Lippikset

Lippikset

Cap, lätsä, lippalakki, lippis… rakkaalla asusteella on monta nimeä. Lippikset ovat päähineiden kuninkaita niin käytännöllisyytensä kuin tyylinsäkin puolesta. Lippalakki kehitettiin alkujaan jo 1800-luvulla erilaisten urheilijoiden tarpeisiin suojaamaan päätä ja silmiä auringolta. Moderni lippis sai syntynsä, kun 1900-luvun puolivälissä materiaalit kehittyivät ja baseballista tuli koko kansan rakastama urheilulaji. Myöhemmin perinteinen baseball-lippis raivasi tiensä urheilun maailmasta armeijan ja työläisten käyttöön sekä pop-kulttuuriin. Tänä päivänä lippalakki on kiinteä osa sekä urheilu- että katumuotia. Lippisten suurta suosiota on aina selittänyt sen helppous, funktionaalisuus ja muuntautumiskykyisyys. Urheilullisessa käytössä lippikset antavat suojaa, pitävät viipottavan ponihännän kurissa ja siirtää otsalta erittyvän kosteuden pois iholta. Lippis on täydellinen viimeistelevä elementti tyyliin kuin tyyliin – se tuo asukokonaisuuteen rentoutta ja klassista urheiluhenkeä. Lippiksistä löytyy tuhansia tyylejä ja värejä, joista jokainen voi valita suosikkinsa. Lippis voi olla myös statement – siihen pukeutumalla voi ottaa kantaa niin poliittisiin kuin kulttuurinkin ilmiöihin.

Näytä lisää

Snapback ja muut klassikkolippikset

Lippiksistä löytyy tänä päivänä lähes rajaton määrä erilaisia tyylejä, värejä ja malleja. Klassinen baseball-lippis on varusteltu suoralla lipalla ja baseball-joukkueen logolla. Esimerkiksi legendaarinen NY-lippis, Yankees-lippis tai Lakers-lippis ovat jo vuosia olleet ajattomia katumuodin ikoneita. New York -lippis kuuluukin tämän hetken tunnistettavimpiin ja suosituimpiin lippismalleihin. Isän hattuhyllyltä poimittu dad cap -lippis on myös ajankohtainen valinta. Canvas-kankaasta valmistettu dad cap on aavistuksen käyrällä lipalla varusteltu lippalakki. Dad cap voi olla tyyliltään joko perinteinen baseball-lippis tai verkkomaisella takaosalla varusteltu trucker cap. Trucker cap oli huipputrendikäs erityisesti 2000-luvun alkupuolella, mutta viimeisten vuosien aikana se on tehnyt näyttävän paluun hattutrendien kärkeen. Jos 90-luvun muoti kolahtaa sinuun, valitse sen sijaan ikoninen snapback-lippis. Snapback on nimensä mukaisesta ”napsautettavalla” takaosalla varusteltu lippismalli. Snapback-lippis oli vuosia unohduksissa, mutta tämä hauska ja monikäyttöinen lippalakki teki massiivisen comebackin katumuotiin ja huippumuodin näytöslavoille. Värikkäiden ja suurilla logoilla varusteltujen ysärilippisten lisäksi saatavilla on nykyisin myös minimalistisia ja hillityn tyylikkäitä snapback tai strapback-lippiksiä, jotka sopivat asusteeksi vaikkapa tyylikkääseen toimistotyyliin.

Lippis sporttisempaan käyttöön

Jos mielessäsi on lippis urheilullisempaan käyttöön, kannattaa huomioida erityisesti lakin materiaali ja rakenne. Treenisalille, futismatsiin tai lenkille kannattaa valita teknisestä materiaalista valmistettu lippis, joka hengittää ja siirtää kosteutta pois iholta. Tekninen materiaali myös kuivuu vikkelästi, jolloin olosi pysyy mukavana pidemmänkin suorituksen ajan. Puuvillasta valmistettu lippis ei ole paras vaihtoehto hiostaviin aktiviteetteihin – se ei hengitä, vaan muuttuu kastuessaan raskaaksi ja kosteaksi. Sporttiseen käyttöön tarkoitetun lippiksen tulee myös istua napaksi päässä vauhdikkaammassakin menossa. Esimerkiksi mukautuvat flexfit-lippikset on varusteltu joustavalla resorilla, jonka ansiosta lippis istuu mukavasti ja tukevasti. Lyhytlippainen army-lippis sopii myös aktiivisempaankin käyttöön. Pehmeästi istuva army-lippis on helppo säätää juuri omien mittojen mukaan, minkä vuoksi se pysyy napakasti päässä. Urheilullisempaan käyttöön sopivia ja klassisen tyylikkäitä lippiksiä löydät esimerkiksi The North Face -merkin valikoimasta. Tyylikkäät vapaa-ajan lippikset löydät sen sijaan monen eri brändin valikoimasta. Jos etsit trendikkäintä ja ajankohtaisinta mallia, katso esimerkiksi Nike-lippikset, adidas-lippikset ja New Era -lippikset.

Lippis jokaiseen tyyliiin

Naisten lippis vai miesten lippis, snapback, strapback, fitted cap vai dad cap? Mitä tulee lippiksiin, valikoimaa on runsaasti. Itselle sopivinta lippalakkia valitessa kannattaa pohtia omaa tyyliä, suosikkivärejä ja käyttötarkoitusta. Jos tyylisi on hillitty ja moderni, kannattaa valita minimalistinen yksivärinen lippis. Esimerkiksi klassinen valkoinen lippis tai musta lippis on helppo yhdistää siistimpäänkin tyyliin. Toisaalta lippiksellä on helppo tuoda asuun ripaus väriä – esimerkiksi punainen lippis tekee kokomustasta tyylistä heti kiinnostavamman. Jos klassinen ja tyylikäs streetmuoti on sinun juttusi, valitse klassinen baseball-lippi tai snapback-lippis. Lippikset on myös helppo tapa tuoda omaan asukokonaisuuteen ripaus huumoria. Esimerkiksi nostalgisella logolla tai hauskalla printillä varusteltu snapback-lippis tuo yksinkertaiseenkin tyyliin särmää. Moni luottaa yhteen lakkimalliin, mutta todellinen lippisfani valitsee arsenaaliinsa useamman erilaisen mallin, tyylin ja värin. Olitpa etsimässä sitä yhtä luottolippistä tai täydentämässä kokoelmaasi uutuuksilla, The Athlete’s Footista löydät kaikki ajankohtaisimmat lippikset jokaiseen tyyliin. Löydät meiltä kovimmat brändit, kuten Nike-lippikset, New Era -lippikset, adidas-lippikset ja The North Face -lippikset. Tilaa lippis netistä tai tsekkaa valikoima lähimmässä The Athlete’s Foot -myymälässä.