Siirry sisältöön

Millainen on syksyn muoti 2019?

Heinäkuussa nautitaan lämmöstä ja kesän tunnelmasta – syksy kuitenkin lymyää jo aivan nurkan takana. Monelle kesän loppuminen on haikea hetki, mutta me fiilistelemme tulevaa syksyä jo täysillä. Syksyllä muoti nimittäin uudistuu ja tarjolla on jälleen tuoreita kiinnostavia trendejä, joihin emme malta olla tarttumatta. Kesällä rento, helppo ja mahdollisimman kevyt pukeutuminen on parasta, mutta syksyn tullen vaatetta saa jälleen pukea enemmän. Syksy onkin täydellistä aikaa panostaa uusiin sneakereihin, paitoihin, reppuun ja täydelliseen syystakkiin. Vuoden 2019 syksyn trendit katsovat sekä kuluneeseen vuoteen että tulevaisuuteen. Kovimmat syksyn trendit ovat muun muassa 70- ja 2000-lukujen muoti, kirkkaat värit sekä statement-takit. Keräsimme alle viisi parasta trendiä, jotka tänä syksynä kannattaa noteerata.

 1. Punainen, oranssi ja vihreä – syksyn muotivärit

Jos punainen kuuluu suosikkiväreihisi, you are in for a treat. Punainen väri on nimittäin syksyn trendeistä tärkein. Tänä syksynä punainen rokkaa kaikissa eri sävyissä aina vaaleanpunaisesta burgundiin. Syksyn muoti suosii tänä vuonna myös oranssia ja ruskeaa sekä niiden erilaisia murrettuja sävyjä.

Vaatekaappiin kannattaa hamstrata myös armeijan vihreää, sillä maanläheiset vihreän sävyt ovat jälleen huipputrendikkäitä. Syksyn trendiväri on myös kirkas sininen, joka toimii täydellisenä tehostevärinä pehmeille murretuille sävyille. Mitä tulee väreihin, kauden ykköstrendeihin kuuluu myös railakas color blocking, jossa syksyn trendivärejä yhdistellään mutkattomasti palkki kerrallaan.

Ota tyyli haltuun:

Upgreidaa hillitty asukokonaisuus näyttävän punaisilla tai oransseilla sneakereilla. Myös näyttävät color blocking -väripalkeilla varustellut kengät nostavat tavallisenkin asun uudelle tasolle.

 1. Unisex-muoti – tulevaisuuden trendi

Yksi syksyn suurimmista streetwear-trendeistä on unisex-muoti, joka tuo virkistävää vaihtelua 90-luvun ja 2000 -luvun trendejä mukaileviin croptoppeihin, legginseihin ja logomaniaan. Pelkistettyjen unisex-vaatteiden trendi suosii leikkauksia, värejä ja yksityiskohtia, jotka sopivat sekä naisille että miehille. Tänä syksynä muodissa nähdäänkin reippaasti oversize-linjoja, neutraaleja leikkauksia ja minimalistisuutta. Parasta unisex-trendissä on sen monipuolisuus ja ajattomuus. Selkeät leikkaukset taipuvat niin rentoon biletyyliin kuin siistiin vapaa-ajan pukeutumiseenkin. Koska unisex-vaatteiden muotokieli on väljä ja ilme yksinkertainen, vaatteita voi yhdistellä oman luovuuden mukaan miten haluaa.

Ota tyyli haltuun:

Panosta laadukkaaseen oversize-malliseen t-paitaan. Tyyliä voi vaihtaa lennosta, kun yhdistät paitaasi esimerkiksi pillifarkut, pyöräilyshortsit tai 90-lukua henkivät leveät verkkarihousut.

 1. 70- ja 2000-luku – syysmuodin suosikkivuosikymmenet

Jos fiilistelet menneiden vuosikymmenten tyylisuuntauksia, syksyllä valinnanvaraa löytyy peräti kahdelta eri vuosituhannelta. 1970-luvun muoti on jälleen in tänä syksynä. Kyseinen vuosikymmen on urheilu- ja katumuodin syntyaikaa – nyt pinnalle nousevatkin mokkanahkaiset retrolenkkarit, autenttiset verryttelypuvut ja psykedeeliset printtikuosit.

2000-luku on toinen syysmuodin merkittävä vuosikymmen. Leikittelevä ja futuristinen 2000-luku tuo kepeää vastapainoa minimalistiselle unisex-muodille. Noughties fashion tuo takaisin matalavyötäröiset housut, cropatut hupparit, trucker capit ja bandanat. Valitse syystyyliisi elementtejä joko 70- tai 2000-luvun trendeistä.

Ota tyyli haltuun:

Jos rento 70-luvun muoti kolahtaa sinuun, hanki ajattomat retrolenkkarit, kuten Karhu Albatross -sneakerit. Mikäli 2000-luvun muoti kiehtoo, nappaa syystyyliisi klassinen pikeepaita tai vajaamittainen syystakki.

 1. Alakulttuurit

Syysmuoti on tänä vuonna astetta edgympää, sillä se inspiroituu vahvasti erilaisista alakulttuureista. Syksyn suurimmissa trendeissä näkyy esimerkiksi vaikutteita grunge- tai cyber punk -skeneistä. Näihin alakulttuureihin kuuluvat esimerkiksi ruutukuosit, rouheat maiharit, parkatakit, nahka ja neonvärit, joita fiillisellään myös syksyn 2019 muodissa. Jos rock-henkinen pukeutuminen ei ole juttusi, syksyn trendeissä sykkivät myös 90 -luvun rap-kulttuurista tutut elementit, kuten leveät ja matalavyötäröiset housut, klassikkolenkkarit ja suuret logoprintit.

Ota tyyli haltuun:

Viimeistään tänä syksynä kannattaa poimia omaan tyyliarsenaaliin joko klassiset Dr. Martens -maiharit tai 90-luvun hip hop -henkeä sykkivät PUMA Suedet.

 1. Statement-takki – halutuin syystakki

Mikä on tämän syksyn himoituin vaate? Jos Instagramin ja Pinterestin kuvamaailmaa on uskominen, yksi asuste rokkaa tänä syksynä ylitse muiden. Näyttävä statement-takki voi olla nahkatakki, farkkutakki, bomber jacket tai baseball-takki. Poikkeuksellisen takista tekee jokin rohkea ja katseet kääntävä yksityiskohta, kuten näyttävä printti selässä, niittikirjailut tai erikoinen materiaali. Mitä yksilöllisempi ja persoonallisempi statement-yksityiskohta takissa on, sen parempi. Statement-takki pääsee oikeuksiinsa, kun puet sen osaksi yksinkertaista asua ja annat takin ottaa asusi pääroolin.

Ota tyyli haltuun:

Jos et löydä täydellistä statement-rotsia kaupan hyllyltä, tuunaa vanha baseball- tai pilottitakki itse. Tässä lajissa vain luovuus on rajana.

 

Syysmuodin parhaat palat nyt The Athlete’s Footiissa. Katso uusimmat vaatteet, kengät ja asusteet.

Muuta mielenkiintoista

Parhaat talvitakit top 5

Minkä takkitrendin sinä valitset?

JVG Velipaita 2019

Paita, joka taistelee hyvän puolesta nuorten syrjäytymistä vastaan.

Kevättakit top 5

Mikä kevättakki sopii sinulle?

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • New Era
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans