Nike Air Force 1

Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 on yksi kaikkien aikojen tyylikkäimpiä ja himoituimpia sneaker-klassikoita. Legendaarisen Nike Air Force -mallin tunnistaa puhtaasta designista, jykevästä siluetista ja jalkapöydän reikäkuvioinnista. Majesteettinen kenkämalli on nimetty Yhdysvaltain presidenttiä kuljettaneen Air Force One -lentokoneen mukaan. Alkuperäisten Nike Air Force 1 suunnittelutyöstä vastasi Bruce Kilgore, joka on myös ikonisen Nike Air Jordan II -mallin takana. Nike Air Force -malli tunnetaan parhaiten puhtaan valkoisesta värityksestä, joka on samaan aikaan raikkaan sporttinen ja ylellinen.

Näytä lisää

Nike AF1

Nike Air Force 1 – katumuodin klassikko vuodelta 1982

Tullessaan markkinoille vuonna 1982, Nike Air Force 1 oli ensimmäinen koripallokenkä, jossa käytettiin innovatiivista Nike Air -ilmatyynytekniikkaa. Myöhemmin ikoninen tennari löysi tiensä hiphop- artistien vakiovaatetukseen ja high street -trendeihin. Esimerkiksi 2000-luvun alussa suuren suosion saavuttanut räp-artisti Nelly teki legendaarisista kengistä kappaleen nimeltä ”Air Force Ones”. Valloitettuaan hiphop-skenen, Nike Air Force 1 löysi tiensä katumuotiin ja kansainvälisten muotiblogien maailmaan. Kenkämalli on myös edelleen suosittu niin harrastelijakoripalloilijoiden kuin urheilulajin ammattilaistenkin keskuudessa. Nike Air Force 1 on yhä monen NBA-pelaajan luottokenkä ­– niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Ikonisen kenkämallin tunnetuin, ja kautta aikojen suosituin malli on Nike Air Force 1 ’07, jonka tunnistaa matalasta varresta ja tukevasta, AIR-logolla varustellusta pohjasta. Sekä vapaa-aikaan että urheiluun sopiva tennari on valmistettu kestävästä ja tyylikkäästä nahasta. Valkoisen ja mustan värin lisäksi mallista on saatavilla suuri määrä erilaisia väri- ja kuosivaihtoehtoja, joista osa on todellisia keräilyharvinaisuuksia sneakerheadien keskuudessa. Saatavilla on sekä matalavartinen Air Force Low -malli, että korkeavartisempi Air Force Mid. Napakalla ja tukevalla varrella varusteltu Air Force Mid sopii mainiosti koripallon peluuseen. Korkeavartisessa Mid -mallissa on lisäksi tarranauhalla säädettävä kiristysremmi, joka tekee kengästä entistäkin tukevamman.

Uudet Nike Air Force 1 -mallit ja modernit materiaalit

Alkuperäiset Nike Air Force 1 -tennarit ovat säilyneet vuosikymmenten ajan tennaritrendien kärjessä – ne ovat yhtä halutut sesongista toiseen. Ikoninen kenkämalli on kuitenkin viimeisinä vuosina saanut myös modernimpia muotoja ja vaikutteita vallitsevista väri- ja materiaalitrendeistä. Uutta Air Force 1 -muotokieltä edustaa esimerkiksi innovatiivisella uutuusmateriaalilla varusteltu Nike Air Max Flyknit. Flyknit on joustavaa, hengittävää ja hengittävää kangasneulosta, joka on tekstuuriltaan rouheaa ja vivahteikasta. Uusi Nike Air Max Flyknit leikittelee tyylikkäästi erilaisten tekstuuripintojen kiinnostavalla kontrastilla. Tennarimallista on nykyisin saatavilla kuitenkin lukuisia erilasia värivaihtoehtoja mustasta vihreään ja pehmeään vaaleanpunaiseen, sneakerin erilaisista väri- ja korkeusvaihtoehdoista löytyy värejä moneen makuun ja tyyliin. 

Nike Air Force tuo ylellisyyttä tyylisi

Legendaarinen Nike Air Max sopii niin urheilulliseen kuin klassisen siistiinkin tyyliin. Kengät ovat samaan aikaan pelkistetyt, mutta näyttävät. Sekä naisille, että miehille sopiva, sporttisen tyylikäs asukokonaisuus syntyy, kun Nike Air Force 1 -kengät yhdistetään kapealinjaisiin verkkarihousuihin, rentoon collegepaitaan ja pallomaiseen bomber-takkiin. Ripauksen ylellistä street-henkeä minimalistiseen vapaa-ajan tyyliin tuot, kun yhdistät Nike Air Force 1 -kengät siisteihin farkkuihin, poolo- tai kauluspaitaan ja hillittyihin asusteisiin. Valkoiset ja mustat Air Forcet sopivat kaikkiin asuihin, mutta välillä voit hullutella vaikkapa kirkkaan punaisilla tai villin kirjavilla Nike Air Force Flyknit -lenkkareilla.

Nike on voittajan valinta

Kreikkalaisen voitonjumalattaren mukaan nimetty Nike on yhdysvaltalainen brändi, joka on yksi maailman tunnetuimmista urheiluvaatteiden, -kenkien ja -varusteiden valmistajista. Jo vuonna 1964 perustettu Nike on todellinen pioneeri, mitä tulee teknisiin materiaaleihin, huipputyylikkääseen designiin ja ajattomiin klassikkosneakereihin ja -juoksukenkiin. Nike onkin vuosikymmenten saatossa kehittynyt yhdeksi katumuodin ja erilaisten urheilulajien tunnetuimmaksi ja uraauurtavimmaksi brändiksi niin kenkien, vaatteiden kuin asusteidenkin saralla. Nike on vuosien saatossa noussut niin huippu-urheilijoiden, artistien kuin muodin edelläkävijöidenkin kärkibrändiksi. Niken suosion salaisuuksia ovat korkea laatu, persoonallinen tyyli ja kyky luoda jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää.

Nike – yllätyksellinen, innovatiivinen ja klassinen

Nike pitää sisällään useita erillisiä yksiköitä, jotka ovat keskittyneet erillisiin lajeihin ja osa-alueisiin. Esimerkiksi Nike Running on keskittynyt juoksuun ja Nike Football jalkapalloon. Nike Jordan on sen sijaan suuntautunut vahvasti koripalloon sekä rentoon streetwear-pukeutumiseen ja sneakereihin. Nike Sportswear tunnetaan rennoista, katutrendejä ja urheilumuotia yhdistelevistä treeniin ja vapaa-aikaan suunniteluista vaatteista ja lenkkareista. Nike Sportswearin valikoimasta löytyy esimerkiksi rentoja t-paitoja, legginsejä, huppareita, laukkuja ja sneakereita. Vaikka Niken valikoimasta löytyy sekä rentoa vapaa-ajan muotia, että suorituskykyä parantavia ja huipputeknisiä urheiluvaatteita, ideologia brändin taustalla ei muutu. Nike haluaa kannustaa sinua tekemään parhaasi ja inspiroida jokaista ottamaan ilon irti aktiivisesta elämäntavasta. Tästä kertoo myös brändin kuolematon lause – ”Just Do It.”

Uudet Nike-mallit luovat trendejä

Alkuperäiset Nike-klassikot tulevat säilymään katumuodin kärjessä vielä tulevaisuudessakin – niiden rinnalle on kuitenkin noussut myös uusia johtotähtiä. Modernit versiot legendaarisista alkuperäismalleista, kuten Nike Air Max Thea ja Nike Huarache Run Ultra edustavat minimalistisempaa ja hillitympää Nike-tyyliä. Uusissa malleissa yhdistyvät edistykselliset materiaalit, huipputekniset yksityiskohdat sekä ylelliset premium-materiaalit. Modernit Nike-mallit häikäisevät trendikkään ulkomuotonsa lisäksi mukavuutta ja suorituskykyä parantavilla ominaisuuksillaan. Vanhat klassikkomallit on päivitetty esimerkiksi joustavalla ja hengittävällä mikroknit-materiaalilla, joka on tuttu materiaali perinteisissä juoksu- ja treenikengissä. Pehmeän neulosmateriaalin ansiosta kengät sujahtavat jalkaan yhtä pehmeästi kuin sukka. Niken uusimmissa malleissa hyödynnetään myös urheilujalkineista tuttua Flyware-teknologiaa, jossa kengän pinnan päällä risteilevät narumaiset kaapelit. Kaapelit varmistavat miellyttävän tukevan ja joustavan istuvuuden. Nike tulee aina olemaan varma valinta niille, jotka vaativat kengiltään korkeaa laatua, ajatonta designia ja täydellistä käyttömukavuutta.

Nike Air Max ja muut ajattomat klassikot

Nike on ollut todellinen sneaker-muodin edelläkävijä jo kymmenien vuosien ajan. Sellaista sneakerfania ei maailmasta löydy, kenellä ei olisi kenkähyllyssään vähintään yhtä paria Nike-lenkkareita. Niken lenkkarit tunnetaan häkellyttävän innovatiivisista materiaali- ja design-ratkaisuista, jotka rikkovat perinteisen muotoilun rajoja. Hyviä esimerkkejä Niken edistyksellisimmistä luomuksista ovat esimerkiksi ikoniset lifestyle-kenkämallit, kuten kaikki Nike Air Max -kokoelman kengät, Nike Air Force 1 ja Nike Huarache. Esimerkiksi jo vuonna 1987 lanseerattu Nike Air Max 1 oli yksi oman aikana edistyksellisimmistä ja trendikkäimmistä vapaa-ajan jalkineista. Kengässä hyödynnettiin 80-luvulla ensimmäistä kertaa Visible Air -teknologiaa, joka toi sneakereihin täysin uudenlaista pehmeyttä ja mukavuutta. Ensimmäistä Nike Air Max -kenkää seurasivat ajattoman tyylikkäät mallit, kuten Nike Air Max 90 ja Nike Air Max 95. Nämä klassikkolenkkarit ovat säilyneet vuosikymmenten ajan sneaker-muodin kärkisijoilla. Niiden suosion salaisuutena ei ole vain tyylikäs ja näyttävä muotoilu, vaan myös äärimmäisen mukava istuvuus ja loistavat tekniset ominaisuudet. Vaikka niiden design pysyy uskollisena alkuperäisille malleille, ne ovat vuosikymmenten ajan saaneet myös uusia, modernisoidumpia muotoja ja sadoittain erilaisia värivariaatioita. Hanki omat Nike Air Force 1 –kengät edullisesti The Athlete’s Foot verkkokaupasta, The Athlete's Foot Helsinki, The Athlete's Foot Vantaa, The Athlete's Foot Espoo, The Athlete's Foot Oulu, The Athlete's Foot Tampere