Siirry sisältöön
Tilaa uutiskirje, saat parhaat tarjoukset ja julkaisut ensimmäisenä!

Parhaat festarit ja festarityylit 2018

Kesä on jo nurkan takana – samoin kesän festarit! Jos mielii kesän kovimpiin musatapahtumiin, nyt on otollinen hetki suunnata lippuostoksille.

Kun vuoden festarivalinnat on lyöty lukkoon, päästään suurimman kysymyksen äärelle: mitä päälle festareille? Coachella, Roskilde, Glastonbury – kansainväliset megafestivaalit ovat opettaneet, että festareissa on musiikin lisäksi yhä enemmän kyse myös muodista, trendeistä ja tyylistä. Teltan, makuupussin sekä korvatulppien lisäksi kesän musaeventteihin kannattaakin pakata myös tarkkaan mietityt festarikengät ja festarivaatteet. Poimimme kesän 2018 viisi kovinta tapahtumaa – niiden ohessa ovat myös vinkit täydelliseen festarityyliin!

 1. Sideways 8.–10.6.

Mikä?

Kesäkuun alussa järjestettävä Sideways on urbaani kaupunkifestivaali, joka kerää tämän hetken trendikkäimmät elektropop-, rap- ja rockmusiikin nimet Helsingin Töölöön. Musiikin lisäksi Sideways tarjoaa trendikästä streetfoodia, juomakulttuurin uusimmat tuulet sekä liudan mahtavia alueaktiviteetteja.

Miten pukeutua festareille?

Sideways on moderni tapahtuma, mikä näkyy myös festarikansan vaatetuksessa. Sidewaysin osuvin festarityyli yhdistää street-muodin kuumimmat trendit ja huolitellun citytyylin. Paras festarityyli syntyy, kun yhdistät suosikkifarkut ja persoonallisen T-paidan. Koska festari on kaupunkimiljöössä, voit huoletta pukea hengittävät knit-tennarit kumppareiden sijaan. Kompakti reppu on toimiva ja tyylikäs loppusilaus asuun.

 
 1. Ruisrock 6.–8.7.

Mikä?

Ruisrock on Turun Ruissalossa järjestettävä perinteikäs festivaali, jossa nähdään vuosittain mittava kattaus kansainvälisiä ja kotimaisia pop- ja rockmusiikin klassikkobrändejä ja tulokkaita. Ruisrock on kasvattanut suosiotaan huimasti ja nykyisin tapahtuma myydäänkin yleensä loppuun jo varhain keväällä.

Miten pukeutua festareille?

Ruisrockin festarityylit ovat kuin sen musiikkitarjonta – yhdistelmä perinteitä ja uusimpia trendejä. Ruissalon tyylikkäin festarityyli on yhdistelmä hippihenkisyyttä, klassista rockhenkeä ja hauskoja yksityiskohtia. Täydellinen asukombo syntyy kukkakuoseista ja klassisista Vans-tennareista. Ruississa nautitaan meren ja luonnon läheisyydestä, joten pakkaa mukaan myös rennot slidet!

 
 1. Pori Jazz 14.–22.7.

Mikä?

Porin Kirjurinluodolla järjestettävällä rennolla kaupunkifestivaalilla raikaa jazzin lisäksi soul, funk, hip hop, RnB ja pop. Perinteikäs festivaali yhdistää upean heinäkuisen puistomiljöön, jossa musiikin lisäksi voi nauttia omista piknikherkuista ja alueen monipuolisesta ravintolatarjonnasta.

Miten pukeutua festareille?

Pori Jazz on festivaalien tyylikäs klassikko, jossa rennon boheemit ja huolitellut festarivaatteet ovat valttia. Inspiraatiota festaripukeutumiseen kannattaa hakea menneiden vuosikymmenten musiikki- ja urheilukulttuureista. Retrohenkiset Air Max -kengät, verkkarit ja printtipaidat ovat varmoja valintoja letkeään puistofestivaaliin. Piknikeväät kulkevat kätevästi repussa.

 
 1. Flow Festival 10.–12.8.

Mikä?

Helsingin Suvilahdessa järjestettävä festari yhdistää musiikin, taiteen, urbaanin kulttuurin ja muodin. Flow Festivalin monipuolinen musiikkitarjonta yhdistää ajankohtaisimmat indiepopin, rockin, hip hopin ja elektronisen musiikin nimet. Olipa kyse sitten musiikista, ruoasta tai pukeutumisesta – vuoden kovimmat trendit bongataan Flow:ssa.

Miten pukeutua festareille?

Näillä festareilla ei pinkkejä stetsoneita tai hupiaurinkolaseja nähdä. Flow kestää kokoiset kolme päivää, joista jokaiselle suunnitellaan erilainen festarityyli. Flow-tyylissä luovuus saa kukkia ja kesän kuumimmista trendeistä otetaan kaikki ilo irti. Povaamme, että tänä vuonna Suvilahteen kannattaa hankkia ainakin Nike Air Max 97 -kengät, värikäs anorakkitakki, erilaisia kuoseja yhdistelevä toppi ja vyölaukku.

 
 1. Blockfest 16.–17.8.

Mikä?

Blockfest on vuodesta 2008 saakka Tampereella järjestetty kaupunkifestari, jonka artistitarjonta täyttyy vuosittain kotimaisilla ja kansainvälisillä rap- ja hip hop -artisteilla. Suosittu tapahtuma on genrensä suurin festivaali koko Pohjoismaissa – liput kannattaa siis ostaa ajoissa, mikäli Blockeille haluaa päästä.

Miten pukeutua festareille?

Blockfest on rehellinen hip hop -tapahtuma, jossa perinteinen festarityyli korvataan street-muodin trendeillä. Blokeille sopivin festarityyli luodaan rennoilla huppareilla, klassikkosneakereilla ja verkkareilla. Valitse perinteisiä hip hop -elementtejä, mutta anna kuitenkin persoonallisen tyylin näkyä rohkeasti.

 

 Kesän parhaat festarivaatteet ja festarikengät löydät The Athlete’s Footista!

Muuta mielenkiintoista

Mitkä talvikengät vuonna 2018

Parhaat talvikengät sinulle

Parhaat talvitakit 2018

Talven trendikkäimmät takit

Parhaat syystakit 2018

Mikä on kovin syystakki vuonna 2018?

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans