Siirry sisältöön
FINAL SALE!  20% lisäale koodilla SALE20

20% lisäale koodilla SALE20

SALE- ja Last Chance -tuotteista. Koodi voimassa 19.1 asti

Kenkien pesu ja huolto keväällä

Kevät on parasta aikaa tehdä huolellinen keväthuolto lempilenkkareille. Kokosimme sinulle parhaat vinkit ja neuvot, miten kenkien pesu onnistuu kätevästi kotona.

Keväällä valo lisääntyy ja kuiville kevätkaduille voi suunnata jälleen suosikki-sneakereissa. Valitettavasti lisääntyvä valo myös paljastaa, mikäli lenkkareiden pesu ja huolto ovat päässeet unohtumaan. Kaikki kengät kuluvat ajan myötä, mutta likaiset lenkkarit eivät koskaan näytä hyvältä. Kevät onkin loistavaa aikaa tehdä perusteellinen vuosihuolto lenkkareille. Vanhatkin lenkkarit ovat kuin uudenveroiset, kun peset ne oikein ja otat laadukkaat kenkien huoltotuotteet kehiin. Kokosimme sinulle parhaat vinkit ja eeppiset kenkien hoitotuotteet, joiden avulla lenkkareiden pesu ja huolto sujuvat näppärästi kotikonstein. Kun kenkien peseminen on hanskassa, huollosta on helppo tehdä säännöllinen rutiini.

Kuinka usein kenkien pesu ja huolto kannattaa tehdä?

Kenkien pintapuolinen pesu kannattaa tehdä viikoittain tai aina, kun kengät ovat likaiset. Kevyeksi pesuksi riittää tahrojen puhdistus, irtopölyn harjaus pinnasta ja huolellinen tuuletus. Viikoittainen kenkien puhdistus saattaa tuntua ajatuksena työläältä, mutta se pidentää suosikkipopojen käyttöikää huomattavasti. Säännöllisellä pesulla ja tuuletuksella lenkkarit pysyvät raikkaina, eivätkä likatahrat eivät pääse pinttymään kenkien tekstiileihin. Kattavampi kenkien pesu ja huolto kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Huolellinen kenkien huolto kannattaa tehdä myös aina, kun otat käyttöön uuden kenkäparin. Ennen käyttöönottoa kenkien pinta tulee käsitellä kauttaaltaan kenkien suojasuihkeella, joka suojaa niitä lialta ja kosteudelta. Nahkakengät voi käsitellä myös nahanhoitovoiteella tai -vahalla.

Voiko lenkkarit pestä pesukoneessa? 

Jos kengät ovat syväpuhdistuksen tarpeessa, eikä käsipesu hotsita, laita kengät pesukoneeseen. Muista kuitenkin aina tarkistaa tuotekohtaiset pesuohjeet, sillä kaikki kengät eivät suinkaan kestä konepesua. Mokka- ja nupukkinahkaiset kengät sekä muut herkät materiaalit kannattaa ehdottomasti pitää kaukana pesukoneesta. Materiaalin lisäksi myös kenkien liimaukset, väriaineet ja yksityiskohdat saattavat kärsiä pesukoneessa. Jos olet epävarma, kysy apua asiantuntevalta myyjältä tai pese kengät suosiolla käsin.

Kenkien pesu pesukoneessa: Mistä aloitan? 

Kun olet tarkistanut huolellisesti, soveltuvatko lenkkarit pesukoneeseen, tulee tehdä tarpeelliset esivalmistelut. Poista ennen pesua kengistä kaikki irralliset osat, kuten nauhat ja pohjalliset. Ennen kun laitat kengät pesukoneeseen, pyyhi niistä näkyvimmät tahrat ja irtolika pois. Esipesulla varmistat parhaan ja tasaisen pesutuloksen. Suojaa pesukoneen rumpu pyyhkeillä, sillä kovat lenkkarit saattavat pyöriessään vahingoittaa konetta. Valitse mahdollisimman hellävarainen pesuohjelma ja alhainen pesulämpötila. Älä milloinkaan käytä huuhteluaineita tai liian voimakasta pesuainetta lenkkareihin. Muista aina noudattaa tuotekohtaisia pesuohjeita!

Kenkien pesu pesukoneessa: Mitä tulee huomioida pesun jälkeen?

Kun olet laittanut kengät pesukoneeseen, kannattaa huomioida useampikin seikka. Läpimärät kengät tulee aina pesun jälkeen kuivata ilmavassa paikassa, kuten parvekkeella tai ulkosalla. Näin vältät ikävät hajut ja kenkien kutistumisen. Kenkiä ei ikinä tule kuivata lämpimässä tai suljetussa tilassa, kuten saunan lauteilla. Jotta kengät pysyisivät pesun jälkeen mahdollisimman hyvin muodossaan, niiden kärkiin kannattaa kuivauksen yhteydessä laittaa kenkämuotit tai rypistetystä paperista tehdyt täytteet. Paperi auttaa myös kenkiä kuivumaan nopeammin, sillä se imee tehokkaasti kosteutta.

Mistä löydän parhaat kenkien hoitotuotteet?

Kengille löytyy runsaasti erilaisia pesu- ja hoitotuotteita. Tärkeintä on aina valita kullekin materiaalille tarkoitetut aineet – soveltuvuuden voit tarkistaa huoltotuotteen kyljestä. Aineiden laadut saattavat vaihdella paljonkin – halpa hinta kielii harmillisen usein tuotteen kehnosta toimivuudesta tai turhankin ärhäkästä pesutehosta. Jos olet sijoittanut arvokkaisiin kenkiin, mikset panostaisi myös laadukkaisiin ja riittoisiin puhdistusaineisiin? Parhaat kenkien hoitotuotteet kannattaa usein ostaa kenkäliikkeistä asiantuntevan myyjän avustuksella. Hyviä kenkien huoltotuotteita valmistavat esimerkiksi Jason Markk ja Timberland.

Jason Markk on tunnettu hellävaraisista, mutta tehokkaista puhdistusaineistaan eikä uusi Ready To Use Foam ole poikkeus. Tehokkaasti likaa poistava ja hellävarainen koostumus erinomaisessa, käyttövalmiissa puhdistusvaahtopullossa. Myös klassikko Jason Markk Premium Shoe Cleaner on legendaarinen kengänpuhdistusaine, riittoisa 236ml pullo kestää monen kesän kenkäpesut.

Mitkä kenkien hoitotuotteet minun tulisi ostaa?

Kenkien perusteelliseen pesuun ja huoltoon kannattaa hankkia erilaisia aineita ja välineitä. Jos omistat eri materiaaleista, kuten kankaasta, nahasta ja mokka- tai nupukkinahasta valmistettuja kenkiä, huoltoarsenaalistasi tulisi löytyä ainakin nämä kenkien hoitotuotteet:

Voit myös ostaa kaiken tarvittavan kätevässä Jason Markk Gift Box setissä

 

 

Kaikki parhaat kenkien hoitotuotteet löydät The Athlete’s Footista!

Muuta mielenkiintoista

Classic sneakers

Klassikkolenkkareiden TOP5

Top 5 talvikengät naisille ja miehille

Talven kovimmat kenkäsuosikit

TAFCrew: Shava Sofy

Home Of Sneakers -sivuston sneakerguru

 • adidas Originals
 • Champion
 • Fila
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans