Siirry sisältöön

The North Face – Nuptse ja muut klassikot

Ajaton tyyli, ensiluokkaiset materiaalit ja rakkaus luontoon – niistä on The North Face tehty. Amerikkalainen klassikkobrändi yhdistää ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyyden ja ikonisen tyylin. The North Face -vaatteet ovat jo kymmenien vuosien saatossa nousseet niin katumuodin kuin ulkoilun harrastajien suosikeiksi. Moni TNF-fani luottaa nimenomaan merkin timanttiseen laatuun, joka on syntynyt vuosien tuotekehityksen ja pitkien outdoor-perinteiden yhteenliittymänä. Innovatiiviset tekniset materiaalit ja monikäyttöinen design kuuluvat brändin kärkiosaamiseen. TNF-vaatteet on suunniteltu kestämään niin äärimmäisiä sääolosuhteita kuin muodin tiheää sykliäkin, minkä vuoksi merkin vaatteet sopivat niin luonnossa liikkumiseen kuin tyylikkääseen citykäyttöön. Monipuolisuutensa vuoksi North Face -merkin nimeen vannovat niin huippu-urheilijat, extreme-lajien ystävät kuin urbaanin muodin edelläkävijätkin. Mikä parasta, The North Face tarjoaa monipuolisen valikoiman tuotteita jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

The North Face – vuorenhuipuilta katumuodin kärkeen

Mistä kansainvälinen menestystarina sai alkunsa? The North Face -brändi syntyi pienestä vuorikiipeilyyn erikoistuneesta liikkeestä San Franciscossa vuonna 1966. Myymälän perustivat kaksi intohimoista patikoinnin harrastajaa, jotka halusivat palvella niitä, jotka olivat erikoistuneet paikallisten luonnonkohteiden suojeluun ja tutkimiseen. Tästä varhaisten aikojen ideologiasta polveutuu myös The North Face -merkin tunnettu slogan: ”Never Stop Exploring”. Sloganin taustalla on ajatus, että oman ympäristön tutkiminen luo pysyvän suhteen luontoon, joka puolestaan innoittaa meitä suojelemaan ympäristöämme ja jakamaan tätä ideaa myös seuraaville sukupolville. Vuosien saatossa merkki keskittyi enemmän kiipeily- ja retkeilyvaatteiden suunnitteluun ja tuottamiseen oman The North Face -brändin nimellä. Ajatus luonnon rajattomasta tutkimisesta toimi merkin kantavana ideologiana läpi 1960-luvun. Huippukestäviin ja mukaviin TNF-vaatteisiin ja -varusteisiin sonnustautuivat maailman tunnetuimmat outdoor-lajien harrastajat ja uusia luonnonkolkkia tutkivat retkeilijät. Myöhemmin merkin valikoima on laajentunut myös hiihtoon, lasketteluun, polkujuoksuun sekä vapaa-ajan vaatetukseen.

The North Face Nuptse

Vaikka TNF tunnetaan ensi sijassa urheilu- ja ulkoiluvaatteiden vahvana osaajana, merkillä on pitkät perinteet myös muotivaikuttajana. Alkusysäyksen tälle antoi legendaarinen The North Face -takki, joka on yksi katumuodin tunnetuimmista ikoneista läpi vuosikymmenten. Vuonna 1992 lanseerattiin The North Face Nuptse, joka oli suunniteltu erityisesti äärimmäiseen kylmiin kiipeilyolosuhteisiin. TNF Nuptse-takki oli aikanaan vallankumouksellinen, se siinä yhdistyi ennennäkemättömällä tavalla lämpö sekä kevyt rakenne. Hyytävässä vuoristoympäristössä liikkuessa takilta vaaditaan molempia ominaisuuksia. The North Face Nuptse -takin salaisuus piileekin kevyessä, mutta huippulämpimässä hanhenuntuvatäytteessä. Säänkestävyyden takaa veden- ja tuulenpitävä pintamateriaali. 1990-luvulla käytännöllinen ja mukava Nuptse löysi tiensä myös hip hop -artistien ja muotivaikuttajien tyyliarsenaaliin. Nykyisin ikoninen The North Face -untuvatakki on edelleen yksi katumuodin himoituimmista klassikoista. Takista löytyy lähes rajaton määrä erilaisia värivaihtoehtoja ja tyylivariaatiota.

The North Face -reppu ja muut seikkailijan luottoasusteet

Olipa sitten urbaani seikkailija tai luonnossa vaeltelija, The North Face -varusteet eivät taatusti petä sinua. Korkealaatuisten vaatteiden lisäksi North Face -merkin valikoimasta löytyy kattava valikoima tyylikkäitä ja monikäyttöisiä asusteita. Esimerkiksi The North Face -reppu kuuluu monen vaativissa sääoloissa liikkuvan retkeilijän ja kiipeilijän kestosuosikkeihin. The North Face -reput loistavat ensiluokkaisilla teknisillä ominaisuuksillaan sekä kompaktilla, mutta tilavalla, rakenteellaan. Retkeilyyn ja aktiiviseen elämään suunniteltujen reppujen lisäksi merkin valikoimasta löytyy myös minimalistisen tyylikkäitä cityreppuja ja trendikkäitä vyölaukkuja. Kattavan reppuvalikoiman lisäksi TNF-kulttituotteisiin kuuluvat lisäksi erilaiset lippikset ja pipot. Asusteissaan The North Face suosii yleensä ajatonta ja yksinkertaisen tyylikästä designia ja maanläheisiä sävyjä. Klassisen tyylikäs The North Face -pipo tai The North Face -lippis onkin täydellinen lisä niin näyttävään kuin minimalistiseen tyyliin.

Yhdistele North Face -vaatteet omaan tyyliin

Jos korkea laatu ja ajaton tyyli kolahtaa, The North Face -vaatteissa on potentiaalia uudeksi lempibrändiksesi. The North Face -vaatteet ovat muotokieleltään pelkistettyjä, joten ne on helppo yhdistellä osaksi omaa tyyliä. North Face -mallistot koostuvat yleensä käytännöllisistä perusvaatteista, kuten huppareista, collegepaidoista, t-paidoista sekä erilaisista takeista. Vaikka TNF ei mässäile vaatteissaan yksityiskohdilla, uudet mallistot päivittyvät aina kauden kiinnostavimmilla värisävyillä ja kuoseilla. Hienovaraiset brändielementit tuovat merkin vaatteisiin juuri sopivasti särmää. Esimerkiksi printtikuvioitu The North Face -paita nostaa simppelinkin arkiasun uudelle tasolle – olipa vuodenaika tai tilaisuus mikä tahansa. Jos kaipaat talviseen tyyliin asennetta ja lisälämpöä, ikoninen Nuptse-untuvatakki hoitaa homman. Keväällä ja kesällä helppous ja monikäyttöisyys ratkaisee, joten festareille ja muihin kesärientoihin kannattaa napata mukaan pieneen tilaan pakkautuva The North Face -anorakki.

Uusimmat The North Face -mallistot löydät aina The Athlete’s Footista. Tsekkaa uutuudet!

Muuta mielenkiintoista

Parhaat talvikengät 2019

Millaiset talvikengät sinä valitset?

Koulun aloitus lähestyy!

Reput, syyskengät ja vaatteet syksyyn

Kesätekemistä lomalle

Rennoimmat vinkit kesälomaan

 • adidas Originals
 • Champion
 • Fila
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans