adidas originals Superstar

adidas originals Superstar

Adidas Superstar on tennariklassikkojen supertähti, jonka viehätys säilyy vuosikymmenestä toiseen. Alkujaan koripallon peluuseen suunnitellun kengän tunnuspiirteitä ovat kyljen kolme raitaa, kuminen, simpukan muotoa jäljittelevä kärki sekä takaosan ikoninen adidas Originals -logo. Pehmeällä nahalla päällystetyn aididas Superstarin suosituin ja tunnistettavin värikombo on mustilla raidoilla koristeltu valkoinen malli.

adidas superstar

Adidas Superstar on 80-luvun klassikko

Vanhimpia ja tunnetuimpia adidas Superstar -malleja on autenttinen Superstar 80’s. Mallin tunnistaa hieman tummemman vaaleaksi sävytetystä pohjasta ja mattapintaisista yksityiskohdista. Ikoninen Superstar 80’s -tennari pamahti katumuodin halutuimmaksi ykköskengäksi 1980-luvulla alkaneen hiphop- ja breakdance -aallon vanavedessä. Vuosien saatossa adidas Superstarista on muokattu lukuisia erilaisia värivaihtoehtoja – uusimmissa malleissa leikitellään myös kekseliäillä kuoseilla ja materiaaliyhdistelmillä. Klassikkotennari lanseerattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1969, mutta se on varsinkin viime vuosina tehnyt näyttävän paluun street-muodin huipulle – adidas Superstarista on tullut pysyvä osa katukuvaa ja muotiblogeja. Toisin kuin tällä vuosikymmenellä, 1980-luvun New Yorkissa Superstarit yhdistettiin lököttäviin verkkariasuihin ja niitä käytettiin ilman nauhoja. Kolmen raidan klassikkokengät kuuluivat esimerkiksi legendaarisen räp-trio Run-D.M.C.:n jäsenten vakiovarustukseen. Rap-yhtye on omistanut suosikkikengilleen jopa oman kappaleen, jonka nimi oli ”My Adidas”. Legendaarinen adidas Superstar kuuluu vielä tänäkin päivänä monen räppärin perusvaatetukseen – niin kansainvälisessä kuin kotimaisessakin hiphop-kulttuurissa.

Adidas Superstar – ajaton design kohtaa täydellinen mukavuuden

Ikonista Superstar 80’s -kenkää seurasi modernisoitu versio mallista, adidas Superstar Foundation. Uudistettu malli muistuttaa pitkälti edeltäjäänsä – se on designiltaan edeltäjäänsä pelkistetympi ja puhtaampi. Superstar Foundation nosti klassisen kenkämallin jälleen trendien huipulla 2000-luvulla. Tuolloin suosikiksi nousi myös modernimpi väriyhdistelmä, jossa valkoiset raidat koristivat mustaa pohjaa. Mallin suosion salaisuutena oli sporttisen ja muuntautumiskykyisen tyylin lisäksi mukavuus – malli on jalassa pehmeä ja hengittävä. Paksun ja tukevan kumipohjan ansioista Superstarit jalassa jaksaa kävellä koko päivän väsymättä. Kengissä on myös mukavan leveä lesti, joka sopii lähes jokaiseen jalanmalliin.

Luota klassikkoon ja yhdistele rohkeasti

Vaikka vuodet ovat vierineet, adidas Superstar rokkaa tennaritrendien huipulla vielä tänäkin vuonna. Malli on hypännyt mukaan sneakereiden tyylievoluutioon ja saanut viimeisten vuosien aikana myös täysin uudenlaisia, innovatiivisia muotoja – säilyen kuitenkin edelleen uskollisena perinteiselle tyylilleen. Viimeisten vuosien aikana markkinoille on ilmestynyt esimerkiksi uusi adidas Superstar Slip, jossa nauhoituksen korvaavat leveät, ristikkäiset kuminauhat. Adidas Superstar Boost -mallissa kenkä on varusteltu ultrapehmeällä, juoksukenkien ominaisuuksia jäljittelevällä Boost-pohjalla. Näiden lisäksi sneaker-skenen haluttuja harvinaisuuksia ovat sukkamaisella ja hengittävällä materiaalilla päällystetyt Superstart Primeknit- ja Superstar Bounce -mallit. Uusien mallien tyyli hakee vaikutteita viimeisten vuosien suurimmista tennaritrendeistä.

Ajattoman trendikkäät adidas Superstarit on helppo yhdistää tyyliin kuin tyyliin. Ne istuvat täydellisesti sporttiseen tyyliin, esimerkiksi legginsien tai rentojen collegevaatteiden kaveriksi. Superstar-tennarit tuovat mukavasti särmää myös minimalistisempaan tyyliin – ne on helppo yhdistää esimerkiksi siisteihin mustiin housuihin ja rentoon kauluspaitaan. Trendikkään tyylin luot, kun yhdistät klassiset Superstarit esimerkiksi vajaamittaisiin, revittyihin farkkuihin ja sporttisen tyylikkääseen bomber-takkiin. Perinteiset valkoiset tai mustat Superstarit toimivat kaikissa asukokonaisuuksissa, mutta kokeile rohkeasti myös reippaan värikkäitä tai kuviollisia versioita – niillä upgreidaat tyylisi astetta persoonallisemmaksi ja hauskemmaksi.

Adidas Originals yhdistää uutta ja vanhaa

Adidas Originals on jo vuonna 1949 perustetun brändin urheilulliseen katumuotiin keskittyvä mallisto. Adidas-brändin alla toimii useita erilaisiin aiheisiin erikoistuneita brändejä, kuten adidas Originals, adidas Equipment ja adidas Performance. Vaikka brändien tyylit vaihtelevat, niitä ovat vuosikymmenten ajan yhdistäneet tietyt seikat: korkea suorituskyky, tyylikäs design ja täydellinen mukavuus. Insinöörimäisellä tarkkuudella luodut tekniset ratkaisut sekä yksilöllinen, trendejä luova design ovat osa legendaarista adidas-perintöä, johon niin urheilun huippuammattilaiset kuin tavalliset liikkujatkin ovat vuosikymmenten ajan luottaneet. Halusitpa sitten vielä urheilusuorituksesi huippuunsa tai olla katutrendien laatutietoinen edelläkävijä, adidas tarjoaa sinulle aina etsimäsi.

Adidas Originals tuo urheilumuotiin uusia ulottuvuuksia

Adidas Originalsin valikoimaan kuuluu laaja kirjo rentoja t-paitoja, huppareita, legginsejä, lenkkareita ja laukkuja, jotka soveltuvat sekä urheilullisempaan että sporttisempaan käyttöön. Adidas Originalsin tyyli on rohkeilla ja yllätyksellisillä tyylielementeillä maustettua urheilumuotia parhaimmillaan. Brändin vaatteet, kengät ja asusteet ovat täydellinen valinta sporttiselle tyypille, joka haluaa näyttää persoonallisen tyylikkäältä ennen treenejä, niin aikana ja niiden jälkeen. Vaatteissa, kengissä ja asusteissa toistuvat adidas Originalsin klassiset tunnusmerkit: legendaariset kolme raitaa sekä ikoninen ”Trefoil”-logo. Adidas Originalsin vaatteita ja asusteita yhdistää myös erilaisten tyyliaikakausien saumaton yhdistely. Olipa kyse vapaa-ajan lenkkareista tai rennoista perusvaatteista, adidas Originals pysyy uskollisena brändin alkuperäisille klassikkomalleille, sulauttaen niihin samalla vaikutteita aina uusimmista ja himoitummista katutrendeistä. Adidas Originals edustaa urbaanin katumuodin kirkkainta kärkeä, mutta merkin tuotteet tunnetaan myös innovatiivisista materiaaleista ja edistyksellisistä ominaisuuksista.

Adidas Superstar ja muut ikoniset klassikot

Ei ole sattumaa, miksi adidas Originals on vuosien saatossa noussut suureen suosioon sneakerfanien joukossa. Brändillä on syntymästään asti ollut pettämätön kyky luoda ikonisia lenkkareita, jotka nousevat kovimpien streetwear-trendien huipulle vielä kymmenien vuosienkin päästä. Adidas Originalsin unohtumattomiin ja ajattomiin klassikoihin kuuluvat esimerkiksi adidas Superstar, adidas Stan Smith, adidas Gazelle sekä adidas Campus. Nämä legendaariset lenkkarit ovat säilyttäneet ikonisen designinsa kymmentien vuosien ajan lähes muuttumattomana. Vaikka kengät pysyvät uskollisena alkuperäiselle tyylilleen ja siluetilleen, niiden materiaalit ja tekniset ominaisuudet ovat päivittyneet yhä edistyneemmälle tasolle. Esimerkiksi adidas Superstar -mallista löytyy nykyisin myös modernin minimalistinen adidas Superstar Slip ja huippupehmeällä pohjalla varusteltu adidas Superstar Boost. Samaan tyyliin myös eeppisestä adidas Stan Smith -mallista on nyt saatavilla pehmeällä ja hengittävällä Primeknit-materiaalilla varusteltu versio. Myös kunkin kenkämallin värivalikoimat ovat aikojen saatossa kasvaneet valtaviin mittasuhteisiin.

Modernit adidas Originals -klassikot haastavat perinteisen designin

Vaikka adidas Originals ja adidas Equipment luottavat vanhojen klassikkomallien vetovoimaan, ne luovat samalla myös jatkuvasti uutta. Uudet adidas Originals -mallit poikkeavat jyrkästi niin ominaisuuksiltaan kuin muotokieleltäänkin alkuperäisistä adidas Originals -klassikoista. Silti uutuusmallit, kuten adidas NMD- ja adidas Tubular -sarjojen sneakerit ovat lanseerauksestaan lähtien sykkineet suurimpien sneaker-trendien huipulla. Uudet mallit, kuten adidas NMD_R1, adidas Tubular Shadow ja adidas Iniki edustavat modernia ja minimalistista adidas-tyyliä. Niiden suunnittelutyössä on haettu vaikutteita klassisista juoksukengistä sekä siluetin että ominaisuuksien osalta. Niiden edistyksellisten materiaalien ansiosta on synnytetty jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä – rajoja rikkovaa designia, johon yhdistyy saumattomasti huipputason suorituskyky. Adidas Originalsin todellinen taidonnäyte on myös uudistunut adidas Equipment Support -kokoelma, joka herättää 1990-luvulta tutun huippusuositun sneakerin jälleen tähän päivään. Uusi adidas EQT Support yhdistää vanhan klassikkomallin siluetin ja ideologian uusiin materiaaleihin ja tälle vuosikymmenelle päivitettyyn siluettiin. Olipa kyse vaatteista, asusteista tai kengistä, adidas Originals jättää meidät aina jännittyneenä odottamaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos brändin historiaan on uskominen – emme tule pettymään.

Adidas Superstar kengät, tennarit ja sneakerit löydät The Athlete's Foot verkkokaupasta, The Athlete's Foot Tampere -myymälästä, The Athlete's Foot Helsinki -myymälästä, The Athlete's Foot Vantaa -myymälästä, The Athlete's Foot Espoo - myymälästä sekä The Athlete's Foot Oulu -myymälästä