Siirry sisältöön
Tilaa uutiskirje, saat parhaat tarjoukset ja julkaisut ensimmäisenä!
Dr Martens

Dr Martens

Doc Martens kengät eivät ole vain ikoninen osa katumuodin historiaa, vaan ne ovat aina edustaneet vastavirta-ajattelua, yksilöllisyyttä ja itseilmaisua. Dr. Martens -kenkien tie muodin huipulle on ollut pitkä ja vaiherikas. Kymmenien vuosien saatossa klassikkokengät siirtyivät pienen perheyrityksen luomasta innovaatiosta erilaisten alakulttuurien ja poliittisten aateryhmien symboliksi. Nykyisin Dr. Martensit ovat kiinteä osa katumuotia: klassikkomaiharit voi sesonki toisensa jälkeen bongata niin maailman tunnetuimpien muotivaikuttajien Instagram-feedeistä kuin huippumuodin näytöslavoiltakin. Vaikka Doctor Martens -kengät ovat siirtyneet vahvasti pop-kulttuurin, niiden alkuperäinen kapinallinen henki elää yhä. Dr. Martens nilkkurit tuovat asennetta ja särmää mihin tahansa asuun tai tyyliin.

Yhdistä Dr Martens kengät osaksi asukokonaisuutta

Docs – ergonomiaa ja käytännöllisyyttä

Dr. Martens -kenkien tarina alkoi pienen englantilaisen perheyrityksen käsissä vuonna 1901. Ensimmäiset Martens-kengät olivat työkengät, jotka nousivat maineeseen erityisesti kestävyytensä ansiosta. Vuonna 1945, saksainen lääkäri Dr. Klaus Maertens kehitti täysin uudenlaiset kengät, joissa oli ainutlaatuinen ilmavaimennettu pohja. Suuren yleisön tietouteen nämä uniikit kengät nousivat, kun niiden tuotanto käynnistettiin entisten armeijan tavarantoimittajien välityksellä. Vuosia myöhemmin työkengistään tunnettu englantilainen perheyritys keksi yhdistää Dr. Klaus Maertensin luoman erikoispohjan omiin jalkineisiinsa, jolloin klassiset Dr. Martens 1460 kengät saivat syntynsä. Ikonisen 1460-mallin nimi juontaa juurensa ensimmäisten Martensien syntypäivästä, joka oli 1.4.1960. Dr Martens 1460 kengät ovatkin brändin suosituin malli josta on tehty lukuisia eri versioita esimerkiksi vaihtelemalla maiharin nahkapäällistä tai lisäämällä erilaisia kuoseja..

Miten Dr. Martesit nousivat kultti-ikoniksi?

Vuonna 1960 maailma eli merkittävien sosiaalisten ja kulttuuristen murrosten aikakautta. Dr. Martens kengät tunnettiin vielä tuolloin puhtaasti työväenluokan käytännöllisinä ja edullisina arkikenkinä. Samana vuosikymmenenä Dr. Martens nilkkurit nousivat suureen suosioon nousevan ska-alakulttuurin keskuudessa. Kun The Who -yhtyeen sekä 1970-luvun punk-sensaatio Two Townin jäsenet sonnustautuivat Martenseihin, ilmiö oli valmis – kengistä tuli symboli silloisen työväenluokan kapinahengelle ja vapaalle itseilmaisulle. Tulevien vuosien aikana Dr. Martens maiharit vakiinnuttivat asemansa erilaisten alakulttuurien suosikkikenkinä.

DMs – ajaton, kestävä ja käytännöllinen tyyliklassikko

Viimeisten vuosikymmenten aikana Doc Martens -kenkien loisto ei ole himmentynyt, vaikka niiden alkuperäinen design on edelleen tallella. Uniikin tyylin lisäksi klassikkokenkien suurta suosiota selittää myös niiden ainutlaatuisen kestävä materiaali. Sopivatko Dr. Martensit talvikengiksi paukkupakkasiin ja vesikeleihin? Kyllä, kunhan valitset jämäkästä Smooth-nahasta valmistetut Martensit. Smooth-nahka on niin paksua, että se kestää vaativammatkin sääolosuhteet. Dr Martens talvikenkien Air Wair -pohja on likaa hylkivä ja pitävä, joten se soveltuu hyvin liukkaillekin tien pinnoille. Sopivatko Dr. Martensit nilkkureiksi syksyyn tai kesään? Ehdottomasti, sillä nykyisin suosikkikengistä löytyy runsaasti myös kevyempiä materiaalivaihtoehtoja, kuten pehmeäksi kulutettua nahkaa ja kiiltonahkaa. Kengistä on saatavilla nykyisin myös keinonahkainen ja ympäristöystävällisempi Dr. Martens Vegan. Ikonisen Doc Martens 1460-mallin rinnalle on noussut myös muita suosittuja Martens-malleja, kuten Dr. Martens Pascal, Dr. Martens 8-eye, Dr. Martens 1490 ja matalavartinen Dr. Martens 1461.

Mihin asuun yhdistaa Dr. Martens kengät?

Dr Martens on ollut tunnettu niiden suosiosta erilaisissa nuorisoalakulttuureissa. Nykyisin Dr Martens boots toimii kuitenkin myös monissa muissa tyyleissä loistavasti, antaen asukokonaisuuteen persoonallisen säväyksen. Yhdistämällä Dr Martens varsikengät ja paksun bomber-takin, luot itsellesi katu-uskottavan lookin talven viileille keleille. Rennon ryhdikkääseen tyyliin sopii mainiosti istuvat collegehousut tai hieman kireämmät verkkahousut. Nahkakenkiä ostettaessa on syytä huomioida, että hyvin hoidettuna ne kestävät hyvin hoidettuna huomattavasti pidempään. Nahka pitää erilaisista vahoista, Dr MartensNeutral Shoe polish antaa nahalle vahaisen pinnan jota voi halutessaan kiilloittaa. Jason Markk kenkienhoitotuotteilla voit lisätä nahan vedenpitävyyttä sekä pestä maihareitasi säännöllisesti joka pidentää nahan käyttöikää. Dr Martens kenkien kanssa tyylikkään asukokonaisuuden luomiseen on rajaton määrä erilaisia variaatioita. Bootsien kanssa pukeutumisessa korostuu persoonallisuutesi. Toiset haluavat pitää asun hillittynä pukeutumalla mustiin vaatteisiin, toiset taas haluavat rohkeita värejä ja tyylikkäitä kuoseja. Dr Martens saappaat toimivat monissa erilaisissa tyyleissä, antaen samalla täydellisen käyttömukavuuden ja tukevan tunteen jaloille.

 

The Athlete's Foot kaupoista löydät sopivan tyylin pidettäväksi Dr Martens kenkien kanssa

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans