Siirry sisältöön

Kevään 2021 katumuodin trendit

On taas aika kääntää katse kevääseen ja katumuodin trendeihin. Poikkeukselliset ajat näkyvät myös katumuotikulttuurissa, jossa rennontyylikkäiden ja mukavien asukokonaisuuksien suosio on noussut huippuunsa menestystään jatkavan retrotrendin rinnalle. Kokosimme alle vinkit kevään kuumimmista retroklassikoista sekä urbaanin tyylin kulmakivistä. Nappaa kevään must have -vinkit alta!

Retrolenkkarien huumaa

Retrolenkkarien noste jatkuu klassikoiden näkyessä katukuvassa tänäkin keväänä. Muun muassa Nike Blazer Mid ’77 Vintage tuo 70-luvun vintage-twistiä tähän päivään ja valloittaa katutyylissä ennennäkemättömillä ja raikkailla väriyhdistelmillä. Vuonna 1973 lanseerattu Nike Blazer Mid -lenkkari on vuosien takaa tuttu klassikko, joka suunniteltiin alun perin koripallokengäksi. Päivitetyissä versiossa vintage-hengen lisäksi mukavuus ja käytännöllisyys yhdistyvät – eikä tyylikkyydestäkään ole tingitty.

Niin ikään koripallokentiltä nykypäivän klassikoksi läpilyönyt Nike Air Force 1 tuo 80-luvun designia ja ajatonta tyyliä katumuotiin. Vuodesta toiseen himoitut Air Force -kengät ovat pettämätön valinta kevääseen tänäkin vuonna ja mallia onkin saatavilla niin klassisen yksinkertaisissa kuin pirteissäkin väreissä.  Kaikkien aikojen vanhin koripallokenkä Converse All Starkaan ei häviä yllä mainituille, vaan säilyttää asemansa ja tuo rennon minimalistista tyyliä katukuvaan. Converse -tennarit toimivatkin niin työ- kuin vapaa-ajankin lookeissa.

Tenniskentiltä tuttua 70-luvun tyyliä puolestaan tarjoilee tennistähti Stan Smithille suunniteltu, legendaarinen Adidas Stan Smith -tennari. Klassisen simppeli, nahkapäällysteinen kolme raitaa -kenkä säilyttää paikkansa katutyylissä edelleen. Myös vuonna 2020 juhlavuottaankin viettänyt Nike Air Max 90 on vakiinnuttanut paikkansa retrolenkkarien kärkikastissa. Tämä alkuperäistä Nike Air Max 1 -lenkkaria seurannut retropari on yksi trendikkäimpiä ja tunnistettavimpia sneakereita jykevän pohjan ja tyylikkäiden väriyhdistelmien ansiosta ja ne ovatkin vilahtaneet säännöllisesti myös supertähtien jaloissa.

Kotimaisen urheilumuodin edelläkävijyyttä edustava Karhu on yksi kiinnostavimpia sneaker-muodin brändejä. Karhun omaleimaisissa jalkineissa on historian havinaa, sillä ensimmäisiä Karhun juoksulenkkareita on nähty niin olympiamitalisteilla kuin maratoonareillakin. Karhun klassikkomalleja kuten Albatross, Fusion 2.0 ja Champion Air on sittemmin nähty huippuartistien kuten Kanye Westinkin jaloissa tuomassa 70–90 luvun nostalgiaa tähän päivään.

Klassista mukavuutta

Mitä olisikaan nykyaika ilman monikäyttöisiä loungewear-asuja, jotka muuntautuvat tarvittaessa näppärästi kotikäytöstä kaupunkityyliin? Mukavat, mutta samalla trendikkäät vaatteet ovat nyt kysytympiä kuin koskaan aiemmin ja erilaiset kollarisetit, hupparit ja kotiasut ovat olleet omiaan poikkeusaikoina. Rennon tyylikkäät Adidas Originals -hupparit ovat katutyylin kestosuosikki, joissa pitkät hihat, rento istuvuus sekä ikoninen Trefoil-logo tuovat asukokonaisuuteen ripauksen sporttisuutta.

Kevääseen sopivaa modernia kollarimuotia edustavat huippumerkkirintamalla myös Fila ja Champion, joiden ikoniset ja retrohenkiset collegepaidat ja hupparit trendaavat ja tuovat rohkeutta ja leikkisyyttä asukokonaisuuteen isoine logoineen. Adidaksen ja Filan valikoimasta löytyy myös kattava valikoima verryttelytakkeja, joiden nosteelle ei näy loppua.

Urbaania käytännöllisyyttä

Kestävyyttä, innovatiivisuutta ja laatua. Tätä workwear-muotiin tarjoaa Carhartt, jonka valikoimasta poimimme parhaita paloja kevättyyliin ja kaikkiin tarpeisiin. Carharttin takit, paidat, hupparit sekä asusteet tuovat säänkestävää käytännöllisyyttä sinulle, joka haluat tehdä trendikkäitä mutta aikaa kestäviä valintoja.

Urbaanin outdoor-pukeutumisen suunnannäyttäjä ja lifestylebrändi The North Face:n valikoimasta nostamme esiin monille tutut NUPTSE-takit, fleecetakit sekä college-paidat. Kahden vaellusharrastajan vuonna 1966 San Franciscoon perustama pieni myymälä on vuosikymmenten aikana muotoutunut yhdeksi merkittävimmistä ulkoilu- ja retkeilyvaatteiden edelläkävijöistä ja tuotteet ovat ottaneet paikkansa haltuun myös katumuodissa tyylikkäällä designillaan. The North Face -vaatteissa ja kengissä myös materiaalit on tuotettu eettisesti ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen, jonka ansiosta TNF-valikoima tarjoaa vaihtoehtoja vastuullisuutta arvostaville tyylitaitureille.

Muuta mielenkiintoista

Joululahjaideoita naisille

Parhaat lahjaideat mimmeille

Joululahjaideoita lapsille

Parhaat lahjaideat lapsille

Joululahjaideoita miehille

Parhaat lahjaideat jätkille

 • adidas Originals
 • Carhartt WIP
 • Champion
 • Converse
 • Fila
 • Freedom Moses
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Teva
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans