Siirry sisältöön

Miten poimia parhaat Black Friday -alennukset?

Loppusyksy on aikaa, jolloin aseista riisuva kaamos ja väsymys lipuvat osaksi elämäämme. Mutta sateisissa ja alati pimenevissä syyspäivissä lymyää myös valonpilkahdus: Black Friday saapuu marraskuussa ilahduttamaan arkeamme toinen toistaan mehukkaammilla tarjouksilla. Black Friday on perinteisesti marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai. Nimensä se on saanut kirjanpitoon liittyvästä seikasta: Musta perjantai avaa Yhdysvalloissa tavallisesti joulun suuren lahjasesongin, jonka jälkeen kaupat tekevät voittoa – eli mustalla kirjattavaa tulosta. Black Friday -alennukset ovat kotiutuneet myös Suomeen ja tarjolla onkin nykyisin valtavasti erilaisia ostomahdollisuuksia. Mutta mitä mustan perjantain pikatarjouksista kannattaa oikeasti poimia? Listasimme pari vinkkiä, joiden avulla nappaat parhaat Black Friday -tärpit!

1. Black Friday – kengät ja sneakerit

Marraskuu on kolea välikausi, jolloin lämpimät ja suojaavat kengät alkavat houkutella jo enemmän kuin kevyemmät sneakerit. Mitä, jos suuntaisitkin katseen jo rohkeasti tuleviin kuukausiin ja nappaisit talvikengät tai maiharit Black Friday -alennuksista edullisemmin? Laadukkaat talvikengät ovat yleensä arvokkaampi investointi, jonka vuoksi mahdolliset alennukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Ovelin tarjouskingi kartoittaa myös tulevan kevään ja kesän kenkätarpeet jo ennen vuoden vaihdetta. Black Friday -ale saattaakin tarjota tuotteita myös vallitsevan sesongin ulkopuolelta, minkä vuoksi tarjolla on oivallinen mahdollisuus hankkia ensi vuoden sneakerit ja tennarit edullisemmin. Jotta säästyt hutiostoksilta, keskity metsästämään klassikkomalleja, jotka ovat aina ajankohtaisia.

2. Takki Black Friday -alennuksista

Haaveiletko uudesta takista? Black Friday -tarjoukset osuvat kovimpaan takkisesonkiin, joten käsilläsi on täydellinen tilaisuus panostaa hyvään talvirotsiin. Mitä tulee takkitarjouksiin, ei kannata välttämättä tarttua kaikkein halvimpaan vaihtoehtoon. Mustan perjantain alennuksista on hyvä valikoida ne takit, jotka ovat laadukkaita ja kestäviä. Mitä tulee tyyliin, unohda hetkeksi houkuttelevimmat pintatrendit ja panostaa ajattoman tyylikkääseen takkimalliin. Klassinen ja korkealaatuinen takki kestää käyttöä ja katseita vielä tulevinakin vuosina. Myös takkien suhteen kannattaa kartoittaa oma tarve myös pidemmälle ajanjaksolle. Black Friday -tärpit saattavat hyvinkin tarjota myös kevyempiä välikausitakkeja ensi vuoden kevääseen ja syksyyn.

3. Vaatteet ja asusteet Black Fridaysta

Niin paljon vaatetarjouksia – niin vähän aikaa! Musta perjantai tarjoaa niin mittavan määrän erilaisia vaatteita ja asusteita, että ostoksilla saattaa helposti iskeä valinnan vaikeus. Lyhytkestoiset alennuskampanjat ovat myös heräteostosten miinakenttä – kun tarjoukset ovat voimassa vain hetken, on helppo sortua ostamaan vaatteita, jotka eivät jälkikäteen tarkastellessa osukaan omaan tyyliin. Ennen alennusjahtiin suuntaamista kannattaakin tehdä huolellinen tarvekartoitus. Voit listata vaikkapa paperille tai kännykän muistioon ne vaatteet, jotka ovat pitkään olleet hankintalistallasi. Kun listasi on valmis, tarjousten savotasta on helppo suloa etsimäsi asiat. Black Friday -alennukset ovat myös oivallinen tilaisuus täydentää päivittäin tarvittavien perusvaatteiden varastoa – hamstraa siis tarjouksista sukkia, alusvaatteita ja t-paitoja.

4. Muista myös Cyber Monday!

Missasitko mustan perjantain tarjoukset? Ei huolta – Cyber Monday on aivan nurkan takana! Cyber Monday tarkoittaa Black Friday -viikonlopun jälkeistä maanantaina, joka antaa jatkoaikaa viikonlopun mustille tarjouksille. Nimensä mukaisesti Cyber Monday -tarjoukset ovat vain verkkokaupoissa. Cyber Monday -ale kestää vain yhden päivän, joten näppiksen äärellä kannattaa olla jo hyvissä ajoin, jotta haluamasi tuotteet ja koot eivät lopu kesken leikin. Verkkokaupoissa tarjontaa on yleensä rajattoman paljon, joten ostoksilla saattaa helposti hämmentyä vaihtoehtojen paljoudesta. Pidä siis aiemmin mainittu listasi käsillä ja poimi vain ne Cyber Monday -alennukset, joille on oikeasti tarvetta.

Black Friday The Athlete’s Footissa

Mustista tarjouksista nautitaan The Athlete’s Footissa peräti kokonaisen viikonlopun ajan. Black Wknd kaikissa on käynnissä myymälöissä ja verkkokaupassamme 29.11. - 01.12.2019. Kun musta viikonloppu loppuu, huikeat tarjoukset eivät suinkaan vielä pääty. The Athlete’s Footin Cyber Monday verkkokaupassamme vain maanantaina 02.12.2019.

Muuta mielenkiintoista

Rentoja tyylejä karanteenin keskelle

Uskalla kokeilla ja leikittele asukokonaisuuksilla karanteenin aikana

Kevään 2020 katumuodin retrotrendit

Tutustu kevään katumuodin retrotrendeihin The Athlete's Footissa

Joululahjaideoita naisille

Parhaat lahjaideat mimmeille

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • New Era
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans