Vaatteet

Vaatteet

The Athlete´s Footista löydät viimeisimmät uutuudet ja parhaat tyylit. Tutustu kattavaan valikoimaamme, josta löydät laadukkaat vaatteet, paidat, hupparit, collegepaidat, housut, topit kuin t-paidatkin niin kadulle, kouluun kuin harrastuksiinkin. Valikoimastamme löytyvät huippubrändien tarkkaan valitut mallistot, jotta näytät hyvältä, missä ikinä liikutkin.

Näytä lisää

Urheiluvaatteet

Urheiluvaatteet - rentoa tyyliä ja parempia suorituksia

Tyypillisiä urheiluvaatteita ovat sortsit, verkkarit, t-paidat, trikoot ja tennis paidat. Nykypäivän käsite urheiluvaate on saanut uusia ulottuvuuksia muodista ja kategoriaan voidaan luokitella myös huppareita, collegeita, alusvaatteita sekä takkeja. Urheiluvaatteita voidaan myös nykyään kutsua rennon muodin vaatteiksi, niiden mukavuuden ansiosta. Urheiluvaatteet ovat yleensä kevyitä, mukavan tuntuisia, pehmeitä ja maksimaalisten liikeratojen sallivia vaatteita.

Urheiluvaate - historiaa

Yhdysvalloissa alettiin 1930-luvulla käyttämään termiä "sportswear", joka kuvasti vaatteiden rentoa olemusta ja tuntua. Pitkään, varsinkin Yhdysvalloissa, urheiluvaatteista käytettiin nimitystä "activewear". Nykypäivänä termit ovat sekoittuneet keskenään ja yleisnimityksenä urheilullisille muotivaatteille sekä urheiluun tarkoitetuille vaatteille voidaan pitää sportswearia. Urheiluvaatteista tehtiin alunperin kevyitä ja helposti puettavia niin muodissa kuin urheilussakin. Urheiluvaatteet ovat muuttuneet vuosien saatossa paljon. 1900-luvun alussa käytettiin yleensä pitkiä löysähköjä housuja ja paitoja sekä nahkakenkiä. 1930-luvulta eteenpäin naisilla ylestyi kauluspaidat, mekot ja hameet, kun taas miehet käyttivät lyösiä shortseja, kauluspaitoja ja t-paitoja. 1960-luvulla urheiluvaatteista tuli yksinkertaisempia, eikä niissä käytetty paljoakaan koristeita. Tennarit alkoivat nousta samaan aikaan suosioon. 1970-luvulla vaatteista tuli kireämpiä, mutta yksinkertaisuus säilyi. 1980- ja 1990-luvuilla ihmiset käyttivät löysiä verkkareita ja tuulipukuja urheillessaan. Tämä muoti säilyi vielä 2000- luvun alkupuolellekin. Nykyään urheiluvaatteista tehdään muotiversioita huppareiden yms. muodossa ja sekä suoritusta parantavia huippu teknologian omaavia kireitä kompressiovaatteita. Urheiluvaatteita käytetään niin urheillessa kuin arjessakin.

Urheiluvaate - materiaalit

Urheiluvaatteissa käytetään kosteutta siirtäviä materiaaleja, jotta urheilemisen aikana olo pysyisi mahdollisimman mukavana ja jottei suoritustaso laskisi kesken harjoituksen tai kilpailun. Suoritustaso ei ole ainoa syy minkä takia kosteutta siirtävät materiaalit ovat päätyneet vaatteisiin. Erilaiset hajut, kuten hiki, aiheuttavat bakteerien kasvua iholla ja viimeisimpien teknologioiden avulla vaatteista on saatu parempia myös ihmisen terveyden kannalta. Materiaalit ovat myös kevyitä, pehmeitä ja joustavia, jotta suorituksista saadaan kaikki mahdollinen irti.