Siirry sisältöön

Mitkä vaatteet kouluun?

Moni chillailee vielä lomatunnelmissa, mutta kohta on aika kääntää katse kohti uutta koulu- tai opintovuotta. Arkeen paluukin voi olla juhlaa, kunhan tyyli on kunnossa uutta vuodenaikaa varten. Heinäkuun loppu onkin loistavaa aikaa päivittää vaatteet, kengät ja asusteet ajan tasalle, sillä saatavilla ovat jo syksyn odotetuimmat uutuudet. Mitkä vaatteet koulun alkuun kannattaisi sitten hankkia? Entä mitkä muut hankinnat voisivat tehdä arkeen paluusta astetta paremman? Arki on monelle hektistä hulinaa koulun, harrastusten ja vapaa-ajan välillä. Syksyn pukeutumisesta kannattaakin tehdä mahdollisimman helppoa ja toimivaa. Onneksi syksyn muoti 2019 taipuu loistavasti persoonalliseen, mutta toimivaan arkipukeutumiseen. Poimimme alle tärkeimmät hankinnat, jotka kannattaa tehdä ennen kuin palaat takaisin kouluun.

Parhaat reput syksyyn

Syksyn ehdottomasti käytännöllisin sijoitus on laadukas ja tyylikäs reppu. Reppu pitää tavarasi järjestyksessä silloin, kun yhteen päivään mahtuu reippaasti erilaista ohjelmaa. Repussa kulkevatkin tyylikkäästi ja mukavasti niin koulukirjat, harrastustarvikkeet ja muut päivän aikana tarvitsemasi asiat. Perinteinen koulureppu sopii hyvin ala- ja yläasteikäisille junnuille, mutta lukioikäisen ja opiskelijan kannattaa panostaa kookkaampaan päiväreppuun, josta löytyy myös läppärille sopiva sisätasku. Millainen on syksyn 2019 tyylikkäin reppu? Syksyn muotivärit ovat punainen, vihreä, taivaansininen sekä murrettu oranssi- ja ruskea. Kun poimit oman reppusi tästä väripaletista, et voi mennä metsään tyyliseikoissa. Jos pidät enemmän urbaanista outdoor-tyylistä, hanki esimerkiksi laadukas Herschel-reppu tai The North Face -reppu. Mikäli sporttinen tyyli on makuusi, nappaa trendikäs adidas-reppu tai Nike-reppu.

Tyylikkäimmät vaatteet kouluun

Kun arki alkaa, vaatteissa ratkaisee helppous, monikäyttöisyys ja mukavuus. Koska ensimmäisenä koulupäivänä ei oppitunnille tai luennolle tee mieli ilmestyä pyjamassa tai kotivaatteissa, on turvauduttava tyylikkäisiin perusvaatteisiin. Ennen kun palaat takaisin kouluun, hamstraa siis vaatekaappiisi ajattomia ja helppoja klassikkovaatteita, jotka taipuvat oikealla yhdistelyllä kaikkiin tilanteisiin. Laatu on ykkösjuttu silloin, kun haussa ovat mahdollisimman mutkaton arkityyli. Panosta siis laadukkaisiin vaatteisiin, jotka kestävät ahkeraakin käyttöä ja pesua. Klassisen tyylikästä ja laadukasta arkimuotia tarjoavat esimerkiksi adidas Originals -vaatteet, Nike-vaatteet ja PUMA-vaatteet. Huippukestäviä takkeja ja huppareita viileneviin syyspäiviin tarjoaa esimerkiksi The North Face. Tärkeintä on muistaa, ettei arkipukeutumisen tarvitse olla tylsää. Syksyn muoti 2019 suosii tänä erityisesti kirkkaita perusvärejä, retroelementtejä sekä näyttäviä yksityiskohtia, joilla saa hauskaa piristystä simppeleihinkin asukokonaisuuksiin.

Odotetuimmat sneakerit ja syyskengät

Kesän jälkeen vaihdetaan sandaalit ja kesän jäljiltä kovia kokeneet tennarit uusiin syyskenkiin. Parhaat syyskengät raflaavat monipuolisesti useamman asukokonaisuuden kanssa ja ovat tyyliltään rentoja kesäkenkiä skarpimmat. Jos olet vannoitunut lenkkarifani, syksyn street-muoti tarjoaa läjäpäin koukuttavia sneaker-trendejä. Mikäli pidät näyttävästä 90-muodista, viimeistään nyt kannattaa kenkähyllylle hankkia ainakin näyttävät platform-sneakerit tai värikkäillä color blocking -väripalkeilla varustellut 80-luvun sneakerit. Esimerkiksi PUMA-kengistä löydät runsaasti tähän tyyligenreen sopivia uutuuksia. Jos lenkkarityyli on makuusi, hanki 70-luvun rentoa urheilumuotia mukailevat retrosneakerit. Ajattomia vaihtoehtoja tarjoavat esimerkiksi Karhu-kengät ja Vans-kengät. Myös minimalistiset valkoiset tennarit ovat tänä syksynä ajankohtaisemmat kuin koskaan. Valkoiset tennarit raikastavat tummanpuhuvan syysasun hetkessä astetta huolitellummaksi. Klassiset valkoiset tennarit löydät adidas-valikoimasta.

Täydennä kouluvaatteet asusteilla

Kun koulureppu, uudet syysvaatteet ja sneakerit on hankittu, täydellinen syystyyli kaipaa vielä viimeisen loppusilauksen. Elokuun ja syyskuun aikana säät viilenevät hiljalleen, jolloin lämmin beanie on tarpeen. Syksyn parhaat pipot ovatkin yleensä saatavilla jo kesän lopulla, joten suuntaa ajoissa ostoksille, mikäli mielessäsi tietty väri. Punainen ja oranssi ovat syksyn kovimmat muotivärit, mutta rohkein valitsee neonvärisen beanien. Jotta arkeen olisi mukava palata, myös muut arjen must-asusteet kannattaa päivittää kesän päätteeksi. Eihän kouluun tai opintojen pariin voi palata, elleivät päällä ole tuliterät alusvaatteet ja jaloissa bränikät sukat.

 

Uutuudet koulun aloitukseen ja alkusyksyyn löydät nyt The Athlete’s Footista!

Muuta mielenkiintoista

Rentoja tyylejä karanteenin keskelle

Uskalla kokeilla ja leikittele asukokonaisuuksilla karanteenin aikana

Kevään 2020 katumuodin retrotrendit

Tutustu kevään katumuodin retrotrendeihin The Athlete's Footissa

Joululahjaideoita naisille

Parhaat lahjaideat mimmeille

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • New Era
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans