Reput, laukut ja kassit

Reput, laukut ja kassit

Reppu on ehdoton hankinta jokaiselle urbaanille seikkailijalle. Reppu on kompakti, helppo ja tyylikäs tapa kuljettaa tavaroita paikasta toiseen. Toisin kuin olalla kannettava laukku, reppu jakaa painon tasaisesti selälle ja jättää kädet vapaiksi. Mikäli liikut polkupyörällä, reppu on myös olkalaukkua turvallisempi ja mukavampi vaihtoehto. Repun paras puoli on, että siinä kulkevat näppärästi ja siististi kaikki tavarat, mitä tarvitset pitkän päivän varalle: treeneihin tarvittavat vaihtovaatteet, kengät, tietokone tai vaikka skeittilauta. Reppu on mukava ja kätevä valinta myös retkeilyyn ja kaupunkilomille, joihin kuuluu runsaasti kävelyä. Reppu sekä kätevästi mukana kulkeva jumppakassi rokkaa käytännöllisyytensä lisäksi myös tyylillään. Reppu ei ole enää vain koululaisia varten, vaan se päällä voi mennä kaikkialle aina kesäfestareista toimistopalaveriin. Kevyessä gymsackissä kulkee mukana kaikki tarvittava ja sen voi taittaa vaikka taskuun jos sitä ei tarvitse. Valitsitpa millaisen mallin tahansa, reppu tuo persoonallisen ja trendikkään loppusilauksen tyyliin kuin tyyliin.

Näytä lisää

Klassinen backpack ja muut cityreput

Jos käytät reppua pitkälti kaupunkikäytössä vapaa-ajalla, erilaisia vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Tyylikkääseen citykäyttöön sopii hyvin yksinkertaisen tyylikäs backpack tai jopa pelkkä jumppakassi. Tämän hetken tyylikkäin vaihtoehto on 90-luvun tyyliä henkivä retroreppu, joka on kirkkaan värikäs ja suurella logolla varusteltu. Jos etsit nostalgista sporttireppua, katso esimerkiksi adidas-backpackit. 90-tyyliä henkii myös hauska pikkureppu, joka sopii katseenkääntäväksi asusteeksi esimerkiksi festareille tai bileisiin. Jos etsit reppua pääasiassa työ- tai koulukäyttöön, kannattaa ostaa laadukas tietokonereppu. Tietokonereppu on varusteltu pehmustetulla sisätaskulla, jossa läppäri kulkee turvallisesti. Mikäli mielessäsi on laadukas ja tilava tietokonereppu, katso Herschel-reput. Myös reppujen materiaaleissa on eroja. Klassinen canvas-reppu on monikäyttöinen, kestävä ja edullinen vaihtoehto kaupunkikäyttöön. Nahkareppu on sen sijaan astetta ylellisempi ja hienostuneempi vaihtoehto. Jos valitset nahkarepun, muista suojata se ennen käyttöä nahalle tarkoitetulla suojasuihkeella. Juniorille paras ostos on pehmeä ja tilava koulureppu, jossa on koulukirjojen lisäksi tilaa urheiluvaatteille ja eväille. Junnujenkaan ei tarvitse tinkiä tyylistä, sillä myös lapsille löytyy runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja ja hauskoilla kuoseilla varusteltuja reppuja. Reppujen koot, varustelutasot ja tyylit vaihtelevat paljon, ja itselle sopivaa mallia valitessa kannattaakin arvioida ensi sijassa omaa käyttötarkoitusta, tilantarvetta ja tyyliä.

Reput aktiiviselle seikkailijalle

Jos etsit reppua aktiivisempaan käyttöön tai retkeilyyn, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota repun tilavuuteen, materiaaliin ja teknisiin ominaisuuksiin. Mikäli et ole suuntaamassa pidemmälle vaellukselle tai useamman päivän retkelle, tavallinen päiväreppu on usein käytännöllisin vaihtoehto. Reppu tulee vain muistaa pakata oikein: pohjalle pakataan harvoin tarvittavat tarvikkeet ja etuosaan tarvikkeet, joita tarvitset useammin. Nimensä mukaisesti päiväreppuun mahtuvat kaikki tarvikkeet, joita tarvitset vuorokauden mittaiselle retkelle. Retkeilyn harrastajien ja reppureissaajien kannattaa hankkia päivärepun sijaan tilavampi rinkka. Jos käytät reppua esimerkiksi juostessa, pyöräillessä tai kaupunkilomalla, repun selkäosan tulisi olla muotoiltu oikein sekä varusteltu hengittävällä materiaalilla. Hengittävä selkäosa siirtää ylimääräisen lämmön ja kosteuden pois selän iholta. Paras valinta retkeilyyn ja urheilullisempaan käyttöön on vedenkestävä reppu, joka pitää vaihtovaatteet kuivina sateisellakin säällä. Vedenkestävään reppuun voi myös huoletta sujauttaa kosteat treenivaatteet tai pyyhkeen. Hauska vaihtoehto klassiselle repulle on pussukkamainen gymsack, jota kannetaan selässä. Gymsack on kuin kevyt reppu, johon mahtuu pienestä koostaan huolimatta paljonkin tavaraa. Jumppakassi sopii niin treenirepuksi kuin vapaa-ajan kassiksi kaupungille, pienen kokonsa ansiosta sitä voi kuljettaa vaikka taskussa mukana varoilta. Gymbageistä löytyy runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja ja kuoseja moneen makuun.

Miten valitsen sopivan repun?

Hauska gymsack, tilava päiväreppu, nostalginen backpack vai kenties jotain ihan muuta? Repuista löytyy runsaasti erilaisia tyylejä, kokoja ja värejä moneen makuun. Itselle sopivan mallin valinta kannattaa aloittaa pohtimalla omaa tilantarvetta. Liian pieni reppu ei ole enää käytännöllinen, jos kaikki tarvittavat tavarat eivät mahdu siihen. Liian suuri reppu on raskas ja epämiellyttävä kantaa. Itselle sopivin koko löytyykin parhaiten osaavan myyjän avustuksella. Tyylin suhteen kannattaa muistaa käytännöllisyys – repun tulisi sopia saumattomasti omaan arkityyliin ja ulkotakkiin. Jos haluat pelata tyylillisesti varman päälle, valitse neutraalin sävyinen reppu. Esimerkiksi klassinen tummansininen reppu, musta reppu tai maastonvihreä reppu sopii moneen väriin ja tyyliin. Jos käytät reppua pääasiassa asusteena, voi huoletta valita räväkämmän kuosin tai tyyliin. Esimerkiksi viininpunainen, keltainen tai camouflage-kuosilla varusteltu reppu tuo elävyyttä tavalliseenkin tyyliin. Olipa tyylisi mikä tahansa, The Athlete’s Footista löydät kaikki ajankohtaisimmat ja trendikkäimmät reput rentoon vapaa-ajan käyttöön tai urheiluun. Tilaa reppu netistä tai tsekkaa valikoima lähimmässä The Athlete’s Foot -myymälässä.