Karhu

Karhu

Karhu jatkaa pitkiä perinteitä juoksukenkien edelläkävijänä. Karhu on tehnyt näyttävän paluun yhtenä tämän hetken kiinnostavimpana sneaker brändinä. Hip Hop -artisti Kanye Westinkin jaloissa nähdyt huippusneakerit ovat kulkeneet eeppisen matkan läpi historian. Karhulta löytyy pitkä historia täynnä huippujalkineita joista on luotu tämän päivän sneakereita. Karhu tunnetaan omaleimaisista kengistä, jotka vievät ajatukset 1970 ja 1980-luvun nostalgiseen muotiin ja juoksulenkkareihin. Viime vuosina brändin klassikkomallit, kuten Albatross ja Champion Air, ovat kuitenkin vilisseet tiuhaan tahtiin katukuvassa, Instagramissa ja jopa kansainvälisten muoti-ikoneiden jaloissa. Pitkään hiljaiseloa viettänyt Karhu teki uuden tulemisen vuonna 2015, milloin brändi löi hynttyyt yhteen amerikkalaisen Concepts -brändin kanssa. Uudistuneen Karhun valikoimaan kuuluu urbaaniin elämäntyyliin sopivia lenkkareita, joissa näkyvät vahvat retrovaikutteet ja moderni design.

Karhu kengät

Olympialaisten kautta kuuluisuuteen

Karhu on vuonna 1916 perustettu urheilujalkine ja -väline yritys, joka on tuotteillaan vienyt monia urheilijoita mitä suurempiin saavutuksiin.Varsinaisen läpimurtonsa brändi teki 1920-luvulla, jolloin Karhu valittiin Suomen olympiajoukkueen viralliseksi varustevastaavaksi. Silloiset kotimaiset urheilijalupaukset, kuten Paavo Nurmi, tekivät Karhusta tunnetun myös maailmalla. 1950-luvulla Karhun jalkineisiin vakiintui ikoninen M-logo, joka on symboli sanalle ”mestari”. Karhu möi komen raidan tavaramerkin adidakselle 1950-luvulla kahden viskipullon ja noin 1600 euron hintaan. Karhun Air Cushion teknologian pohjalta on moni brändi tehnyt omat versiot ilmatyynyvaimennuksesta, Karhu oli kuitenkin ensimmäinen joka käytti tätä teknologiaa jo 70-luvulla. 

Trampas, Champion ja Albatross

1960-luvulla Karhun valikoimaan ilmestyivät myös ensimmäiset piikittömät  juoksukengät. Pehmeälinjainen Trampas-malli oli brändin ensimmäinen askel kohti Karhun streetwear-henkisempää tuotantoa. 1970-luvulla lanseerattiin uusi Champion Air-malli, joka oli maailman ensimmäinen ilmatyynyvaimennettu jalkine. 1980-luvulla Karhu toi markkinoille legendaarisen Albatross -mallin, joka kuuluu tänäkin päivänä brändin himoituimpiin klassikkomalleihin.

Inspiraatio Suomesta

Uudistunut Karhu on tyyliltään moderni, mutta se pysyy vahvasti uskollisena kotimaisille juurilleen. Uusissa malleissa on säilytetty Karhun persoonallinen muotokieli sekä loistavat tekniset ominaisuudet, jotka alkujaan nostivat brändin huippu-urheilijoiden suosikiksi.  Vuoden 2017 odotetuimpiin lanseerauksiin kuuluu myös uusi outdoor-henkinen sneaker-kokoelma, joka inspiroituu Suomen ulkoilumaastoista ja luonnosta. Kokoelman helmi on Karhu Fusion 2.0., joka pitää pintansa myös syksyisemmissä sääoloissa.

Karhu lenkkarit sopivat moneen tyyliin, sirommat 70- ja 80-luvun kengät kuten Albatross ja Champion Air ovat erinomaisia esimerkkejä aikakauden suuntauksista lenkkareissa. 90-luvulla kenkien muotoilu muuttui runsaammaksi ja Karhu kengät eivät olleet poikkeus.Karhun Fusion- ja Aria mallit on Albatrossia ja Champion Airia huomattavasti leveämpiä ja korkeapohjaisempia. Karhu Fusion lenkkarit varustettiin myös uudella Fulcrum teknologialla joka oli 90-luvulla suuri kehitysaskel juoksukengissä.