Siirry sisältöön

Kesän 2019 parhaat festarit ja tapahtumat

Kevät on jo täydessä swengissä, joten nyt on aika ottaa kiikariin kesän 2019 parhaat tapahtumat ja festivaalit! Olitpa sitten perinteisen festarimeiningin ystävä, trendikkäiden kaupunkitapahtumien metsästäjä tai reissaaja, mahtavia vaihtoehtoja löytyy valtavasti. Kesän 2019 parhaat festarit, blockpartyt ja muut happeningit kannattaakin kartoittaa jo hyvissä ajoin ennen vilkkainta lomakautta. Monet suurimmat kesän tapahtumat, kuten Ruisrock, Blockfest ja Weekend, myydään lippujen osalta loppuun nykyisin hyvinkin aikaisin. Myös majoitukset ja matkat tapahtumiin täyttyvät yleensä pikavauhdilla suosikkieventtien lähestyessä. Tapahtumia löytyy läjäpäin, mutta mitkä niistä kannattaa poimia omaan kesäkalanteriin? No worries – me poimimme sinulle tiiviin oppaan kesän kovimmista tapahtumista. Tsekkaa ja poimi omat suosikkisi alta.

 1. Perinteiset pop- ja rockfestarit

Jos olet rennon ja riehakkaan festarimenon ystävä, kesällä kannattaa suunnata suosiolla perinteikkäille pop- ja rockfestareille. Näiden suurtapahtumien musiikkitarjonta vaihtelee yleensä kepeistä pop-hiteistä ajattomiin rock-klassikoihin. Nykyisin moni kotimainen festivaali tarjoilee myös erinomaisen kattauksen kansainvälisiä hittiartisteja ja suosikkibändejä. Ennen pilettien ostamista kannattaa kuitenkin pohtia huolella, mitkä tapahtumat ovat omaan makuun – onhan kotimaisten pop- ja rockfestien tarjonta melkoisen valtava. Mikäli olet kuin kotonasi suurissa väkimassoissa ja haluat nähdä mahdollisimman runsaan kattauksen eri genrejen artisteja, valitse Ruisrock, Ilosaarirock, Provinssirock tai Qstock. Jos raskaampi musa on mieleesi, ota sen sijaan suunnaksi Rockfest, Tuska, Nummirock tai Rock In The City.

 1. Uuden musiikin festarit

Mikäli fiilistelet hittibiisien ja sielukkaan rock-tunnelman sijaan pehmeämpää jazzia, elektronisia soundeja tai rap-musiikkia, kannattaa perinteisten festivaalien sijaan tutustua muuhun kesän musatarjontaan. Mikäli letkeä jazz ja picnic puistomiljöössä houkuttelee, heinäkuussa järjestettävä Pori Jazz on sinulle täydellinen festivaali. Jazz-artistien lisäksi Pori Jazz tarjoaa nykyisin myös soulia, RnB:tä ja hip hop -biittejä. Mikäli fiilistelet enemmän rehellistä rap-musiikkia, Tampereen Blockfest on kesän ykköstapahtumasi. Tämän hetken kuumimmat rap- ja hip hop -artistit löydät myös Helsingissä järjestettäviltä Sideways- ja Flow-festareilta. Nämä tyylikkäät kaupunkifestivaalit tarjoavat lisäksi myös trendikästä indie-poppia, elektronista musiikkia sekä alternative rockia. Elokuussa järjestettävä Flow Festival loistaa vaikuttavan musiikkitarjontansa lisäksi myös jo kulttimaiseen nousseella ravintola- ja street food -kulttuurillaan.

 1. Blockpartyt ja kyläjuhlat

Kyllästyttävätkö suuret ja kalliit festivaalit? Fiilisteletkö suurin väkijoukkojen sijaan intiimimpää tunnelmaa? Suurimmat kaupungit ovat viimeisien vuosien alkaneet täyttyä kesäaikaan hyväntuulisista kyläjuhlista, blockpartyista ja katufestivaaleista. Nämä pienemmissä kaupunginosissa järjestettävät tapahtumat tarjoavat yleensä rentoa yhdessäoloa, paikallisia indie-artisteja sekä edullisia katukeittiöiden ja pop up -kahviloiden antimia. Varsinkin pääkaupunkiseudulla katu- ja kyläjuhlat ovat nykyisin varsin suosittuja. Mikäli urbaani musiikki, street food ja tanssiminen kiinnostavat, kannattaa käydä kurkistamassa ainakin Kallio Blockparty, Herttoniemi Blockparty ja Merihaka Blockparty. Jos pidät lämminhenkisestä toritunnelmasta, katutaiteesta ja second hand -kaupoista, kurkista myös Arabian katufestivaali ja Kumpulan kyläjuhlat.

 1. Reissaajan parhaat festarit

Jos kotimaan eventit on jo useampaan kertaan koluttu, mikset lähtisi tsekkaamaan ulkomaiden tapahtumatarjontaa? Mahtavien tapahtumien löytämiseksi ei tarvitse suunnata maailman ääriin: Eurooppa tarjoaa kesällä suuren määrän erilaisia tapahtumia niin pienempien kuin suurempienkin festivaalien ystäville. Jos et malta reissata kauas, läheltä löytyvät esimerkiksi Kööpenhaminassa järjestettävä Distortion-katufestivaali, joka tarjoilee karnevaalifiilistä ja erisuuruisia bileitä ympäri kaupunkia. Läheltä löytyy myös Tallinnassa järjestettävä Sweet Spot Festival, joka tarjoaa elektronista musiikkia sekä indie-poppia ja -rockia. Mikäli isommat kansainväliset festarit ovat mieleesi, Belgiassa järjestettävä Tomorrowland ja Unkarissa järjestettävä Sziget-festivaali ovat kokemisen arvoisia. Jos suuntaat festarireissulle Eurooppaan, kannattaa matkat ja majoitusratkaisut bookkailla jo keväällä.

Kesän ykkös festarivaruste on tietenkin vyölaukku. Löydät meiltä myös parhaat festarivaatteet ja tyylikkäimmät tennarit kaikkiin kesän tapahtumiin!

Muuta mielenkiintoista

Koulun aloitus lähestyy!

Reput, syyskengät ja vaatteet syksyyn

Kesätekemistä lomalle

Rennoimmat vinkit kesälomaan

Kevätmuoti 2019

Kauden parhaat trendit top 5

 • adidas Originals
 • Champion
 • Fila
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans