Siirry sisältöön

Klassikko sneakerit

Trendejä tulee ja menee, mutta klassikot ovat ikuisia. Poimimme ikivihreät lenkkariklassikot, jotka ovat tänä keväänä ajankohtaisempia kuin koskaan.

Kevät tulee vauhdilla ja nyt on oikea hetki päivittää lenkkarit ajan tasalle. Mutta mitä, jos kevään kuumimmat lenkkaritrendit eivät olekaan omaan makuun? Kehiin kannattaa tässä tapauksessa napata ajattomat klassikkosneakerit. Klassikkolenkkarit pysyvät pinnalla trendien aaltoliikkeessä, ja ne ovat aina varma valinta mihin tahansa asukokonaisuuteen. Poimimme viisi kovinta sneakerklassikkoa, jotka kannattaa tänä keväänä poimia omalle kenkähyllylle.

 1. adidas Superstar

Ikoninen adidas Superstar on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista lenkkareista, joka on vaikuttanut merkittävästi niin urheilun kuin katumuodinkin historiaan. Jo vuonna 1969 lanseerattu adidas Superstar oli alkujaan yksi maailman suosituimmista koripallokengistä. Vuosien kuluessa se raivasi tiensä koripallokentiltä 80-luvuilla kukoistaneeseen hip hop- ja breakdancekulttuureihin. 90-luvun ja 2000-luvun taitteessa adidas Superstar -kengistä oli muodostunut ikoninen osa streetwear- ja mainstream-muotia. Alkuperäinen Superstar on väritykseltään mustavalkoinen, mutta nykyisin saatavilla on lukematon määrä erilaisilla väreillä, kuoseilla ja tekstuureilla varusteltuja adidas Superstar -kenkiä. Kokoja on saatavilla myös pienille lapsille.

 

 
 1. Nike Air Force 1

Jos pidät klassisesta ja siististä streetwear-tyylistä, Nike Air Force 1 on sinun valintasi. Nike Air Force 1 lanseerattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1982, milloin kenkämalli nousi suureen suosioon erityisesti koripalloilijoiden keskuudessa. Sen suunnittelusta vastasi aikoinaan legendaarinen Bruce Kilgore, joka on myös monen muun Nike- ja Jordan-mallin siluetin takana. 90- ja 2000-luvuilla Nike Air Force 1 löysi tiensä myös katumuotiin, kun niin sanottu high street -muoti sai alkunsa. Nike Air Force 1 ansaitsee klassikon tittelin, sillä sen veistoksellinen ja yksinkertaisen tyylikäs design on säilynyt lähes muuttumattomana jo kymmenien vuosien ajan. Nike Air Force 1 mallista on saatavilla kokoja myös pienille lapsille.

 

 
 1. Vans Old Skool

Viime vuosien ehdottomasti himoituin klassikkotennari, Vans Old Skool, on jokaisen skeittarin ykköskenkä. Malli julkaistiin alkujaan vuonna 1977, jolloin se nousi kulttimaineeseen erityisesti skeittaajien, surffareiden ja eri alakulttuurien keskuudessa. Myöhemmin siitä on tullut ikoninen osa pop-kulttuuria ja rentoa street-muotia. Napakkaa canvas-kangasta ja nahkaa yhdistelevä Vans Old Skool esitteli ensimmäistä kertaa brändin ikonisen aaltoilevan sivuraidan. Alkuperäinen musta Vans Old Skool on ajaton valinta, mutta klassikkobrändistä löytyy nykyisin myös lukematon määrä erilaisia värejä ja kuoseja. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi samettipintaiset tai platform-pohjalla varustellut Vans Old Skoolit?

 
 1. Nike Air Max

Nike Air Max malleista löytyy monta klassikkoa. Air Max -kengistä on vuosien saatossa polveutunut lukuisia erilaisia versioita, mutta ikoninen Nike Air Max 90 on edelleen yksi suosituimmista. Klassikkolenkkari ihastuttaa leikkisällä 90-luvun näyttävää sporttimuotia henkivällä designillaan sekä ylivertaisella mukavuudellaan. Raikkaat valkoiset Air Maxit ovat klassikko, mutta räväkämmän tyylin ystävä valitsee tänä keväänä värikkäällä color blocking -trendillä varustellut Maxit.

 
 1. Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith on nimetty samannimisen, 1960-luvulla loistaneen, amerikkalaisen tennispelaajan mukaan. Kenkä on poikkeuksellinen adidas-kenkä, sillä sen pelkistettyyn tyylin on piiloitettu brändin ikoniset kolme raitaa, nämä raidat löytyvät perforoituna kengän kyljistä. Adidas Stan Smith on tyyliltään klassinen ja minimalistinen tenniskenkä, jonka jujuna on kengän värikäs, ikonisella trefoil-logolla varusteltu kantaosa. Alkuperäisessä valkoisessa Stan Smith -kengässä kantaosa on kirkkaan vihreä. Tänä päivänä tästä maltillisesta klassikkokengästä löytyy lukematon määrä erilaisia värejä ja väriyhdistelmiä, tekstuureja ja tyylejä. Stan Smith mallista löytyy kokoja myös perheen pienimmille kolmiraitafaneille. Adidas Stan Smith sopii maltillisen ja yksinkertaisen lenkkarityylin ystäville.

 

Muuta mielenkiintoista

Kenkien pesu ja huolto keväällä

Miten onnistuu lenkkareiden pesu kotikonstein?

Top 5 talvikengät naisille ja miehille

Talven kovimmat kenkäsuosikit

TAFCrew: Shava Sofy

Home Of Sneakers -sivuston sneakerguru

 • adidas Originals
 • Champion
 • Herschel
 • Jordan
 • Karhu
 • New Balance
 • Nike
 • Puma
 • Reebok
 • The North Face
 • Timberland
 • Vans