TAF Crew: Shava Sofy

Jututimme The Athlete’s Footin valokuvaajaa ja suositun Home Of Sneakers -sivuston perustajaa Shava Sofya. Esittelyssään intohimoinen sneakerhead kertoo muun muassa bloginsa tarinan sekä oman tyylinsä kulmakivet.

Kerro itsestäsi – kuka olet?

Nimeni on Shava Sofy. Olen 22-vuotias Helsingissä asuva intohimoinen kenkäharrastaja, sekä Home Of Sneakers -sivuston perustaja ja ylläpitäjä.

The Athlete's Foot Shava Sofy

Mistä blogissasi on kyse?

Home Of Sneakers (HOS) on Suomen suurin sneakereihin keskittyvä sivusto, joka aloitti toimintansa syksyllä 2015. HOS:sta löytyy niin artikkeleita, videoita kuin sneaker-gallerioitakin. Viimeisempänä lisäyksenä sivustolle on tullut julkaisukalenteri, jonka avulla ihmiset löytävät tulevat julkaisut ympäri Eurooppaa.

Mistä blogin nimi tulee?

Sivuston keskittyessä sneakereihin halusin nimen, joka selvästi viittaa siihen. Monien viikkojen mietinnän jälkeen keksin vihdoin osuvan nimen ­– Home Of Sneakers. Mikä siis olikaan parempi nimi sneaker-sivustolle kuin ”sneakereiden koti.”

Mikä on HOS FAM?

Raa’asti käännettynä HOS FAM tarkoittaa HOS:n perhettä. Se on yhteisö, johon kuuluvat kaikki, jotka ovat jollain tavalla mukana HOS:n toiminnassa – kaikki seuraajat, yhteistyökumppanit, tiimiläiset ynnä muut. Tämän lisäksi "HOS FAM" lukee kaikissa HOS:n merch-tuotteissa, mikä lisää porukkamme yhteisöllisyyttä.

Millaista yhteistyötä teet The Athlete’s Footin kanssa?

Kuvaan The Athlete’s Footille eri brändien sneaker-materiaalia, jota he pääsevät käyttämään eri kanavissaan. Hostasin myös ”Guess the Sneakers”-kisan uuden Tampereen myymälän avajaisissa. Pääsääntöisesti yhteistyömme perustuu markkinointiin ja kuvaamiseen. Yhteistyö TAF:n kanssa on ollut erittäin mieleistä ja varmasti tulemme tekemään tulevaisuudessa entistä enemmän ja tiheämmin yhteistyötä.

Shava Sofy The Athlete's Foot

Shava Sofy The Athlete's Foot

Mistä intohimosi lenkkareihin ja omaan blogiin sai alkunsa?

Varsinainen intohimo sneakereihin alkoi yläasteella, kun kiinnitin suuren huomion ihmisten kenkiin ja lueskelin erilaisia niihin liittyviä artikkeleita. Samoihin aikoihin aloin metsästämään jo spesiaalimpia sneakereitä ja hifistelemään niitä. Perustin blogin alkujaan nimenomaan intohimoni ja uuden aktiviteettini takia. Pian kuitenkin huomasin, että kyseessä oli tietynlainen tyhjä markkina Suomessa ja sivusto kasvoi lyhyessä ajassa valtavasti. Kahdessa vuodessa intohimosta on tullut työ ja HOS:sta Suomen suurin sneaker-sivusto.

Kuinka monta sneaker-paria omistat?

Tarkkaa lukua en muista, enkä välttämättä lähtisi huutelemaan, mutta nyt puhutaan kolminumeroisesta luvusta. Olen tosin nyt vähentänyt pareja ja toivottavasti kohta ollaan kaksinumeroisessa luvussa.

Mitkä olivat ensimmäiset sneakerisi?

Ensimmäiset sneakerit sain jo ala-asteella. Kyseessä oli DC:n skeittikengät. Se oli ensimmäinen kosketukseni sneakereihin. Siitä tämä kaikki sai alkunsa.

Mitkä ovat kaikkien aikojen unelma-sneakerisi?

Unelmien sneakerit – tämä on kysymys, johon en koskaan ole osannut vastata. Tuntuisi oudolta sanoa, että minulla olisi yksi unelmien pari, sillä tulisi melko tyhjä olo saatuani ne. Sanotaan näin, että minulla on paljon sneakereita, joita haluaisin. Yksikään pari ei kuitenkaan ole selvästi ylitse muiden.

Mitkä ovat oman tyylisi kulmakivet?

Mielestäni tyylini on erilainen muihin verrattuna. Vaikutteita olen ottanut ympäri maailmaa. Ennen pukeuduin todella yksinkertaisiin vaatteisiin – kaikki vaatteeni olivat yksivärisiä, joissa oli maksimissaan pieni logo. Nykyään pukeudun rennommin ja erikoisempiin vaatteisiin. Ylivoimainen väri pukeutumisessani on tietenkin musta, josta yritän päästä edes hieman eroon, mutta helppoa se ei ole. En halua sanoa olevani jonkun tietyn tyylilajin edustaja – monipuolisuus on mielestäni muodissa avainsana.

Pukeutumisessani fokus pysyy kuitenkin aina sneakereissa. Ollessani Amsterdamissa Niken Euroopan pääkonttorilla, ajauduin muiden eurooppalaisten ”tossuhullujen” kanssa keskustelemaan samasta aiheesta. Moni oli sitä mieltä, että aito sneakerhead pukeutuu aina alhaalta ylöspäin valitsemalla sneakerit ensin, kun taas muut pukeutuvat ylhäältä alaspäin.

Mikä inspiroi sinua tällä hetkellä?

Tällä hetkellä minua inspiroi erittäin paljon kansainväliset yhteistyökuviot, joita jatkuvasti tulee enemmän ja enemmän. Tämän lisäksi inspiroidun siitä tiedosta, että HOS on saanut paljon huomiota ja positiivista palautetta. Ja jos joku tietty henkilö pitäisi vielä mainita, niin KITH-myymälän perustaja, kenkä- ja vaatesuunnittelija Ronnie Fieg on ylivoimaisesti isoin inspiraation lähde.

Tutustu kauden sneaker-uutuuksiin ja tsekkaa koko valikoimamme!

Muuta mielenkiintoista

Kenkien pesu ja huolto keväällä

Miten onnistuu lenkkareiden pesu kotikonstein?

Classic sneakers

Klassikkolenkkareiden TOP5

Top 5 talvikengät naisille ja miehille

Talven kovimmat kenkäsuosikit