Siirry sisältöön
Tilaa uutiskirje, saat parhaat tarjoukset ja julkaisut ensimmäisenä!

Kenkien pesu ja hoito

Vaihtelevissa talven sääoloissa suosikkikengät tarvitsevat ekstra-huolenpitoa. Kenkien hoito ja suojaus kannattaakin tehdä jo ennen pahimpia kurakelejä. Erityisesti nahkakenkien, nupukkikenkien ja mokkakenkien hoito vaatii tarkkuutta sekä kullekin materiaalille sopivat huoltotuotteet. Huolellisella ja säännöllisellä huollolla pidennät kaikenlaisten kenkiesi käyttöikää huomattavasti.

Nahkakenkien hoito ja suojaus

”Tavallinen nahka” eli pintanahka on tasaista, vahvaa ja aavistuksen kiiltäväpintaista. Pintanahkaiset kengät on hyvä käsitellä ennen käyttöä kosteudelta suojaavalla kenkävoiteella. Myös nahkakengille sopivat suojasuihkeet kuten Timberland Balm Proofer ja Jason Markk Repel Pump Spray soveltuvat hyvin pintanahasta valmistetuille sneakereille ja muille kengille. Likaantuneet nahkakengät voi huoletta puhdistaa haaleaan veteen kostutetulla liinalla tai kenkäharjalla. Pesuaineena tulee käyttää nahalle soveltuvaa neutraalia pesuliuosta kuten Jason Markk Premium Shoe Cleaner puhdistusainetta. Kuluneiden nahkakenkien ilmeen saat skarpimmaksi värittömällä vahalla tai lankilla, joka myös suojaa kengän pintaa.

Vinkki! Muista irrottaa kengistä nauhat, ennen niiden suojausta tai puhdistusta.

 

Mokkakenkien hoito ja suojaus

Samanpituisista kuiduista koostuva mokkanahka on pintanahkaa samettisempaa ja tasavärisempää. Mokkanahka sietää huonosti kosteutta – uusi kenkäpari tuleekin suojata aina ennen käyttöä mokkanahalle soveltuvalla suojasuihkeella. Suihke muodostaa nahan päälle kalvon, joka varjelee kenkiä kosteudelta ja lialta. Mokkakengistä voi puhdistaa pölymäistä likaa kevyesti harjaamalla – tähän soveltuu pehmeä mokkaharja tai vaahtomuovisieni. Mokkakengät voi myös tarpeen vaatiessa pestä hellävaraisesti niille soveltuvalla nahanpuhdistusaineella esimerkiksi Timberland Renewbuck pesuaineella

Vinkki! Kaikkein kosteimmilla keleillä mokkakengät kannattaa jättää suosilla kotiin. Suojasuihke ei pelasta kenkiä kaatosateessa.

 

Nupukkikenkien hoito ja suojaus

Nupukkinahka on hiottua nahan ulointa pintakerrosta – se on hienojakoisempaa kuin mokkanahka. Mokkakenkien tapaan myös nupukkinahkaiset kengät kannattaa ehdottomasti käsitellä kosteudelta ja lialta suojaavalla kenkäsuihkeella. Jos nupukkikengät likaantuvat, ne tulee ensi sijassa harjata puhtaaksi nahalle soveltuvalla sienellä, harjalla tai kumilla. Myös nupukkinahkaiset kengät voi tarvittaessa pestä niille soveltuvalla pesuaineella kuten Timberland Renewbuck pesuaineella. Nupukkinahka on materiaalina luonnostaan elävä – pienet pinnan epätasaisuuden siis kuuluvat materiaalin luonteeseen.

Kenkien huollon yhteydessä kannattaa tarkistaa myös kengännauhojen kunto. Timberlandin alkuperäisillä Timberland Boot Lace -nauhoilla pidät rakkaat Timssit alkuperäisen näköisinä sekä muut varsikengät raikkaina.

Vinkki! Kenkiin talvikeleillä ilmaantuvia ”suolaraitoja” voit ehkäistä kuivaamalla kostuneet kengät huolellisesti esimerkiksi pyyhkeellä.

 

The Athlete’s Footista löydät eeppiset Jason Markk -ja Timberland- kenkien hoitotuotteet ja suoja-aineet!

Muuta mielenkiintoista

Paras joululahja naiselle

Lahjaideoita äidille, siskolle ja tyttöystävälle

Paras joululahja miehelle

Lahjaideoita isälle, veljelle ja poikaystävälle

Parhaat Joululahjavinkit lapsille

Joululahjaideoita pikkusisaruksille

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans