adidas Gazelle

adidas Gazelle

Ikoniset adidas Gazelle kengät oli 90-luvun kuumimat tennarit, joka on tehnyt näyttävän paluun tennarimuodin huipulle. Nämä klassikkokengät edustavat autenttista adidas Originals -tyyliä. Mokkanahalla päällystetty kenkämalli on matala, rennon sporttinen ja designiltaan pelkistetyn tyylikäs – adidas Originals Gazelle ei kikkaile ylenpalttisilla yksityiskohdilla. Kengän kyljestä löytyvät ikoniset kolme raitaa sahalaitareunalla ja takaosasta adidas Originals trefoil -logo. Adidas Gazelle on tyylikkään ulkonäkönsä lisäksi miellyttävän pehmeästi istuva. 

Gazelle

Adidas Gazelle – ikonista tyyliä jo vuodesta 1968

Ikoninen adidas Gazelle sai alkunsa jo 1960-luvun lopulla. Alkujaan treenikengäksi suunnitellusta tennarista tuli suosittu jalkapalloilijoiden keskuudessa, jonka jälkeen se raivasi tiensä huipputrendikkääksi vapaa-ajan kengäksi. Mokkanahkainen tennari oli aikansa ensimmäisiä urheilukenkiä, jotka nousivat osaksi nuorisokulttuurin ja musiikkimaailman trendejä. Legendaariseen adidas Gazelleen ovatkin vuosikymmenten saatossa pukeutuneet kansainväliset supertähdet Michael Jacksonista Kate Mossiin. 1980-luvulla adidas Gazelle löysi tiensä myös katumuotiin ja hiphop-kulttuuriin – se oli huippusuosittu muun muassa breakdance-tanssijoiden keskuudessa myös Suomessa. Adidas Gazellen alkuperäisversio, joka tunnetaan nykyisin nimellä adidas Gazelle OG, ei juurikaan poikkea mallin nykyisestä muodosta – ainoastaan brändilogot ovat erilaiset ja nauhoitus aavistuksen kapeampi. 1990-luvulla kenkämalli muotoutui nykyiseen muotoonsa ja nousi yhdeksi tämän aikakauden suosituimmaksi tennariksi. Adidas Gazelle lenkkarin vetovoima ei haihtunut seuraavallakaan vuosikymmenellä – 2000-luvulla ikoninen tennari oli vannoutuneiden sneaker-fanien himottu keräilykohde.

Adidas Gazelle tuo tyylisi ripauksen retrohenkeä

Adidas Gazellen suosion salaisuus lienee klassisen ja muuntautumiskykyisen tyylin lisäksi myös mahtavan laajassa värivalikoimassa. Retrotennarin klassisimmat värit ovat valkoisella raidoituksella varustellut musta, valkoinen, punainen ja taivaansininen. Uuden adidas Gazelle -trendiaallon myötä valikoima on kasvanut hurjasti – nykyisin klassikkomallista on saatavilla niin vaaleita pastellisävyjä, raikkaita perusvärejä kuin pehmeän maanläheisiä sävyjäkin. Esimerkiksi täyteläisen burgundin sävyiset, reippaan pinkit tai hillityn harmaat adidas Gazellet ovat uusia tulokkaita klassikkomallin valikoimassa. Perinteisen mokkanahkaisen mallin lisäksi saatavilla on myös nappanahkaisia versioita.

Retrohenkiset adidas Gazellet sopivat parhaiten rentoon vapaa-ajan tyyliin. Ne ovat täydellinen valinta niin toimistolle, kouluun, kaupungille kuin kesäfestareillekin. Ikoniset adidas Gazellet ovat omiaan käärittyjen, suoralahkeisten farkkujen kanssa. Mustien farkkujen kanssa sopivat loistavasti kirkkaanväriset tennarit, sinisten farkkujen kanssa toimivat klassiset valkoiset, mustat tai pastellisävyiset Gazellet. Yläosaksi niiden kanssa sopii hyvin 1990-lukua henkivä bombertakki, simppeli valkoinen t-paita tai rento collegepaita. Naiset voivat mixata adidas Gazellet huoletta myös polvipituiseen hameeseen, jolloin naisellisen ja maskuliinisen tyylin yhdistelmästä syntyy hauska kontrasti. Yhdistitpä adidas Gazellet mihin tahansa asukokonaisuuteen, niiden kanssa et voi mennä vikaan – klassikkotennari rokkaa tyylissä kuin tyylissä. Tennarimuodissa on jo parin vuoden ajan jyllänyt todellinen retrobuumi, jonka vanavedessä myös adidas Gazelle on noussut yhdeksi tämän hetken himoitummaksi sneakeriksi. Jos keräilet klassikoita tai haluat ratsastaa trendien aallon harjalla, adidas Gazelle on sinun valintasi. Nämä ikoniset tennarit tuovat tyylisi tuulahduksen menneiden vuosikymmenten klassista urheilutyyliä. Valitse vain sinulle suosikkivärisi suuresta värivalikoimasta.

Adidas Originals yhdistää uutta ja vanhaa

Adidas Originals on jo vuonna 1949 perustetun brändin urheilulliseen katumuotiin keskittyvä mallisto. Adidas-brändin alla toimii useita erilaisiin aiheisiin erikoistuneita brändejä, kuten adidas Originals ja adidas Equipment. Vaikka brändien tyylit vaihtelevat, niitä ovat vuosikymmenten ajan yhdistäneet tietyt seikat: korkea suorituskyky, tyylikäs design ja täydellinen mukavuus. Insinöörimäisellä tarkkuudella luodut tekniset ratkaisut sekä yksilöllinen, trendejä luova design ovat osa legendaarista adidas-perintöä, johon niin urheilun huippuammattilaiset kuin tavalliset liikkujatkin ovat vuosikymmenten ajan luottaneet. Halusitpa sitten vielä urheilusuorituksesi huippuunsa tai olla katutrendien laatutietoinen edelläkävijä, adidas tarjoaa sinulle aina etsimäsi.

Adidas Originals tuo urheilumuotiin uusia ulottuvuuksia

Adidas Originalsin valikoimaan kuuluu laaja kirjo rentoja t-paitoja, huppareita, legginsejä, lenkkareita ja laukkuja, jotka soveltuvat sekä urheilullisempaan että sporttisempaan käyttöön. Adidas Originalsin tyyli on rohkeilla ja yllätyksellisillä tyylielementeillä maustettua urheilumuotia parhaimmillaan. Brändin vaatteet, kengät ja asusteet ovat täydellinen valinta sporttiselle tyypille, joka haluaa näyttää persoonallisen tyylikkäältä ennen treenejä, niin aikana ja niiden jälkeen. Vaatteissa, kengissä ja asusteissa toistuvat adidas Originalsin klassiset tunnusmerkit: legendaariset kolme raitaa sekä ikoninen ”Trefoil”-logo. Adidas originals vaatteita ja asusteita yhdistää myös erilaisten tyyliaikakausien saumaton yhdistely. Olipa kyse vapaa-ajan lenkkareista tai rennoista perusvaatteista, adidas Originals pysyy uskollisena brändin alkuperäisille klassikkomalleille, sulauttaen niihin samalla vaikutteita aina uusimmista ja himoitummista katutrendeistä. Adidas Originals edustaa urbaanin katumuodin kirkkainta kärkeä, mutta merkin tuotteet tunnetaan myös innovatiivisista materiaaleista ja edistyksellisistä ominaisuuksista.

Adidas Superstar ja muut ikoniset klassikot

Ei ole sattumaa, miksi adidas Originals on vuosien saatossa noussut suureen suosioon sneakerfanien joukossa. Brändillä on syntymästään asti ollut pettämätön kyky luoda ikonisia lenkkareita, jotka nousevat kovimpien streetwear-trendien huipulle vielä kymmenien vuosienkin päästä. Adidas Originalsin unohtumattomiin ja ajattomiin klassikoihin kuuluvat esimerkiksi adidas Superstar, adidas Stan Smith, adidas Gazelle sekä adidas Campus. Nämä legendaariset lenkkarit ovat säilyttäneet ikonisen designinsa kymmentien vuosien ajan lähes muuttumattomana. Vaikka kengät pysyvät uskollisena alkuperäiselle tyylilleen ja siluetilleen, niiden materiaalit ja tekniset ominaisuudet ovat päivittyneet yhä edistyneemmälle tasolle. Esimerkiksi adidas Superstar -mallista löytyy nykyisin myös modernin minimalistinen adidas Superstar Slip ja huippupehmeällä pohjalla varusteltu adidas Superstar Boost. Samaan tyyliin myös eeppisestä adidas Stan Smith -mallista on nyt saatavilla pehmeällä ja hengittävällä Primeknit-materiaalilla varusteltu versio. Myös kunkin kenkämallin värivalikoimat ovat aikojen saatossa kasvaneet valtaviin mittasuhteisiin.

Modernit adidas Originals -klassikot haastavat perinteisen designin

Vaikka adidas Originals ja adidas Equipment luottavat vanhojen klassikkomallien vetovoimaan, ne luovat samalla myös jatkuvasti uutta. Uudet adidas Originals -mallit poikkeavat jyrkästi niin ominaisuuksiltaan kuin muotokieleltäänkin alkuperäisistä adidas Originals -klassikoista. Silti uutuusmallit, kuten adidas NMD- ja adidas Tubular -sarjojen sneakerit ovat lanseerauksestaan lähtien sykkineet suurimpien sneaker-trendien huipulla. Uudet mallit, kuten adidas NMD_R1, adidas Tubular Shadow ja adidas Iniki edustavat modernia ja minimalistista adidas-tyyliä. Niiden suunnittelutyössä on haettu vaikutteita klassisista juoksukengistä sekä siluetin että ominaisuuksien osalta. Niiden edistyksellisten materiaalien ansiosta on synnytetty jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä – rajoja rikkovaa designia, johon yhdistyy saumattomasti huipputason suorituskyky. Adidas Originalsin todellinen taidonnäyte on myös uudistunut adidas EQT Support -kokoelma, joka herättää 1990-luvulta tutun huippusuositun sneakerin jälleen tähän päivään. Uusi adidas Equipment Support yhdistää vanhan klassikkomallin siluetin ja ideologian uusiin materiaaleihin ja tälle vuosikymmenelle päivitettyyn siluettiin. Olipa kyse vaatteista, asusteista tai kengistä, adidas Originals jättää meidät aina jännittyneenä odottamaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Jos brändin historiaan on uskominen – emme tule pettymään.

Adidas Gazelle kengät ja sneakerit löydät The Athlete's Foot verkkokaupasta, The Athlete's Foot Tampere -myymälästä, The Athlete's Foot Helsinki -myymälästä, The Athlete's Foot Vantaa -myymälästä, The Athlete's Foot Espoo - myymälästä sekä The Athlete's Foot Oulu -myymälästä