adidas Stan Smith

adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith on ikoninen tennari, joka rokkaa vuodesta ja sesongista toiseen sneaker-trendien johdossa. Varsinkin viimeisten vuosien ajan ikoninen adidas Stan Smith on noussut street- ja sporttimuodin ykköskengän asemaan. Tämän yksinkertaisen tyylikkään adidas Originals -mallin ominaispiirteisiin kuuluu pehmeä ja puhdas muotokieli sekä kolmea raitaa imitoiva reikäkuviointi kengän kyljissä. Kengän päällysosa on pehmeää premium-nahkaa, joka antaa kengälle ylellisen ja kassisen sporttisen ilmeen. Adidas Stan Smith on tennari nimen varsinaisessa merkityksessä, sillä ikoninen sneaker suunniteltiinkin alun perin tenniksen peluuseen. Sittemmin adidas Stan Smith on löytänyt tiensä urheilu- ja katumuodin kärkikengäksi. Jos olet klassikkosneakereiden ystävä, adidas Stan Smith on sinulle must-hankinta.

Stan Smith

Adidas Stan Smith on tenniskenttien klassikko

Legendaarinen adidas Stan Smith lanseerattiin alkujaan jo vuonna 1971, jolloin siitä tuli todellinen tenniskenttien tähti. Kenkämalli on nimetty amerikkalaisen Stan Smith -nimisen tenniksen pelaajan mukaan, joka pelasi aktiivisesti aina 1960-luvulta 1980-luvulle saakka. Kenkämalli oli syntymästään lähtien poikkeuksellinen adidas Originals -tennari, sillä siitä puuttuvat kokonaan brändille ominaiset kolme näkyvää raitaa. Toisin kuin monet muut adidas-klassikot, adidas Stan Smith -mallin design on säilynyt vuosikymmenten ajan lähes muuttumattomana. Alkuperäisessä, adidas Stan Smith 80’s -mallissa kengän kumipohja on modernimpaa versiota aavistuksen tummempi ja kengän kieltä koristaa piirrosmainen Stan Smith -logo. 2000-luvulla kenkä lanseerattiin uudelleen alkuperäistä mallia pelkistetympänä versiona, jonka nimeksi tuli adidas Stan Smith II.

Adidas Stan Smith -mallin uusi tuleminen

Originaali ja tunnistettavin versio tästä klassisesta tennistossusta puhtaan valkoinen Stan Smith, jonka kantaosa on kirkkaan vihreä. Ikoninen väriyhdistelmä on edelleen suosittu, mutta kenkämallista löytyy nykyisin myös valtava määrä erilaisia värivaihtoehtoja. Kengän perusväri on yleensä valkoinen, mutta kantaosa saattaa olla vaikkapa punainen, pinkki tai railakkaalla eläinkuosilla koristeltu. Myös kengän pinnan tekstuuri on saanut lukuisia erilaisia muotoja – saatavilla on esimerkiksi mokkanahalla, käärmekuosilla tai graafisella printillä varusteltuja versioita. Uusimpien sneaker-trendien vanavedessä myös Stan Smithista löytyy nykyisin myös sukkamaisella Primeknit-materiaalilla ja pehmeällä Boost-pohjalla varusteltuja versioita. Adidas Stan Smith Boost on alkuperäistä kumipohjaa joustavampi ja vaimentavampi.

Pelkistetty adidas Stan Smith sopii moneen tyyliin

Olipa tyylisi sitten hillitty, näyttävä tai jotain aivan muuta, klassinen ja yksinkertaisen tyylikäs Stan Smith -tennari sopii saumattomasti kaikenlaisiin tyyleihin ja asukokonaisuuksiin. Parhaalta nämä pelkistetyn tyylikkäät sneakerit näyttävät kapealahkeisten ja hieman vajaamittaisten housujen kanssa. Naiset voivat yhdistää Stan Smithit myös todella leveälahkeisiin farkkuihin tai suoriin housuihin ja niukempaan yläosaan, jolloin lopputulos on trendikäs ja hienostunut. Sporttisen tyylikäs asukokonaisuus syntyy, kun yhdistät puhtaan valkoiset Stan Smithit kapealla siluetilla päivitettyihin retrohenkisiin kolmiraitaverkkareihin ja pusakkaimaiseen tuulitakkiin tai bomber-takkiin. Valitsipa millaisen asukokonaisuuden tahansa, pelkistetyn tyylikkäillä adidas Stan Smith -kengillä teet tyylistäsi astetta freesimmän. Valitse vain suosikkivärisi ja yhdistele ennakkoluulottomasti.

Adidas Originals yhdistää uutta ja vanhaa

Adidas Originals on jo vuonna 1949 perustetun brändin urheilulliseen katumuotiin keskittyvä mallisto. Adidas-brändin alla toimii useita erilaisiin aiheisiin erikoistuneita brändejä, kuten adidas Originals ja adidas Equipment. Vaikka brändien tyylit vaihtelevat, niitä ovat vuosikymmenten ajan yhdistäneet tietyt seikat: korkea suorituskyky, tyylikäs design ja täydellinen mukavuus. Insinöörimäisellä tarkkuudella luodut tekniset ratkaisut sekä yksilöllinen, trendejä luova design ovat osa legendaarista adidas-perintöä, johon niin urheilun huippuammattilaiset kuin tavalliset liikkujatkin ovat vuosikymmenten ajan luottaneet. Halusitpa sitten vielä urheilusuorituksesi huippuunsa tai olla katutrendien laatutietoinen edelläkävijä, adidas tarjoaa sinulle aina etsimäsi.

Adidas Originals tuo urheilumuotiin uusia ulottuvuuksia

Adidas Originalsin valikoimaan kuuluu laaja kirjo rentoja t-paitoja, huppareita, legginsejä, lenkkareita ja laukkuja, jotka soveltuvat sekä urheilullisempaan että sporttisempaan käyttöön. Adidas Originalsin tyyli on rohkeilla ja yllätyksellisillä tyylielementeillä maustettua urheilumuotia parhaimmillaan. Brändin vaatteet, kengät ja asusteet ovat täydellinen valinta sporttiselle tyypille, joka haluaa näyttää persoonallisen tyylikkäältä ennen treenejä, niin aikana ja niiden jälkeen. Vaatteissa, kengissä ja asusteissa toistuvat adidas Originalsin klassiset tunnusmerkit: legendaariset kolme raitaa sekä ikoninen ”Trefoil”-logo. Adidas Originalsin vaatteita ja asusteita yhdistää myös erilaisten tyyliaikakausien saumaton yhdistely. Olipa kyse vapaa-ajan lenkkareista tai rennoista perusvaatteista, adidas Originals pysyy uskollisena brändin alkuperäisille klassikkomalleille, sulauttaen niihin samalla vaikutteita aina uusimmista ja himoitummista katutrendeistä. Adidas Originals edustaa urbaanin katumuodin kirkkainta kärkeä, mutta merkin tuotteet tunnetaan myös innovatiivisista materiaaleista ja edistyksellisistä ominaisuuksista.

Adidas Superstar ja muut ikoniset klassikot

Ei ole sattumaa, miksi adidas Originals on vuosien saatossa noussut suureen suosioon sneakerfanien joukossa. Brändillä on syntymästään asti ollut pettämätön kyky luoda ikonisia lenkkareita, jotka nousevat kovimpien streetwear-trendien huipulle vielä kymmenien vuosienkin päästä. Adidas Originalsin unohtumattomiin ja ajattomiin klassikoihin kuuluvat esimerkiksi adidas Superstar, adidas Stan Smith, adidas Gazelle sekä adidas Campus. Nämä legendaariset lenkkarit ovat säilyttäneet ikonisen designinsa kymmentien vuosien ajan lähes muuttumattomana. Vaikka kengät pysyvät uskollisena alkuperäiselle tyylilleen ja siluetilleen, niiden materiaalit ja tekniset ominaisuudet ovat päivittyneet yhä edistyneemmälle tasolle. Esimerkiksi adidas Superstar -mallista löytyy nykyisin myös modernin minimalistinen adidas Superstar Slip ja huippupehmeällä pohjalla varusteltu adidas Superstar Boost. Samaan tyyliin myös eeppisestä adidas Stan Smith -mallista on nyt saatavilla pehmeällä ja hengittävällä Primeknit-materiaalilla varusteltu versio. Myös kunkin kenkämallin värivalikoimat ovat aikojen saatossa kasvaneet valtaviin mittasuhteisiin.

Modernit adidas Originals -klassikot haastavat perinteisen designin

Vaikka adidas Originals ja adidas Equipment luottavat vanhojen klassikkomallien vetovoimaan, ne luovat samalla myös jatkuvasti uutta. Uudet adidas Originals -mallit poikkeavat jyrkästi niin ominaisuuksiltaan kuin muotokieleltäänkin alkuperäisistä adidas Originals -klassikoista. Silti uutuusmallit, kuten adidas NMD- ja adidas Tubular -sarjojen sneakerit ovat lanseerauksestaan lähtien sykkineet suurimpien sneaker-trendien huipulla. Uudet mallit, kuten adidas NMD_R1, adidas Tubular Shadow ja adidas Iniki edustavat modernia ja minimalistista adidas-tyyliä. Niiden suunnittelutyössä on haettu vaikutteita klassisista juoksukengistä sekä siluetin että ominaisuuksien osalta. Niiden edistyksellisten materiaalien ansiosta on synnytetty jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä – rajoja rikkovaa designia, johon yhdistyy saumattomasti huipputason suorituskyky. Adidas Originalsin todellinen taidonnäyte on myös uudistunut adidas Equipment Support -kokoelma, joka herättää 1990-luvulta tutun huippusuositun sneakerin jälleen tähän päivään. Uusi adidas EQT Support yhdistää vanhan klassikkomallin siluetin ja ideologian uusiin materiaaleihin ja tälle vuosikymmenelle päivitettyyn siluettiin. Olipa kyse vaatteista, asusteista tai kengistä, adidas Originals jättää meidät aina jännittyneenä odottamaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos brändin historiaan on uskominen – emme tule pettymään.

Adidas Stan Smith kengät, tennarit ja sneakerit löydät The Athlete's Foot verkkokaupasta, The Athlete's Foot Tampere -myymälästä, The Athlete's Foot Helsinki -myymälästä, The Athlete's Foot Vantaa -myymälästä, The Athlete's Foot Espoo - myymälästä sekä The Athlete's Foot Oulu -myymälästä