Siirry sisältöön

Kevään muoti

Muhkeat lenkkarit, nostalgiset tracksuitit ja humoristinen Havaiji-kuosi. Kauden ajankohtaisin kevään muoti ei ota itseään liian vakavasti. Listasimme tämän hetken hauskimmat ja kiinnostavimmat katumuodin trendit.

Ehtikö tyylisi jämähtää pitkän talven aikana? Nyt on aika upgreidata oma vaatekaappi ja kurkistaa, miltä näyttää vuoden 2018 kevätmuoti. Streetwear-trendit inspiroituvat nyt menneistä vuosikymmenistä, rohkeista väreistä ja leikkisistä kuoseista. Kevään tärkeimmät tyylisäännöt ovat ennakkoluulottomuus, huumori ja värit. Yhdistele reippaasti erilaisia tyylejä ja miksaa niistä omannäköisesi kokonaisuus. Sporttisuutta ja rentoja linjoja suosivat normcore ja athleisure rokkaavat edelleen trendien kärjessä, joten mukavuudestakaan ei tyylin ohessa tarvitse tänä keväänä tinkiä. Keräsimme viisi kiinnostavinta trendiä, joita kauden kevään muoti suosii.

Kevätmuoti inspiroituu 90-luvusta

Massiiviset logot, nappiverkkarit ja futurismi… 1990-luku hallitsee edelleen street-muodin kärkipaikkaa. Unohda hienovaraiset yksityiskohdat – nyt trendistä otetaan kaikki ilo irti ja kevätvaatteet valitaan täysin ysäriä mukaillen. Tärkeintä on muistaa asukokonaisuuden siluetti, jossa yhdistellään rohkeasti istuvia ja väljiä linjoja. Niukka croptop miksataan leveälahkeisiin verkkareihin ja muhkea bomber-takki superkapeisiin farkkuihin. 1990-lukua henkivän tärkein tyylielementti on kuitenkin kömpelöt chunky-lenkkarit. Kruunaa siis retrohenkinen asukokonaisuus esimerkiksi näyttävillä Karhu Fusion 2.0 -kengillä. Rohkein ysärifani nappaa asuun myös mielipiteitä jakavan, mutta käytännöllisen klassikkoasusteen, eli vyölaukun.

 

Pastellivärit ovat kevään 2018 trendi

Sekä naisten että miesten kevätmuoti inspiroituu nyt pehmeistä pastellinsävyistä. Murrettu vaaleanpunainen hallitsee edelleen suosikkivärinä, mutta sen rinnalle nousevat nyt myös muut hempeät sävyt, kuten haalistunut keltainen, laventeli, mintunvihreä ja persikka. Tänä keväänä pastellinsävyjen käytössä ei kainostella, vaan kevätvaatteet sävytetään päästä varpaisiin pehmeillä karkkiväreillä. Unohda vanhanaikaiset yhdistelysäännöt – erilaisia sävyjä yhdistellään rohkeasti keskenään. Oikeilla jäljillä olet, kun asukokonaisuutesi alkaa muistuttaa irtokarkkipussin sisältöä. Jos pokka ei riitä kokopastelliseen asuun, aloita asusteista tai lenkkareista. Vaaleankeltaisella laukulla, haalean pinkeillä sneakereillä tai persikan sävyisellä t-paidalla pääset kiinni pastellitrendiin. 

 

Kevätmuoti rokkaa punaisessa

Miehekäs tai naisellinen tyyli – punainen on tänä keväänä värien ehdoton kuningas. Trendikkäimmän värin paikkaa hallinnut burgundi saa vihdoin väistyä, sillä kevään muoti suosii nyt klassista ja anteeksipyytelemätöntä kirkkaanpunaista. Punaista voi huoletta käyttää vaikkapa asun joka osassa ­– kevään kuumin street fashion statement onkin pukeutua päästä varpaisiin räväkän punaiseen tracksuitiin. Hillitympi vaihtoehto on valita paloauton sävy vain yhteen osaan asua – päivitä tyylisi esimerkiksi punaisella takilla, kengillä tai lippiksellä. Vaikka kirkkaanpunainen on näyttävä väri, sen kanssa ei kannata turhaan ujostella. Selkeät ja puhtaat perusvärit sopivat jokaiselle.

 

Kevätmuoti rokkaa punaisessa

Kukallinen Hawaiji-paita tuo mieleen amerikkalaisista elokuvista tutun, aavistuksen nolon lomatyylin. Klassisesta Hawaiji-paidasta onkin vuosien saatossa kehittynyt lähes ikoninen osa pop-kulttuuria. Tämän kevään muoti paljastaa, että eksoottinen kukkakuosi on nyt salonkikelpoinen valinta muuallekin kuin Teneriffan lomalle. Mausta tyylisi ripauksella huumoria ja yhdistä Hawaiji-kuosilla varusteltu paita muutoin moderniin ja minimalistiseen tyyliin. Myös mimmien kevätvaatteet kruunataan nyt trooppisilla kuoseilla ja väreillä. Jos kukkakuosi ei istu omaan tyyliin, samaa letkeää lomafiilistä saat tyyliisi myös batiikki- ja puuterivärjätyillä vaatteilla, joita löydät tänä keväänä esimerkiksi adidas Originalsin valikoimasta.

 

Katumuoti tai klassinen tyyli – 70-luku on pop!

Ajankohtaisimmat tyylivinkit kannattaa poimia vanhempien valokuva-albumista, sillä kevään muoti inspiroituu nyt 70-luvun trendeistä. 70-luvun klassinen ja rento urheilumuoti on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Jos retrohenkinen tyyli kolahtaa sinuun, valitse tänä keväänä jalkoihisi legendaariset Karhu Albatrossit, Vans Old skoolit tai adidas Originals Gazellet. Klassikkomallien lisäksi lenkkareissa suositaan 70-luvun henkeen murrettuja sävyjä ja pehmeää mokkanahkaa. 70-luvulta poimitaan myös olympialajien kulta-ajasta muistuttavat nostalgiset verkkariasut ja urheilusukat.

 

 

Kauden tyylikkäimmät kevätvaatteet miehille ja naisille löydät The Athlete’s Footista!

Muuta mielenkiintoista

Mitkä talvikengät vuonna 2018

Parhaat talvikengät sinulle

Parhaat talvitakit 2018

Talven trendikkäimmät takit

Parhaat syystakit 2018

Mikä on kovin syystakki vuonna 2018?

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans