Siirry sisältöön

Kevättakit top 5

Bomber-takki, anorakki vai windbreaker? Paras kevättakki on tänä vuonna nostalginen, klassinen ja ennen kaikkea käytännöllinen.

Kevätsäät ovat vihdoin täällä ja yksi vuoden odotetuimmista tyylimomenteista on käsillä: uuden kevättakin hankinta. Ei ole yhdentekevää, millaisen kevättakin valitset – kyseessähän on vaate, joka on päälläsi suurimman osan päivästä. Varmin vaihtoehto on valita klassinen kevättakki, joka sopii villimpiinkin tyylikikkailuihin ja eri tilanteisiin. Onneksi ajattomat klassikkotakit sykkivät tänä keväänä myös kovimpien trendien kärjessä. Rankkasimme vuoden 2018 parhaat kevättakit. Mikä on sinun valintasi: minimalistinen bomber-takki, nostalginen anorakki, verkkaritakki, sporttinen windbreaker vai badass armeijatakki?

 1. Bomber-takki on vuoden kevättakki 2018

Pyöreälinjainen ja pelkistetty bomber-takki on alkujaan Yhdysvaltain armeijan pilottien käyttöön suunniteltu takkimalli. Vaikka bomber-takki on muodoltaan yksinkertainen, siinä on reippaasti asennetta. Bomber-takin luonnollinen särmikkyys juontaa juurensa takin yhdistettävyydestä erilaisiin kantaaottaviin aateryhmiin ja alakulttuureihin. Tämän vuosikymmenen bomber-takki on sen sijaan minimalistinen ja raikkaan sporttinen. Bomber-takit ovat loistavia välikelien kevättakkeja, sillä ne lämmittävät juuri sopivasti ja suojaavat vaihtelevilta kevätsäiltä. Viileämmillä säillä väljän bomber-takin alle voi kasata useammankin lämpimän vaatekerroksen. Säiden lämmetessä takki näyttää hyvältä, kun puet sen auki t-paidan, snekereiden ja suosikkifarkkujesi kanssa.

 
 1. Windbreaker on kevään käytännöllinen trenditakki

Tuulitakkeja löytyy runsaasti erilaisia, mutta tämän kevään himoituin windbreaker nostalginen ja näyttävä. Ajankohtaisimmat windbreakerit mukailevat 80-luvun räväkkää urheilumuotia, johon kuuluvat kirkkailla väreillä varustellut color blockit ja levottomat kuosit. Takin muoto saa olla väljä ja lähes pussimainen. 80-lukua henkivä siluetti syntyy, kun puet muhkean windbreaker-takin kapeiden housujen tai legginsien kanssa. Sporttinen ja ilmava tuulitakki on täydellinen kevättakki, sillä siinä yhdistyvät trendikkyys ja käytännöllisyys. Suurin osa windbreaker-takeista hylkii tuulta ja kevyttä sadetta, minkä vuoksi takkityyppi soveltuu täydellisesti Suomen vaihteleviin kevätsäihin. Windbraker-takit soveltuvat teknisen materiaalinsa ja yksityiskohtiensa vuoksi hyvin myös aktiivisempaan käyttöön.

 

 
 1. Anorakki – nostalginen kevättakki

Anorakki on urheilu- ja street-muodin nostalginen klassikko, joka tekee tänä keväänä näyttävän paluun. Ikoninen anorakki on muodoltaan väljä tai aavistuksen laatikkomainen. Muodoltaan takkityyppi muistuttaa hupparipaitaa – siinä ei ole vetoketjua ja etuosa on varusteltu suurella kengurutaskulla. 1990- ja 1980-luvun tyyli on tällä hetkellä ajankohtaisempi kuin koskaan, minkä vuoksi myös anorakit ovat nyt huipputrendikkäitä. Olipa mielessäsi sitten naisten kevättakki tai miesten kevättakki, anorakki on unisex-vaate, joka sopii molemmille. Tyylikkäimmät anorakit voivat olla värisävyiltään joko nostalgisen kirjavia tai modernin yksivärisiä. Trendikkään tyylinsä lisäksi anorakki rokkaa myös käytännöllisyydellään. Sen huppu suojaa keväisiltä tuulenpuuskilta ja sadekuuroilta. Anorakki myös pakkautuu kätevästi pieneenkin tilaan, minkä vuoksi se on loistava hankinta myös festareille ja muihin kesän seikkailuihin.

 

 
 1. Verkkatakki – klassinen takki kevääseen

Retro ja nostalgia ovat tänä keväänä pop – samoin klassiset verkkatakit. Verryttelytakki on aina ollut yksi urheilu- ja katumuodin ikonisimpia vaatteita. Verryttelytakit vievät ajatukset menneiden vuosikymmenten olympialaisiin sekä 90-luvulla kukoistaneeseen hip hop -kulttuuriin. Pehmeä ja hengittävä verrytelytakki sopii loistavasti loppukevään lämpimien säiden kevättakiksi. Se on hyvä valinta niin rentoon vapaa-ajan hengailuun kuin urheilullisempaankin käyttöön. Verkkaritakeista löytyy runsaasti valinnanvaraa, mutta varma valinta on sijoittaa klassiseen malliin. Ajaton kolmen raidan adidas-verkkatakki sopii mihin tahansa tilanteeseen ja tyyliin. Perinteisten mallien ja raikkaiden perusvärien lisäksi trendikästä on klassikoiden ”tuunaaminen”. Klassiset verkkatakit saatetaan koristella vaikkapa batiikkivärjäyksellä, graffitiprintillä tai 90-luvulta tutuilla silityskuvilla. 

 

 
 1. Armeijatakki – kevättakki asenteella

Army-takki on urbaani katumuodin klassikko, joka loistaa monipuolisuudellaan. Armeijatakit ovat alkujaan peräisin toisesta maailman sodasta, jonka jälkeen ne kulkeutuivat pop-kulttuuriin ja erilaisten alakulttuureihin. Bomber-takin tavoin armeijatakissa on historian sävyttämään särmikkyyttä. Armeijatakin parhaisiin puoliin kuuluu sen kestävyys ja monikäyttöisyys – perinteinen armeijatakki on luotu kestämään vahvaa kulutusta ja se sopii saumattomasti mihin tahansa asukokonaisuuteen. Army-takki on loistava kevättakki, sillä se lämmittää, suojaa kevyiltä sadekuuroilta ja tuulenpuuskilta. Kevään ajankohtaisimmat army-takit ovat joko klassisen maastonvihreitä tai urbaanilla camouflage-kuosilla varusteltuja. Jotta vältät liian militaristisen lookin, yhdistä armeijatakkiin modernit sneakerit ja tavalliset farkut.

 

Muuta mielenkiintoista

Mitkä talvikengät vuonna 2018

Parhaat talvikengät sinulle

Parhaat talvitakit 2018

Talven trendikkäimmät takit

Parhaat syystakit 2018

Mikä on kovin syystakki vuonna 2018?

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans