Siirry sisältöön

Talvikengät top 5

Kun syksy kääntyy talveen, moni ostaa vikkelästi uuden lämpimän takin ja kaivaa aikailematta muhkeimmat villapaidat naftaliinista. Monet kuitenkin sinnittelevät samoissa kengissä aina kevääseen saakka. Vaikka olisitkin vannoutunut sneakerfani, hyvien talvikenkien merkitystä ei kannata vähätellä. Hyvät talvikengät pitävät jalat lämpiminä ja tuovat pitoa liukkaille kaduille. Mutta millaiset talvikengät ovat pinnalla vuonna 2019? Talven kenkämuoti suosii rouheita siluetteja, alakulttuureista lainattuja elementtejä ja persoonallisia yksityiskohtia. Myös lenkkarifaneille löytyy tänä talvena entistä enemmän raflaavia vaihtoehtoja. Klassikoitakaan ei ole unohdettu – ikoniset Dr. Martensit ja Timberlandit ovat tänäkin vuonna pop. Olipa ostoslistallasi naisten talvikengät tai miesten talvikengät, alla olevasta listasta löydät varmasti suosikkisi – check it out!

1. Talvimaiharit

Maiharit ovat ikoninen katumuodin klassikko – ne ovat monen ykkösvalinta myös talvisille kaduille. Osa maihareista soveltuu mallikkaasti ympärivuotiseen käyttöön, mutta talveen kannattaa valita kosteampiin, kylmempiin ja liukkaampiin olosuhteisiin sopivimmat talvimaiharit. Nykyisin onkin saatavilla lämpimällä vuorikankaalla, ekstrapitävällä pohjalla ja vettähylkivällä pintakäsittelyllä varusteltuja malleja. Mitä tulee maihareiden tyyliin, ajattomat klassikkomallit ovat aina varma valinta. Jos kuitenkin metsästät kaikkein trendikkäintä tyyliä, tämän talven ehdoton hitti ovat platform-pohjaiset ja rock-henkisillä yksityiskohdilla somistetut talvimaiharit. Parhaat klassikot ja tämän talven trendimaiharit löydät Dr. Martens -valikoimasta.

 

 

2. Ranger boots

Vaikka et olisikaan suuntaamassa vaeltamaan Lapin metsiin, tänä talvena kannattaa jalkaan sujauttaa rouheat ranger bootsit. Ranger bootsit, eli tuttavallisemmin vaelluskengät, muuntautuivat jo viime talvena eränkävijöiden luottokengistä himoituiksi trendikengiksi. Tänä talvena nämä muotokieleltään jykevät bootsit ovat ajankohtaisemmat kuin koskaan. Ranger bootsien tunnuspiirteisiin kuuluu nilkkaa reunustavat toppaus, karkeasti kuvioitu pohja sekä ristikkäinen nauhoitus. Ranger boot -talvikengät ovat paitsi trendikkäät, myös äärimmäisen käytännöllinen kenkävalinta arvaamattomiin pohjoisen talvikeleihin. Urbaanille citysamoilijalle sopivia vaelluskenkiä löydät esimerkiksi The North Face -merkin valikoimasta. 

3. Futuristiset talvitennarit

Miltä talven kenkämuoti näyttää lenkkareiden ja tennareiden osalta? Sneakerfanaatikot voivat huokaista helpotuksesta, sillä erilaiset talvilenkkarit ja talvitennarit ovat edelleen pinnalla. Me suomalaiset olemme tottuneet ankariin talviin, mutta ilmaston muutoksen myöstä myös muualla maailmassa talvikelit saattavat muuttua jatkuvasti arvaamattomimmiksi. Asialla on kuitenkin myös positiivinen puoli – tyylikkäitä talvisneakereita löytyy nykyisin myös kansainvälisten huippumerkkien valikoimista yhä enemmän. Vuoden 2019 himoituimmat talvilenkkarit hakevat inspiraatiota tulevaisuuden muodoista, väreistä ja materiaaleista. Rohkea muotokieli ja kiinnostavat tekstuuriyhdistelmät ovat talven suurimpia sneaker-trendejä. Myös japanilaishenkistä minimalismia syleilevät sukkasneakerit ovat edelleen ajankohtaiset.

4. Mustat talvitennarit

All black everything – kolme sanaa, jotka kiteyttävät hyvin yhden talven tärkeimmistä sneaker-ilmiöistä. 80- ja 90-luvun räikeät väriyhdistelmät ovat pitkään olleet yksi hallitsevimmista muotisuuntauksista. Tänä talvena räiskyvien retrolenkkareiden oheen nousevat myös täysin mustat sneakerit. Täysmustien lenkkareiden juju on kiinnostavissa materiaali- ja tekstuuriyhdistelmissä. Yksissä kengissä voi olla esimerkiksi kirkasta muovia, mattapintaista mokkanahkaa sekä kiiltonahkaa, jotka yhdessä luovat kenkiin katseen kiinnittävän kontrastin. Ei siis ole ihme, että monen tunnetun brändin valikoimasta löytyy tänä talvena ”triple black” -niminen popo. Tyylikkäitä mustia sneakereita löydät esimerkiksi Nike Air Max - ja Nike Air Force -tuotesarjoista.

5. Klassiset talvikengät uudella twistillä

Kuten edellä totesimmekin, klassikot ovat aina muodissa. Ikoniset talvikengät, kuten Timberland-talvinilkkurit ja Dr. Martens -maiharit, ovat aina ajankohtaisia, mutta tänä talvena suosikkikengät saavat näyttää siltä kuin ne olisi ”tuunattu” juuri sinulle. Yksilöllisyys ja eksklusiivisuus ovatk olleet kantavia megatrendejä koko vuoden läpi niin katumuodissa kuin huippumuodissakin – nyt sama ilmiö peilautuu myös kenkämuotiin. Talvikengät voidaan koristella esimerkiksi punkhenkisillä silityskuvilla, niiteillä, graffitikuosilla tai näyttävällä glitter-pinnalla. Rohkeimmat ja taitavimmat koristelevat itse kenkänsä, mutta monen kenkämerkin valikoimasta löytyy jo valmiiksi kustomoidun näköisiä kenkiä. Nokkelin trendihaukka tarkastaa myös erilaisten vintage- ja second hand -putiikkien tarjonnan.

 

Talven kovimmat talvikengät löydät päivittyneestä kenkävalikoimastamme!

Muuta mielenkiintoista

Rentoja tyylejä karanteenin keskelle

Uskalla kokeilla ja leikittele asukokonaisuuksilla karanteenin aikana

Kevään 2020 katumuodin retrotrendit

Tutustu kevään katumuodin retrotrendeihin The Athlete's Footissa

Joululahjaideoita naisille

Parhaat lahjaideat mimmeille

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • New Era
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans