Siirry sisältöön
Ilmaiset toimitukset yli 100€ ostoille

Koodilla FREE

Toukokuun loppuun asti

Kevään 2019 kengät, vaatteet ja asusteet

Loputtoman pitkältä tuntuva talvi alkaa vihdoin olla selätetty, mikä saa jokaisen meistä odottamaan jo malttamattomana tulevaa kevättä. Parasta kuivissa kevätkaduissa ja lämpenevässä kelissä on, että raskaat talvikuteet ja -kengät saa vihdoin vaihtaa kevyisiin sneakereihin ja kevätvaatteisiin.

Näinä talven viimeisinä viikkoina onkin hyvä hetki kartoittaa, miltä näyttää kevätmuoti 2019. Kevään muoti 2019 tarjoaa raikkaan tuulahduksen hyväntuulisia trendejä, joista jokainen voi valita suosikkinsa. Kauden merkittävimmät streetwear-trendit yhdistelevät suvereenisti menneiden vuosikymmenten tyylejä ja rajoja rikkovaa futurismia. Jotta osaat poimia tärkeimmät jutut ostoksilla, keräsimme sinulle suosikkimme kevään katumuoti-trendeistä. Listalta löydät kevään muotivärit, kovimmat tyylisuuntaukset ja parhaat kevätkengät.

 1. Platform-kengät

Platform-kengät ovat jo pitkään kuuluneet streetwear-trendien vakiokalustoon, mutta tänä keväänä ne ovat ajankohtaisemmat kuin koskaan. Kauden makeimmat naisten sneakerit ovat jykevällä platform-pohjalla varustellut klassikkolenkkarit, kuten Puma Cali, Vans Slip-Onit, adidas Stan Smithit tai Nike Air Force 1 -kengät.

Ei liene yllätys, että platform-sneakerit on monen mimmin suosikkitrendi, sillä ne ovat huomattavasti mukavampi ja käytännöllisempi vaihtoehto perinteisille korkokengille. Kuten korkokengät, ne tuovat lisäsenttejä pituuteen ja saavat sääret näyttämään siroilta. Naiselliset, mutta rennot platform-lenkkarit ovat kaiken lisäksi monikäyttöiset, sillä ne sopivat hyvin kapeiden ja leveiden housujen kanssa sekä hameeseen yhdistettynä.

 1. 2000-luvun muoti

90-luku on jo useamman vuoden ajan ollut merkittävä katumuodin megatrendi, joka ei edelleenkään ota laantuakseen. Tänä keväänä ysärin rinnalle nousee kuitenkin sen luonnollinen jatkumo, eli 2000-luku. Mikä on varmaa, noughties fashion jakaa mielipiteitä: matalavyötäröiset housut, bling bling, trucker-lippikset sekä huivitopit saattavat olla monelle liiankin tuoreessa muistissa.

Siitä huolimatta, 2000-luvun muoti tarjoaa myös paljon hauskoja elementtejä, jotka voivat oikealla yhdistelyllä tuoda omaan tyyliin virkistävää vaihtelua. Kirpeät pastellisävyt, trumpettihousut ja croptopit ovat 2000-luvun trendejä, joita jokaisen mimmin kannattaa poimia vaatekaappinsa.

Mitä tulee jätkiin, kevään tyyliarsenaaliin kannattaa noughties-luvulta poimia ainakin rennot printtipaidat, maastokuviot ja urheilulliset collegepaidat.

 1. Keltainen ja neonvärit

Mikä trendi on ylitse muiden keväällä 2019? Jos kevätmuodin tuloa on ehtinyt jo tarkkailla, vastausta ei tarvitse puntaroida kauaa. Olipa kyseessä sneakerit tai vaatteet, keltainen väri on ehdottomasti kevään merkittävin muotiväri. Keltainen paita, keltaiset housut, keltainen takki, keltaiset kengät – valitse näistä vain yksi tai yhdistele asukokonaisuuteesi useampi keltainen elementti. Myös erilaiset neonvärit ovat nyt kuumempia kuin vuosiin. Neonväreistä trendikkäin on ehdottomasti kirkas vihreä, joka valloitti kansainvälisten muotivaikuttajien Instagram-tilit jo vuoden alussa. Mitä tulee neonvärien käyttöön, less is more. Tyylikkäin valinta on miksata omaan asukokonaisuuteen vain yksi neonvärinen elementti, kuten sneakerit, takki tai jokin asuste.

 1. Leveälahkeiset housut

Tänä keväänä eletään leveästi – ainakin housujen suhteen. Kapeat lahkeet ovat hallinneet housumuotia jo vuosia, mutta wide leg -trousers ovat nyt uusi normi sekä naisten että miesten muodissa. Olipa valintasi sitten farkut tai sporttisemmat housut, lahkeet saavat olla reilusti levenevät. Moni on tästä trendistä mielissään, sillä levenevät lahkeet ovat yleensä piukeita pillihousuja huomattavasti imartelevammat ja mukavammat. Tulevaa kevättä ja kesää varten omaan vaatevarastoon kannattaakin poimia 2000-lukua henkivät leveät tuulihousut tai verryttelyhousut. Jos leveälahkeiset housut tuntuvat vieraalta itselle, tasapainoinen asukokonaisuus syntyy, kun miksaat niiden pariksi istuvan tai aavistuksen vaajamittaisen yläosan.

 1. Hiking boots -lenkkarit

Kiinnostavimpia uutuuksia, mitä kevään muoti 2019 tarjoaa, ovat hiking boots -henkiset sneakerit. Kauden tyylikkäimmistä lenkkareista löytyy perinteisistä vaelluskengistä tuttuja elementtejä, kuten siksak -nauhoitus, rouhea pohjakuviointi sekä maanläheiset värit. Vaelluslenkkarit ovat sopivan rouhea yksityiskohta muutoin minimalistiseen kevättyyliin. Mikä parasta, vaelluslenkkarit ovat huippumukava valinta urbaanissa ympäristössä liikkuvalle cityvaeltelijalle.

Hiking boots -lenkkarit ilmestyivät huippumuodin näytöslavoille ja katumuotiin jo viime vuoden lopulla, mutta ensimmäisten joukossa trendiin tarttui kotimainen Karhu. Suomen tunnetuimmista vaellusreiteistä inspiraationsa saaneet Karhu Fusion 2.0 -sneakerit lanseerattiinkin ensimmäisen kerran jo vuonna 2017.

Kevään 2019 tyylikkäimmät vaatteet, kengät ja asusteet löydät nyt meiltä!

Muuta mielenkiintoista

Kesän 2019 festarit ja tapahtumat

Vinkit kesän kovimpiin eventteihin

The North Face - outdoor brändistä kaduille

Outdoor kohtaa urbaanin

Paras joululahja naiselle

Lahjaideoita äidille, siskolle ja tyttöystävälle

 • adidas Originals
 • Champion
 • Fila
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans