Nike

Nike

Oregonin yliopiston ratajuoksija Philip Knight ja hänen valmentajansa Bill Bowerman perustivat Niken vuonna 1972. Nike nosti tempoaan koko 80-luvun ajan lanseeraamalla onnistuneesti Nike Air -teknologian Tailwind-juoksukengissä, luomalla ensimmäiset Air Unit - ja Air Max -kengät sekä suunnittelemalla oman kenkämallin silloiselle NBA-tulokkaalle, Michael Jordanille. Tänä päivänä Nike tunnetaan monista ikonisista kengistä kuten Air Force 1 ja Air Max 90. Brändi tunnetaan myös eksklusiivista signiture-kengistä sekä yhteistyömallistoista tunnettujen urheilun ja pop-kulttuurin tähtien kanssa. The Athlete’s Footista löydät aina kauden himoituimmat Nike-kengät ja Nike-vaatteet.

Näytä lisää

Nike

Nike on voittajan valinta

Kreikkalaisen voitonjumalattaren mukaan nimetty Nike on yhdysvaltalainen brändi, joka on yksi maailman tunnetuimmista urheiluvaatteiden, -kenkien ja -varusteiden valmistajista. Nike on todellinen pioneeri, mitä tulee teknisiin materiaaleihin, huipputyylikkääseen designiin ja ajattomiin klassikkosneakereihin ja -juoksukenkiin. Innovaation ytimessä Nike on luonut lukuisia alaa mullistavia teknologioita ja materiaaleja. Samalla Nike on vuosikymmenten saatossa kehittynyt yhdeksi katumuodin ja erilaisten urheilulajien tunnetuimmaksi ja uraauurtavimmaksi brändiksi niin kenkien, vaatteiden kuin asusteidenkin saralla. Nike on vuosien saatossa noussut niin huippu-urheilijoiden, artistien kuin katumuodin edelläkävijöidenkin kärkibrändiksi. Niken suosion salaisuuksia ovat korkea laatu, persoonallinen tyyli ja kyky uudistua sekä luoda jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää. Niken logo "Swoosh" on luotu kuvastamaan liikettä ja nopeutta. Phil Knight on sanonut logon nimen kuvastavan ääntä joka tulee kun juoksija ohittaa toisen. Niken Swoosh-logo on arvioitu maailman arvoikkaimmaksi logoksi, sen arvoksi on määritelty vuonna 2015 26 miljardia dollaria.

Nike – yllätyksellinen, innovatiivinen ja klassinen

Nike pitää sisällään useita erillisiä yksiköitä, jotka ovat keskittyneet erillisiin lajeihin ja osa-alueisiin. Esimerkiksi Nike Running on keskittynyt juoksuun ja Nike Football jalkapalloon. Omaksi brändikseen jalkautunut Nike Jordan on sen sijaan suuntautunut vahvasti koripalloon sekä rentoon streetwear-pukeutumiseen ja sneakereihin. Nike Sportswear tunnetaan rennoista, katutrendejä ja urheilumuotia yhdistelevistä treeniin ja vapaa-aikaan suunniteluista vaatteista ja lenkkareista. Sportswear-kokoelmasta löytyvät rennot Nike-housut, -hupparit, -paidat ja legginsit aina kunkin sesongin väreissä ja kuoseissa. Vaikka Niken valikoimasta löytyy sekä rentoa vapaa-ajan muotia, että suorituskykyä parantavia ja huipputeknisiä urheiluvaatteita, ideologia brändin taustalla ei muutu. Nike haluaa kannustaa sinua tekemään parhaasi ja inspiroida jokaista ottamaan ilon irti aktiivisesta elämäntavasta. Tästä kertoo myös brändin kuolematon lause – ”Just Do It.”

Nike Air Max ja muut ajattomat klassikot

Nike on ollut todellinen sneaker-muodin edelläkävijä jo kymmenien vuosien ajan. Sellaista sneakerfania ei maailmasta löydy, kenellä ei olisi kenkähyllyssään vähintään yhtä paria Nike-lenkkareita. Nike-tennarit tunnetaan häkellyttävän innovatiivisista materiaali- ja design-ratkaisuista, jotka rikkovat perinteisen muotoilun rajoja. Hyviä esimerkkejä Niken edistyksellisimmistä luomuksista ovat ikoniset lifestyle-kenkämallit, kuten kaikki Nike Air Max -, Nike Roshe - ja Nike Free -kokoelmien kengät, Nike Air Force 1 ja Nike Huarache. Esimerkiksi jo vuonna 1987 lanseerattu Nike Air Max 1 oli yksi oman aikana edistyksellisimmistä ja trendikkäimmistä vapaa-ajan jalkineista. Kengässä hyödynnettiin 80-luvulla ensimmäistä kertaa Visible Air -teknologiaa, joka toi sneakereihin täysin uudenlaista pehmeyttä ja mukavuutta. Ensimmäistä Nike Air Max -kenkää seurasivat ajattoman tyylikkäät mallit, kuten Nike Air Max 90 ja Nike Air Max 95. Nämä klassikkolenkkarit ovat säilyneet vuosikymmenten ajan lenkkarimuodin kärkisijoilla. Niiden suosion salaisuutena ei ole vain tyylikäs ja näyttävä muotoilu, vaan myös äärimmäisen mukava istuvuus ja loistavat tekniset ominaisuudet. Vaikka Nike-lenkkarit pysyvät uskollisina alkuperäisille malleille, ne ovat vuosikymmenten ajan saaneet myös uusia, modernisoidumpia muotoja ja sadoittain erilaisia värivariaatioita.

Uudet Nike-mallit luovat trendejä

Alkuperäiset Nike-klassikot tulevat säilymään katumuodin kärjessä vielä tulevaisuudessakin – niiden rinnalle on kuitenkin noussut myös uusia johtotähtiä. Modernit versiot legendaarisista alkuperäismalleista, kuten Nike Air Max Thea ja Nike Huarache Run Ultra edustavat minimalistisempaa ja hillitympää Nike-tyyliä. Uusissa malleissa yhdistyvät edistykselliset materiaalit, huipputekniset yksityiskohdat sekä ylelliset premium-materiaalit. Modernit Nike-mallit häikäisevät trendikkään ulkomuotonsa lisäksi mukavuutta ja suorituskykyä parantavilla ominaisuuksillaan. Vanhat klassikkomallit on päivitetty esimerkiksi joustavalla ja hengittävällä Flyknit-materiaalilla, joka on tuttu materiaali perinteisissä juoksu- ja treenikengissä. Pehmeän neulosmateriaalin ansiosta kengät sujahtavat jalkaan yhtä pehmeästi kuin sukka. Niken uusimmissa malleissa hyödynnetään myös urheilujalkineista tuttua Flyware-teknologiaa, jossa kengän pinnan päällä risteilevät narumaiset kaapelit. Kaapelit varmistavat miellyttävän tukevan ja joustavan istuvuuden. Nike tulee aina olemaan varma valinta niille, jotka vaativat kengiltään korkeaa laatua, ajatonta designia ja täydellistä käyttömukavuutta.