Siirry sisältöön

Parhaat syystakit 2018

Kesä on kääntymässä syksyyn ja nyt onkin aika pakata sandaalit ja shortsit jälleen vaatekaapin perukoille. Uuden vuodenajan käänteessä on kuitenkin myös plussansa – syksyn muoti tuo tullessaan freesit streetwear-trendit ja uutta inspiraatiota pukeutumiseen. Jos syksyn trendeistä pitää keskittyä vain yhteen, syystakki on niistä ehdottomasti tärkein. Kun sää viilenee, syystakki on päälläsi suurimman osan päivästä ja on siksi tyylisi kantavin elementti.

Tänä vuonna harmaat, tylsät ja masentavat syystakit ovat historiaa, sillä syksyn takkimuoti ilottelee nostalgialla, rohkeilla väreillä ja huumorilla. Poimimme vuoden 2018 parhaat syystakit, joista sinä voi valita oman suosikkisi viileneviin päiviin. Olipa mielessäsi sitten syystakki naiselle tai syystakki miehelle, tämän listan trenditakit sopivat molemmille.

Nostalginen tuulitakki

Syksyn suurin takkitrendi jakaa mielipiteet – halusit tai et, tämä 80- ja 90-luvun rumankaunis klassikko tekee nyt näyttävän comebackin. Kyseessä on tietysti räväkän värikäs ja pussimainen tuulitakki. Tämä nostalginen ja anteeksipyyteelmätön syystakki yhdistää kaikki syksyn suurimmat trendit: kirkkaat huomiovärit, color blockingin ja muhkean muotokielen. Syksyn näyttävä trenditakki saa lisäboostia kirkkaasta keltaisesta, pinkistä ja klassisista perusväreistä. Jos haluat ottaa räväkästä takkitrendistä kaiken ilon irti, tsekkaa psykedeelisillä neonsävyillä kuvioudut ja ylisuurella leikkauksella varustellut windbreakerit. Jos hillitympi tyyli on enemmän makuusi, mustavalkoiset ja istuvammat tuulitakit ovat sinulle sopivampi vaihtoehto.

Näin yhdistelet:

Jotta kokonaisuus pysyy raikkaana, yhdistä näyttävä windbreaker modernimpiin tyylielementteihin, kuten kapeisiin housuihin ja minimalistisiin sneakereihin. Jätä asukokonaisuudesta snapbackit, pikkureput, nappiverkkarit sekä muut retroasusteet pois, ellet haluat näyttää siltä, kuin olisit menossa 90-luvun teemabileisiin.

 

Puffer jacket -toppatakki

Haaveissa käytännöllinen ja lämmin, mutta muodikas takki syksyyn? Vaikka alkusyksystä nautitaan vielä lämmöstä, Suomessa syyskelit muuttuvat nopeasti koleiksi. Paras syystakki mukavuudenhaluiselle on näyttävä puffer jacket, joka on samalla säänkestävä ja lämmittävä välikausitakki. Maksimaalinen puffer jacket oli huipputrendikäs jo viime talvena, mutta tänä syksynä se on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Syksyn tyylikkäin toppatakki on tällä hetkellä entistäkin muhkeampi ja pidempi. 90- ja 80-luvun trendit näkyvät myös toppatakkimuodissa, sillä pufferit on nyt varusteltu rohkeilla väriyhdistelmillä, color blockeilla ja muovimaisen kiiltävällä pinnalla.

Näin yhdistelet:

Hyvä asukokonaisuus syntyy aina toisiaan tasapainottavista vastakohdista. Suuri ja näyttävä toppatakki näyttää parhaalta, kun yhdistät sen kapeisiin verkkarihousuihin tai legginseihin. Jos haluat korostaa ylisuuren toppatakin futuristista tyyliä, viimeistele asu supermoderneilla tai 90-lukua henkivillä sneakereilla.

 

Camo-takki

Armytakki, kenttätakki ja anorakki – tänä syksynä on ok sonnustautua eränkävijän suosikkitakkeihin myös kaupungin kaduille. Klassiset armytakit ja maastokuosit ovat ajaton osa katumuotia, mutta tänä syksynä outdoor-henkinen takki on huipputrendikäs. Myös 90- ja 2000-luvun himoituin kuosi, camouflage, tekee näyttävän paluun. Tänä syksynä rohkeat värit rokkaavat, joten maastokuosiset armytakit ja anorakit eivät ole enää vain vihreitä tai beigejä. Sopisiko sinulle vaikkapa pinkki tai pastellinsininen camo-takki? Jos maastokuosi ei miellytä sinua, myös tyylitelty kuoritakki on tyylikäs valinta. Esimerkiksi klassikkomerkki The North Face tunnetaan alkujaan teknisistä ulkoiluvaatteista, mutta nykyisin brändin valikoimasta löytyy minimalistista ja urbaania katumuotia.

Näin yhdistelet:

Klassinen armytakki tai camotakki loistaa helppoudellaan – sen voi yhdistää lähes mihin tahansa tyyliin tai asukokonaisuuteen. Rohkein tyyppi maastoutuu tänä syksynä päästä varpaisiin trendikuosiin. Yhdistä siis maastotakkiin camo-housut ja kruunaa asu yksivärisillä asusteilla ja sporttisilla sneakereilla. 

 

Klassinen bomber jacket

Syksyn trendit osoittavat, että pitkään katumuotia hallinnut bomber jacket on tullut jäädäkseen. Alkujaan armeijan lentäjien käyttämä bomber-takki on pyöreälinjainen ja varusteltu lyhyillä kauluksilla. Olipa mielessäsi naisten syystakki, miesten syystakki tai lasten syystakki, ikoninen takkimalli sopii jokaiselle. Syksyn 2018 trendikkäimmät bomber-takit ovat nyt korostetun oversize-mallisia ja varusteltu tekstuureilla ja kuoseilla. Myös niin sanottu ”dad fashion” on pinnalla, joten bomber-takkisi voi olla myös baseball-logoilla ja rohkeilla brändielementeillä koristeltu. Toisin sanottuna – syksyn paras bomber jacket on sellainen, jota on isäsikin mielestä cool.

Näin yhdistelet:

Jos haluat pelata varman päälle, bomber-takki näyttää aina tyylikkäältä kapeiden housujen ja sporttisten asusteiden kanssa. Pue takin kaveriksi esimerkiksi kapeat verkkarit, yksivärinen lippis ja minimalistinen reppu. Jos haluat ottaa ysäri- ja dad fashion -trendistä kaiken irti, yhdistä bomber-takkiin nappiverkkarit, vyölaukku ja värikkäät ugly sneakarit.

 

Verkkatakki

Sanni, JVG, Yeboah, Evelina – mikä asu yhdistää näitä kotimaisia kärkiartisteja? 90- ja 80-luvun breakdancetanssijoiden univormu, ikoninen tracksuit, on jälleen supertrendikäs. Verkkatakki on urheilumuodin ikivihreä klassikko, joka tuo sporttisuutta ja rentoutta mihin tahansa asukokonaisuuteen. Pehmeä ja hengittävä verryttelytakki ei ole lämpimin syystakki, mutta alkusyksyn lämpimien päivien takiksi se on nappivalinta. Säiden kylmetessä verryttelytakin voi sujauttaa ulkotakin alle tuomaan tyyliä ja lisälämpöä syysasuun. Syksyn 2018 trendikkäimmät verkkarit ovat nyt rohkean nostalgisia ja värikkäitä. Menneiltä vuosilta tutut leveät leikkaukset ja suuret logot rokkaavat nyt myös verkkareissa. Jos valinnan vaikeus iskee, klassinen kolmen raidan adidas-verkkatakki on aina ajankohtainen valinta.

Näin yhdistelet:

Verkkatakki sopii mihin tahansa tyyliin, mutta sporttisen asukokonaisuuden kanssa se on parhaimmillaan. Pue verryttelytakin pariksi vaikkapa napakat legginsit tai kapealinjaiset collegehousut. Trendikkäin tyyppi ottaa mallia supertähdiltä ja sujahtaa letkeään tracksuitiin. 

 

Vuoden 2018 kovimmat syystakit löydät nyt The Athlete’s Footin takkivalikoimasta.

Muuta mielenkiintoista

Kevättakit top 5

Mikä kevättakki sopii sinulle?

Mitkä talvikengät vuonna 2018

Parhaat talvikengät sinulle

Parhaat talvitakit 2018

Talven trendikkäimmät takit

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans