Siirry sisältöön

Parhaat talvitakit 2019

Tiedäthän sen päivän, kun ensimmäiset pikkupakkaset saapuvat ja ilmassa on talven tuntua? Jos vastasit myöntävästi, tiedät todennäköisesti myös, miltä tuntuu palella syystakissa, koska talvitakin hankinta on jälleen kerran jäänyt viime tinkaan. Jotta kylmyys ei pääsisi yllättämään, hyvä talvitakki kannattaakin hankkia jo nyt. Mutta millainen on muodikas talvitakki vuonna 2019? Talven trendit suosivat nyt 80-luvun nostalgiaa, outdoor-vaikutteita sekä kirkkaita voimavärejä. Myös funktionaaliset materiaalit, oversize-muodot ja lämmin fleece ovat nyt ajankohtaisia. Jotta osaat navigoida tiesi parhaiden talvitakkien luo, poimimme sinulle viisi ajankohtaisinta takkitrendiä. Olipa ostoslistallasi naisten talvitakki tai miesten talvitakki, alla olevalta listalta löydät varmasti lempparisi.

1. Cropattu tai oversize untuvatakki

All hail the noughties! 2000-luvun muoti teki näyttävän paluun keväällä ja jatkaa vahvana suuntauksena myös talven trendirintamalla. 2000-luvun muoti suosii matalia alaosia ja vajaamittaisia yläosia, jonka vuoksi naisten untuvatakki saa nyt olla reippaasti cropattu. Navan paljastava untsikka kuulostaa varsin epäkäytännölliseltä, mutta korkeavyötäröisten housujen ja kerroksittain puetun asun kanssa pysyt lämpimänä pakkasellakin. Jos niukat linjat eivät ole makuusi, toinen talven megatrendi on runsas oversize-untuvatakki. Olipa mielessäsi sitten naisten untuvatakki tai miesten untuvatakki, oversize-malli on passeli valinta, sillä se on malliltaan suora ja tyyliltään minimalistinen. Jos mittasuhteilla leikittelevät untuvatakit kolahtavat, katso esimerkiksi adidas-takit ja The North Face -takit

2. 80-luvun toppatakki

Halusit tai et, katumuoti inspiroituu nyt railakkaasta 80-luvusta! Monelle ensimmäinen mielleyhtymä 80-luvusta ovatkin juuri silmiä hivelevän värikkäät ja muhkeat toppatakit, jotka rokkaavat nyt takkitrendien kärjessä. Talven himoituimpiin takkeihin kuulukin volyymilla, ronskeilla väriyhdistelmillä ja hillittömillä kuoseilla leikittelevä 80-luvun toppatakki. Jos haluat ottaa ilon irti nostalgisesta trenditakista, valitse takki, joka yhdistyvät överit toppaukset, ristiriitaiset kuosit ja kirkkaat värit. Mikäli hillitympi tyyli on makuusi, luota klassiseen, mutta nostalgiseen takkimalliin, kuten The North Face Nuptse -takkiin tai Fila talvitakkimalleihin. Ajattomassa takkimallissa rohkeammatkin värikokeilut näyttävät takuuvarmasti tyylikkäältä.

3. Klassinen parkatakki

Jos provosoivat trendit ja statement-vaatteet eivät kuulu tyyliisi, luota ikoniseen parkaan. Parkatakki on kylmien säiden klassikko, joka rokkaa monikäyttöisyydellään ja mukavuudellaan. Pitkä ja suojaava takkimalli pitää lämpimänä säällä kuin säällä ja sopii saumattomasti kaikkiin asukokonaisuuksiin. Tänä talvena urbaanin eränkävijän tyyli on huipputrendikäs, joten rouhea talviparka on oivallinen hankinta. Parkatakit ovat perinteisesti väritykseltään ruskeita, vihreitä tai muutoin maanläheisiä. Tämän talven tyylikkäin parka saa sen sijaan olla näyttävän oranssi, punainen tai keltainen. Myös armeijavaikutteet ja kiinnostavat tekstuuripinnat näyttävät parkatakeissa nyt erityisen hyvältä. Trendikkäitä parkatakkeja löydät esimerkiksi adidas talvitakeista ja Nike talvitakeista.

4. Violetti ja muut voimavärit

Purple is the new black! Talven tullen suomalainen katukuva muuttuu värimaailmaltaan yleensä melko monotoniseksi – moni nimittäin suosii joko mustaa, harmaata ja muutoin tummaa talvitakkia. Tänä talvena tummanpuhuva talvimuoti tekee täyskäännöksen, sillä trendikkäimmät talvitakit ovat nyt kirkkaan värikkäitä. Violetti, kirkas pinkki, taivaansininen ja neonsävyt kuuluvat talven tärkeimpiin trendiväreihin – ne saavat kantajansa erottumaan tummasta massasta. Värikäs takki on täydellinen valinta talveen, sillä se tekee yksinkertaisestakin asusta näyttävän ja tuo energiaa kaamosajan pimeisiin päiviin. Jos kaipaat lisäboostia kirkkaisiin sävyihin, valitse kiiltäväpintainen toppatakki tai untuvatakki. Talven makeimmat värikkäät takit löydät esimerkiksi The North Face- ja Nike-merkkien valikoimista.

5. Fleecetakki

Fleece, tuo 90-luvun ilmaakin pehmeämpi monitoimivaate, on jälleen huipputrendikäs. Fleecetakki ei ole varsinaisesti talvitakki, mutta talven jättitrendinä se on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Tämän talven himoituin fleece on karkeapintainen, muodoltaan väljä ja tyyliltään outdoor-henkinen. Unohda vartalonmyötäiset linjat ja minimalismi, sillä fleecetakki on nyt rohkean nostalginen ja kaunistelematon. Fleece on paitsi trendikäs, mutta myös huikean käytännöllinen – sen huokoinen rakenne varmistaa, ettet palele kovimmillakaan paukkupakkasilla. Fleecetakkia voi käyttää sellaisenaan tai sen voi pukea toisen takin alle lisälämmikkeeksi. Vastuullisin valinta on kierrätetystä materiaalista valmistettu paita tai second hand -fleecepaita menneiltä vuosikymmeniltä. Esimerkiksi The North Face -merkin valikoimasta löydät tyylikkäitä ja ekologisemmin valmistettuja fleece-takkeja.

Kaikki talven parhaat takit löydät päivitetystä takkivalikoimastamme. Tutustu ja löydä suosikkisi!

Muuta mielenkiintoista

Syysmuoti 2019

Syksyn vaatteet, kengät ja asusteet

JVG Velipaita 2019

Paita, joka taistelee hyvän puolesta nuorten syrjäytymistä vastaan.

Kevättakit top 5

Mikä kevättakki sopii sinulle?

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • New Era
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans