Siirry sisältöön

Syksyn muoti 2018

Kesä on kuumimmillaan, mutta koulun aloitus, syysloma ja syksyn trendit odottavat jo nurkan takana. Nyt onkin täydellinen hetki ottaa varaslähtö uuteen kauteen ja tsekata syysmuoti 2018, syksyn muotivärit ja parhaat vaatteet kouluun.

Olipa tyylisi sitten klassinen street-style, raikkaan sporttinen tai trendikäs hipster, tämän syksyn avainsanat ovat rohkeat linjat, vahvat värit ja futurismi. Nämä kolme elementtiä rokkaavat, olipa kyseessä sitten syksyn muotivärit, makeimmat reput tai himoituimmat syksykengät. Nappaa alta vinkit täydelliseen syystyyliin ja tee näyttävä paluu duuniin tai takaisin kouluun.

SYKSYN VAATTEET JA ASUSTEET

Olipa kyseessä high street fashion, urheilumuoti tai kansainväliset runwayt, syysmuoti 2018 on nyt näyttävää ja värikästä. Perinteisten murrettujen sävyjen ohessa syysmuoti suosii näyttäviä perusvärejä, joita yhdistellään ennakkoluulottomasti keskenään. Paloauton punainen, myrkynvihreä, pinkki, koboltinsininen ja violetti – pitkään trendien kärkipaikkaa hallinneet pastellivärit saavat vihdoin väistyä. Rohkeat värit saavat lisäboostia näyttävistä oversize-linjoista, futuristisista toppauksista ja epäsymmetrisistä muodoista. Mitä tulee takkeihin, megamuhkea puffer jacket on edelleen syksyn ajankohtaisin takki. Jos etsit hupparia, varmista, että siitä löytyy ainakin ylisuuri huppu sekä epäsymmetrinen leikkaus. Verkkarifani valitsee tänä syksynä kapean mallin sijaan superleveät ja liehuvat lahkeet.

 

SYKSYN TYYLIKKÄIN REPPU

Teitpä sitten paluun takaisin kouluun tai töihin, syksyn ykköshankintasi on tyylikäs reppu. Reppu on mukavampi ja kätevämpi vaihtoehto perinteiselle olkalaukulle. Reppu pysyy tukevasti selässä vauhdikkaammassakin menossa ja siinä kulkevat mukana niin kirjat, läppäri kuin treenivaatteetkin. Olipa mielessäsi sitten koulureppu tai työreppu, syksyn trendikkäimmät reput ovat näyttävän värikkäitä ja graafisia. Tyylikkäin reppu on muodoltaan selkeälinjainen ja yksityiskohdiltaan minimalistinen. Yksinkertaisen tyylikäs muotokieli tekee tilaa reippaille väreille, sillä syksyn makeimmat reput ovat pinkkejä, keltaisia, punaisia, vihreitä ja violetteja. Tänä syksynä reppu ei vain viimeistele tyyliä, vaan kääntää kaikki katseet itseensä. 

 

PARHAAT KENGÄT SYKSYYN

Mitä sinun jaloissasi on tänä syksynä? Vuoden 2018 katumuotia hallinneet 80- ja 90-luku jatkavat voittokulkuaan vielä syksylläkin. Tämä tarkoittaa, että ugly sneakerit, dad shoes -kengät ja ylikorostetut pohjat kannattaa edelleen pitää omassa tyyliarsenaalissa. Hillittyjen kesävärien sijaan syksyn kenkämuoti suosii näyttäviä perusvärejä ja neonvärejä, jotka tuovat mieleen railakkaan 80-luvun ja futurismin. Minimalismin sijaan syksykengät pröystäilevät nyt jalometallien sävyisillä yksityiskohdilla ja kimalteella. Kaikkein trendikkäimmät syyskengät on varusteltu pienillä strasseilla tai kiiltävällä muovipinnalla. Olipa mielessäsi sitten trendikkäät dad shoes -sneakerit tai ajattoman klassikkokengät, syksyn tyylisääntö on ”go bold or go home”. Jos hillitympi tyyli on enemmän sinun juttusi, unohda kimallus ja shokkivärit – myös äärimmäisen pelkistetyt ja yksiväriset sneakerbootit ja sukkasneakerit ovat syksyllä trendikkäät.

 

MITKÄ VAATTEET KOULUUN?

Koulun alkamispäivä häämöttää, mutta vaatekaappi on pullollaan pelkkiä lomavaatteita? Koulunpenkille on mukavampi palata, kun tyyli on kunnossa. Syksyn mukavin koulutyyli syntyy, kun yhdistelet laadukkaita perusvaatteita ja poimit syysmuodista itsellesi sopivimmat trendit. Monikäyttöiset ja mukavat kouluvaatteet pelastavat, kun arjen kiireet painavat päälle ja säät viilenevät. Koulun alkua varten vaatekaappiin kannattaakin haalia helposti toisiinsa yhdisteltäviä perusvaatteita, kuten huppareita, legginsejä, t-paitoja ja verkkareita. Värikäs koulureppu ja persoonalliset syksykengät nostavat tavallisenkin koulutyyliin uudelle tasolle.

 

Syksyn tyylikkäimmät vaatteet, kengät, reput ja muut asusteet koulun alkuun ja vapaa-aikaan löydät The Athlete’s Footista. TAF myymälät ovat: Helsinki Forum, Vantaa Jumbo, Espoo Iso Omena, Oulu Valkea, Tampere Koskikeskus ja Turku Hansa

Muuta mielenkiintoista

Kevättakit top 5

Mikä kevättakki sopii sinulle?

Mitkä talvikengät vuonna 2018

Parhaat talvikengät sinulle

Parhaat talvitakit 2018

Talven trendikkäimmät takit

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans