kaapelit varmistavat miellyttävän tukevan ja joustavan istuvuuden. Nike tulee aina olemaan varma valinta niille, jotka vaativat kengiltään korkeaa laatua, ajatonta designia ja täydellistä käyttömukavuutta.