Jordan

Jordan

Koripalloilija Michael Jordanin nimeä ja ikonista Jumpman-siluettia kantavat kengät ovat jo vuosikymmenten ajan muokanneet sneakerkulttuuria ja määritelleet sen suurimpia trendejä. Legendaarinen Jordan-brändi syntyi, kun Nike suunnitteli ja tuotti yhdysvaltalaiselle koripalloilijalle Michael Jordanille uuden Air Jordan -tuotelinjan. Malliston kulmakivenä toimivat korkeavartiset, kevyet ja tukevat koripallokengät. Michael Jordanin voittaessa viidennen NBA-mestaruutensa vuonna 1997, Jordan nousi omaksi brändikseen Niken alle. The Athlete’s Footista löydät kaikki tyylikkäät Jordan-vaatteet ja Jordan -kengät miehille.

Näytä lisää

Jordan

Michael Jordan ja kapinalliset kengät 

Jordan-brändin historia sai alkunsa jo vuonna 1985, jolloin ensimmäiset Air Jordan 1-kengät lanseerattiin. Michael Jordanin tulo NBA-koripalloliigaan sekä Air Jordan -kenkien lanseeraus mullistivat koripallon historian ja nykyhetken. Air Jordan 1 oli ensimmäinen mustaa ja punaista yhdistelevä koripallokenkä – sitä ennen koripallokengät olivat lähes poikkeuksetta vain valkoisia. Kapinallisen värikkäät koripallokengät rikkoivat aikoinaan virallista NBA-pukeutumiskoodia, minkä vuoksi Michael Jordan sai huhun mukaan jokaisesta ottelusta 5000 dollarin sakot. Myöhemmin Nike suunnitteli toisen kengästä toisen värisarjan, joka noudatti NBA:n sääntöjä. Air Jordan 1 -kenkä toi koripallon pelaamiseen täysin uudenlaista tukea, pitoa ja mukavuutta. Loistavien teknisten ominaisuuksien lisäksi kengän suosiota selittää se, että tuona aikana jokainen halusi olla kuin Michael Jordan. Legendaarisia Air Jordan 1 -kenkiä seurasivat myöhemmin Peter Mooren suunnittelema Air Jordan II ja Tinker Hatfieldin suunnittelema Air Jordan III. Jordan-kengistä tuli erottamaton osa hip hop -kulttuuria ja streetwear-muotia. Nykypäivänä Jordan valmistaa vaatteita ja jalkineita sekä vapaa-ajan käyttöön, että moneen eri lajiin. Brändi pysyy kuitenkin edelleen vahvasti uskollisena koripalloilusta polveutuville juurilleen. Jordanin tyyli on anteeksipyytelemättömän rohkea ja funktionaalinen. Brändi luottaa kirkkaisiin väreihin, näyttäviin printteihin ja ronskin maskuliiniseen muotokieleen. Sen valikoimaan kuuluu ikonisia kenkämalleja, kuten Air Jordan 1 ja Jordan Eclipse, joista löytyy nykyisin lukematon määrä erilasia versioita ja värejä. Jordan-brändi sponsoroi tänäkin päivänä urheilijoita, jotka edustavat esikuvansa voimakasta, intohimoista suorituskykyä.

Legendaarinen Air Jordan 1

Unohtumattomien Air Jordan -kenkien massiivista suosiota selittää niiden loistava käyttömukavuus sekä yksinkertaisen tyylikäs design. Kengän pinta on väristä riippuen valmistettu joko ylellisestä nahasta tai laadukkaasta tekstiilistä. Sen välipohja on varusteltu Air Sole -teknologialla, joka tehokasta vaimennusta korkeisiinkin hyppyihin. Ulkopohja on napakkaa kumia, joka tuo pitoa ja joustavuutta askeleisiin. Kengän kärkiosa on varusteltu ventilaatioaukoilla, jotka lisäävät kenkien hengittävyyttä. Air Jordan 1 -mallia seurannut Air Jordan II mukailee edeltäjänsä jykevää siluettia, mutta ilmeeltään ja yksityiskohdiltaan virtaviivaisempi ja minimalistisempi. Siitä haluttiin luoda sporttista Air Jordan 1 -mallia ylellisempi ja näyttävämpi. Kengän valkoinen väri myös noudatti aikoinaan paremmin NBA:n virallisia pukeutumissääntöjä. Legendaarinen Jumpman-siluetti teki puolestaan debyyttinsä Michael Jordanin pelatessa vuosien 1987-88 NBA-kausilla. Suunnittelijalegenda Tinker Hatfield esitteli tuolloin uuden, lyhyemmällä varrella ja näyttävillä yksityiskohdilla varustellun koripallokengän. Ikonisista Air Jordan -kengitä julkaistaan vuosittain uusia malleja, joista on tullut todellisia sneakerfanien keräilyharvinaisuuksia. 

Uudet Jordan-mallit ja minimalistisempi design 

Jordanin valttikorttina ovat vuosikymmenten ajan toimineet nostalgiset ja harvinaiset retroklassikot, joille ikoninen Air Jordan 1 aikoinaan raivasi tietä. Vaikka uudet versioinnit legendaarisista alkuperäismalleista pysyvät suosiossa, niiden rinnalle on noussut myös uusia Jordan -malleja. Pelkän koripallon sijaan Jordanin valikoimasta löytyy nykyisin myös rentoon vapaa-ajan pukeutumiseen ja treenaamiseen soveltuvia kenkiä. Uutta Jordan-designia edustaa esimerkiksi Jordan Eclipse ja Jordan Fly. Jordan Eclipse pysyy uskollisena alkuperäisten Air Jordan -kenkien korkeavartiselle siluetille, mutta se on muodoltaan huomattavasti pehmeälinjaisempi, kevyempi ja minimalistisempi. Alkuperäisten Air Jordan -kengistä poiketen, Jordan Eclipse on päivitetty moderneilla materiaaleilla kuten hengittävällä mesh-kankaalla ja ylellisellä mokkapinnalla. Jordan IV-mallista inspiraationsa saanut Jordnan Fly on sen sijaan muodoltaan äärimmäisen pelkistetty ja yksinkertaisen tyylikäs. Sen nauhaton ja joustavan sukkamainen rakenne tuo uutta mukavuutta urbaaniin elämäntyyliin. Sen pohjamateriaalissa on hyödynnetty innovatiivista Lunarlion-teknologiaa, joka tuo pehmeyttä ja keveyttä jokaiseen askeleeseen. Brändin uudet sneakerit edustavat modernimpaa ja kevyempää Jordan-designia. 

Jordan-vaatteet täydentävät tyylin 

Tyylikkäiden sneakereiden, koripallokenkien ja treenikenkien lisäksi Jordanin valikoimasta löytyy klassista urheilumuotia ja street-henkeä yhdisteleviä vaatteita ja asusteita. Teknisten treeni- ja koripallovaatteiden lisäksi brändin vaatevalikoimasta löytyy vapaa-ajan käyttöön sopivia t-paitoja, huppareita, collegepaitoja ja takkeja. Jordan-vaatteet ovat tyyliltään samankaltaisia kuin brändin kengätkin ­– niissä yhdistyvät selkeät linjat, graafiset printit sekä urheilullinen design. Vaatteissa rokkaavat samat mustan, valkoisen ja punaisen sävyt, mitä kaikkien ensimmäisissä Air Jordan 1 –kengissäkin. Jordan-vaatteissakaan ei ole unohdettu brändin alkuperäistä innoittajaa – legendaarisen Michael Jordanin siluettia esittävä Jumpman-logo toistuu myös brändin vaatteiden printtikuoseissa. Jordan-vaatteet edustavat streetwear-pukeutumista aidoimmillaan, mutta ne pysyvät uskollisena urheilullisille juurilleen. Brändin vaatteet valmistetaan aina huippulaadukkaista ja aktiiviseen elämäntyyliin soveltuvista materiaaleista, minkä vuoksi ne soveltuvat niin kaupungin kaduille kuin urheilukentällekin. Jordan -hupparit, Jordan-takit, Jordan-paidat ja Jordan-housut housut sopivat itsevarmalle tyypille, joka luottaa yksinkertaisen tyylikkäisiin ja rennon sporttisiin vaatteisiin. 

Jordan tuo tyylisi ylellisyyttä 

Näyttävät Air Jordan -kengät nostavat yksinkertaisenkin asukokonaisuuden uudelle levelille. Highstreet -trendien kovinta kärkeä edustavilla Air Jordan -kengillä annat pelkistetylle tyylille ripauksen ylellisyyttä ja viimeisen päälle viimeistellyn ilmeen. Esimerkiksi rohkean punaisilla Air Jordan -kengillä annat muutoin hillitylle asukokonaisuudelle täysin uuden ilmeen. Puhtaan valkoiset ja klassisen tyylikkäät Air Jordanit sen sijaan tuovat raikkautta niin siistiin työtyyliin kuin rennon urheilulliseenkin asuun. Näyttävien Air Jordanien pariksi sopivatkin loistavasti brändin yksinkertaisen tyylikkäät ja selkeälinjaiset vaatteet. Loistava asukokonaisuus syntyy, kun yhdistät esimerkiksi klassisiin Air Jordaneihin kapenevat collegehousut, näyttävän printtipaidan sekä sporttisen takin. Mikäli pidät neutraalimmasta tyylistä, valitse retrohenkisten klassikkomallien sijaan minimalistisemmat ja modernimmat Jordan Eclipse -kengät. Yksinkertaisen tyylikkäät Jordan Eclipse -kengät sopivat sekä raikkaan urheilulliseen, että urbaanin trendikkääseen tyyliin.