Siirry sisältöön

Kovimmat sneaker-trendit vuonna 2018

Talvi jyllää täysillä, mutta me fiilistelemme jo tulevaa sneaker-kevättä. Kansainvälisissä muotipiireissä kohistaan jo tämän vuoden megatrendeistä — luonnollisesti myös vuoden suurimmat lenkkari-ilmiöt on ennustettu. Vuoden 2018 juttuja ovat muun muassa ysäri, color blocking, pastellisävyt ja normcore. Valitsimme vuoden 2018 viisi kovinta hittiä, jotka kannattaa painaa mieleen, kun harkitset uusia kevät tennareita.

 1. Nike Air Max 95 ja 97

1990-luku rokkaa edelleen yhtenä suurimpana valtavirtatrendinä. Ensi vuoden himoituimmat ysärilenkkarit tulevat kiistatta olemaan Air Max 95 ja 97. Nämä kaksi omaperäistä retroklassikkoa ilmestyivät muotiblogien ja Instagramin kuvavirtaan jo viime vuoden puolella, mutta vuonna 2018 ne rokkaavat kovemmin kuin koskaan. Jos nostalginen ysärityyli on sinulle liikaa, valitse Nike Air Max 95 tai 97 -kengät minimalistisen yksivärisinä.

 

 
 1. Color blocking

Musta ja valkoinen saavat tänä vuonna rinnalleen railakkaita väriyhdistelmiä. Turkoosi, keltainen, oranssi ja vihreä – nyt säädetään väripaletit täysille. Myös niin sanottu color blocking, eli eriväristen väripalkkien yhdisteleminen, on yksi vuoden suurimmista sneaker-trendeistä. Väripalkit voivat sulautua harmonisesti yhteen tai olla täydellisessä ristiriidassa – kunhan lopputulos on katseita kääntävä. Rohkein tyylikikkailija valitsee 80-lukua henkivät retrolenkkarit, joissa on komeilevat kaikki sateenkaaren värit.

 
 1. Chunky-sneakerit ja platform-kengät

Ajankohtaisin lenkkari muistuttaa nyt kömpelöä terveysjalkinetta. Muhkeat ja tukevat normcore-lenkkarit polveutuvat alkujaan 90-luvulta, mutta nyt ne ovat olleet jättihitti niin suurten muotitalojen lavoilla kuin street-muodissakin. Myös näyttävät ja lähes liioitellut platform-kengät ovat tänä vuonna ajankohtaisemmat kuin koskaan. Yhdistä chunkyt normcore- tai platform-kengät muuten moderniin asuun, niin vältät överin ysärityylin.

 

 
 1. Pinkki ja pastellinsävyt

Persikka, nude ja mintunvihreä – haaleat pastellisävyt hallitsivat viime vuoden muotia. Ne jatkavat voittokulkuaan myös vuonna 2018. Erityisesti pehmeä pinkki ja vaaleanpunainen valtaavat tänä vuonna sekä naisten että miesten lenkkarihyllyt. Myös violetista ja laventelin sävyistä povataan tämän vuoden supertrendejä. Jos haluat ottaa pastellitrendistä täyden ilon irti, älä tyydy pelkkiin lenkkareihin, vaan nappaa karkkisävyjä myös muuhun asuun. 

 
 1. Tekstuurit

Kekseliäät materiaalit, kuten knit neulokset ja kiiltonahka, hivuttautuivat perinteisten nahan ja canvaksen rinnalle jo pari vuotta sitten. Tänä vuonna yhä ennakkoluulottomammat ja luovemmat materiaaliratkaisut trendaavat. Futurististen teknisten neulosten lisäksi lenkkareissa suositaan nyt autenttisia materiaaleja, kuten raakakumia ja rouheaa mokkanahkaa. Myös erilaisten materiaalien yhdisteleminen luovalla tavalla on kasvattanut suosiotaan. Esimerkiksi nupukkinahan ja joustavan tekstiilipäällisen yhdistäminen ei pelkästään tuo pirteitä ulkonäkömuutoksia vaan lisää myös mukavuutta. Ennakkoluulottomin lenkkarifani valitsee säihkyvällä glitterillä, vakosametilla tai satiinilla päällystetyt kengät.

 
 1. Sukkalenkkarit

Joustavalla knit neuloksella varustellut sukka-sneakerit ovat tulleet jäädäkseen! Tämä futuristinen ja minimalistinen trendi nosti päätään jo viime vuonna, mutta nyt eri tavoin kudottuja lenkkareita nähdään katukuvassa yhä enemmän. Modernin tyylin lisäksi sukkalenkkareissa koukuttaa niiden mukavuus – ne ovat ihanteellisen hengittävät, pehmeät ja kevyet.

 
 1. Klassikot

Ikivihreät klassikkolenkkarit ovat dominoineet katumuotia jo useamman vuoden ajan ja tänä vuonna niiden merkitys kasvaa entisestään. Jos haluat pelata varman päälle ja näyttää aina tyylikkäältä, luota suosiolla klassikkokenkiin. Kenkähyllylle kannattaa poimia ainakin nämä: adidas Superstar, Vans Old Skool, Nike Air Force 1 ja Nike Air Max 90. Nokkela pukeutuja päivittää klassikkokengät ajankohtaisilla trendeillä – miltä kuultaisivat pastelliset esimerkiksi platform-pohjaiset Superstarit tai pastelliset Air Force 1:set?

 

Kevään kovimmat sneaker-uutuudet löydät The Athlete’s Footista. Tsekkaa valikoima!

Muuta mielenkiintoista

Kevätmuoti 2019

Kauden parhaat trendit top 5

The North Face - outdoor brändistä kaduille

Outdoor kohtaa urbaanin

Paras joululahja naiselle

Lahjaideoita äidille, siskolle ja tyttöystävälle

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans